Dieta cu sucuri te ajută să îți detoxifici organismul și să slăbești

dieta cu sucuri
Luni, 08.Ian.2018 15:10 Diete, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Lupta cu kilogramele nu trebuie în niciun caz să presupună înfometare și restricții alimentare care să ducă la pierderea energiei vitale pentru organism. Așadar, atunci când vrem să slăbim nu trebuie să pierdem din vedere îmbunătățirea stării noastre de sănătate – unul dintre cele mai obiective pe care trebuie să ni le setăm pe lângă principalul nostru scop de a pierde în greutate. De aceea, una dintre cele mai bune alternative pentru regimurile care te supun înfometării poate fi dieta cu sucuri.

Detoxifiere și slăbire cu o singură dietă

Toxinele pe care organismul nostru le asimilează de-a lungul timpului ne pot provoca diferite afecțiuni și duc, treptat, la încetinirea procesului de vindecare atunci când este nevoie să luptăm împotriva bolilor, la grăbirea procesului de îmbătrânire și la pierderea vitalității corpului.

De aceea, o cură de detoxifiere a organismului ar putea fi mult mai importantă și mai necesară decât o cură de slăbit, din punct de vedere al sănătății.

Însă pentru că și aspectul fizic contează și pentru că este minunat să ne simțim bine în propria piele, ce poate fi mai bun decât o dietă care te ajută și să-ți detoxifici organismul, dar și să slăbești în același timp?

Una dintre cele mai eficiente astfel de diete este cea cu sucuri, aceasta oferind numeroase vitamine, minerale, fitonutrienţi şi aminoacizi care contribuie la menținerea și îmbunătățirea stării de sănătate, dar fiind și bogată în antioxidanţi, care protejează împotriva radicalilor liberi dăunători şi ajută la îmbunătăţirea funcţiei ficatului.

În plus, sucurile sunt bogate şi în enzime, care stimulează digestia și absorbţia nutrienţilor, generând energie şi stimulând metabolismul.

Mai mult decât atât, prin conţinutul lor bogat în apă, sucurile ajută la hidratarea corpului şi eliminarea toxinelor și, întrucât conţin anumiţi compuşi precum acidul citric şi cel malic, dar și pectină şi clorofilă, acest tip de dietă absoarbe grăsimile şi toxinele din sistemul digestiv. Altfel spus, te ajută să slăbeşti!

Beneficiile dietei cu sucuri naturale

 • Asigură un aport semnificativ și variat de nutrienți esențiali pentru un organism sănătos;
 • Datorită stării lichide a produselor consumate în timpul dietei, absorția substanțelor nutritive se va realiza mai ușor, și, în timp ce efortul digestiv va scădea, vitamintele, mineralele, antioxidanții și enzimele conținute de sucuri nu se vor pierde;
 • Pot fi tratate cu succes diferite afecțiuni iar tonusul general al organismului va cunoaște îmbunătățiri semnificative;
 • Corpul va elimina toate toxinele acumulate din excesele alimentare, mediu și obiceiuri nesănătoase;
 • Somnul va fi, de asemenea, îmbunătățit, astfel reușind să ne simțim mai odihniți;
 • Nivelul de energie va crește simțitor după încheierea dietei, corpul fiind mai ușor și eliberat de substanțele toxice care îi încetineau funcțiile.

Dezavantajele dietei cu sucuri

Ca orice alt lucru, ținută în exces, dieta cu sucuri poate avea și efecte nedorite asupra noastră. Medicii spun că, așa cum grăsimile și obiceiurile alimentare proaste ne fac rău dacă devin rutină pentru organism, la fel și o dietă cu sucuri ținută prea mult timp ne-ar duce într-o cu totul altă extremă.

Așadar, iată câteva dezavantaje ale acestui tip de regim:

 • Pe termen lung, privează organismul de asimilarea altor tipuri de nutrienți esențiali pe care vegetalele nu le au – precum proteinele și grăsimile animale;
 • Poate afecta musculatura, unghiile, părul și pielea;
 • Ținută în exces, o dietă bazată doar pe sucuri din fructe și legume poate da stări de amețeală, greață sau constipație.

Cât trebuie ținută dieta cu sucuri pentru a nu ne pune în pericol sănătatea

Deși sunt foarte multe voci pe Internet care pretind că este indicată urmarea unei astfel de diete pe o perioadă de până la 30, 60 și chiar 90 de zile, medicii recomandă ca detoxifierea să nu depășească 3 zile.

Pentru a nu pune în pericol sănătatea organismului, este recomandat ca în prima zi de dietă să fie consumate, din 4 în 4 ore, sucuri proaspete din legume și fructe, iar între aceste „mese” este important să se bea multă apă și ceaiuri neîndulcite din plante naturale.

În zilele 2 și 3 pot fi introduse în dietă și fructe sau legume care să fie consumate fără a fi gătite în vreun fel, însă maximum 2 bucăți pe zi.

Ce diete cu sucuri au cel mai mare succes

 • Dieta cu suc de roșii;
 • Dieta cu suc de struguri;
 • Limonada cu mentă și miere de albine;
 • Dieta cu suc de varză;
 • Dieta cu suc de spanac, sfeclă roşie, broccoli și pătrunjel;
 • Dieta cu suc de iarbă de grâu combinat cu suc de germeni de lucernă;
 • Dieta cu suc de morcovi, suc de germeni de lucernă şi pătrunjel;
 • Dieta cu suc morcovi, spanac, ţelină şi pătrunjel.

Ce vedete susțin că au slăbit cu ajutorul dietei cu sucuri

Rezultatele pe care dieta cu sucuri le poate oferi atât din punct de vedere al detoxifierii, cât și a pierderii în greutate, au fost apreciate de numeroase vedete care susțin că hrana lichidă din fructe și legume chiar face minuni asupra siluetei!

De exemplu, Vica Blochina, Andreea Bănică, Valentina Pelinel și Adriana Bahmuțeanu spun că au reușit să slăbească și să piardă câțiva centimetri în talie cu dieta cu sucuri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *