arleto.ro

De ce nu se mai înţeleg cuplurile?

Joi, 24.Sep.2015 11:27 Comunicare si relatii Lasă un răspuns 1 vizualizari

Iată o chestiune foarte interesantă pe care o abordăm în cele ce urmează, deoarece trăim vremuri în care noi ca fiinţe raţionale şi inteligente suntem provocaţi chiar de propriile alegeri pe care le facem zilnic, şi suntem atât de intens provocaţi încât la un moment dat avem impresia că suntem singuri, fiecare pe locul său, în faţa unei întregi bande de hoţi care ne asaltează din toate părţile. O confruntare oarecum nedreaptă, inechitabilă care de obicei tinde să ne aducă numai nemulţumiri. Şi viaţa cotidiană ne oferă suficiente cazuri pentru a înţelege că vorbim despre situaţii reale.

De ce nu se mai inteleg cuplurile? 2

În ultimii ani s-a dezvoltat o criză a cuplurilor şi a relaţiilor pe care acestea încearcă să le susţină

Dincolo de ceea ce se petrece în lumea mondenă, unde cuplurile se unesc şi se despart cu mare tam-tam de la un anotimp la altul, există totuşi şi în privinţa oamenilor simpli, obişnuiţi, asemenea situaţii ce pun pe jar nu doar pe protagoniştii întâmplării respective, ci uneori şi pe familiile acestora şi chiar pe cunoscuţii lor. În lumea noastră omenească este firesc faptul că deseori se pot întâmpla asemenea lucruri, dar în ultimii ani astfel de situaţii s-au înmulţit peste măsură şi asta e semnul că ceva se întâmplă. Despre ce poate fi vorba oare?

Bagajul karmic şi cel emoţional nu sunt cei mai buni prieteni ai unei relaţii de cuplu

În primul rând vorbim despre încărcăturile karmice pe care le avem fiecare dintre noi, lucruri rămase nerezolvate din alte vieţi, şi care acum în acest prezent atât de tumultuos ies la suprafaţă pentru a fi rezolvate. Problema este că aceste încărcături nerezolvate vin acum cu o viteză de genul „pe repede înainte” cum ar fi derulat un film la o viteză mai mare decât cea obişnuită pentru ochiul nostru. Greşeli, crime, pasiuni neterminate, vise neîmplinite, trădări, părăsiri, comploturi, rupturi datorate egoului şi orgoliului şi încă multe alte aspecte manifestate în multe vieţi anterioare, între oameni, vin acuma cu o aşa viteză şi o presiune asupra oamenilor încât marea majoritate nu reuşesc să facă faţă unor asemenea situaţii apăsătoare din viaţa lor. Şi atunci se produc rupturi şi certuri relaţionale aproape la toate nivelele. Trebuie doar să ne uităm la ceea ce se întâmplă la televizor sau în propria familie sau cerc de prieteni.

Cum ne afectează mondenitatea relaţia de cuplu?

Cu ceva timp în urmă, ca un exemplu în acest sens, un prieten de-al meu îmi povestea păţania unui cuplu proaspăt căsătorit la acea vreme. Ca să vedeţi ce aberaţii au ajuns să se petreacă în viaţa noastră cea de toate zilele. Tinerii însurăţei au plecat în luna de miere, aşa cum se obişnuieşte de către majoritatea cuplurilor. Ei şi ce să vezi…? La trei zile după ce s-au întors din luna de miere, ea îi declară lui că nu-l mai iubeşte şi că se despart! Vă daţi seama ce a fost pe capul bietului mire, proaspăt întors din visul său voiajor?! Un adevărat şoc! Păi probabil multe cupluri se uită la ce anume prezintă televiziune despre lumea mondenă, unde la fiecare 3-4 zile auzim ba de câte un divorţ a câte unui cuplu celebru, ba de faptul că vreun Don Juan sau vreun Romeo a lăsat-o baltă pe câte o Julieta, după câteva săptămâni sau luni de convieţuire cu năbădăi. Şi dacă cei din lumea mondenă fac astfel, de ce n-ar face şi oamenii obişnuiţi, că tot e la modă? Păi dacă nu vă placeţi şi nu vă potriviţi, la ce vă mai luaţi oameni buni?

Karma se revanşează întotdeauna

De ce nu se mai inteleg cuplurile 4Cauzele karmice care s-au aglomerat în destinele oamenilor detemină la ora actuală o serie întreagă de aspecte interpersonale care duc la descărcarea plăţilor karmice pe „repede înainte” aşa cum spuneam. Pentru a înţelege mai bine de ce se întâmplă în marea majoritate a cuplurilor asemenea situaţii, este bine de ştiut că între horoscoapele personale ale partenerilor, fie că sunt căsătoriţi, fie că sunt într-o relaţie neoficială liber consimiţită, există multe aspecte negative între planetele unui şi ale celuilalt. Dar aspectul paradoxal al acestor karme negative care trebuie plătite este că evenimentele din viaţa cuplului respectiv, şi putem ridica asta la scara a sute de mii de cupluri cel puţin la noi în România, se derulează prin situaţii şi întâmplări bune, al căror număr este destul de mare. Şi asta pentru că o karmă negativă se achită prin apariţia de situaţii bune, care trebuiau să existe în vieţile anterioare, dar nefiind posibil să fie manifestate atunci, au rămas ca datorie scadentă pentru şi în viaţa actuală. Aşa se face că asemenea karme negative se desfăşoară din punct de vedere al evenimentelor în cuplu la modul destul de echilibrat, tocami pentru a permite celor doi parteneri, şi aici ne referim cu preponderenţă la femei şi bărbaţi, să-şi achite datoriile pe care nu şi le-au putut plăti în vieţile anterioare. Desigur că lucrurile desfăşurându-se în acest fel afectează pentru unii din parteneri alte relaţii pe care le are, şi la care sunt pur şi simplu forţaţi să renunţe pentru o vreme, pentru a avea posibilitatea de a-şi achita karmele negative pe care le au. Căci este posibil ca unul din cei doi parteneri ai cuplului rspectiv să aibă de achitat mai mult de o karmă, într-un interval de timp să zicem de 3 până la 5 ani, poate avea chiar câteva karme negative de achitat, şi astfel viaţa unei astfel de persoane s-ar putea prezenta ca un carusel al faptelor şi situaţiilor care chiar ar putea da peste cap pe persoana respectivă dacă nu se ţine bine pe picioarele sale şi să facă faţă cu curaj unor asemenea împrejurări presante.

Ce rol are personalitatea individuală în cuplu?

De ce nu se mai inteleg cuplurile 3În multe cupluri mai intervine şi personalitatea unui dintre parteneri, care determinată de ecourile din subconştient caută să domine relaţia, deoarece ceva din amintirile foarte vagi din vieţile anterioare îi spune că a pierdut, şi acuma instinctiv încearcă să controleze relaţia într-un fel sau altul, ceea ce în cele din urmă, chiar dacă la început cuplul pare că se înţelege, duce la o luptă surdă pentru putere în cadrul relaţiei, şi unul dintre cei doi, de obicei cel manevrat prin controlul exercitat de frica de a pierde, îşi dă seama şi iese din relaţia de cuplu. Uneori cel care controlează este ea, alteori este el, şi daţi-vă seama că aşa ceva se petrece şi pe fondul descărcării karmice între parteneri. Una dintre cele mai neplăcute probleme care apar atunci când un cuplu îşi consumă karmic datoriile reciproc, este faptul că de obicei, aşa cum se vede în ultimul timp, prietenii unuia dintre parteneri sau chiar prietenii amândurora au de suferit de pe urma faptului că cei doi nu-şi înţeleg situaţia tensionată în care se află la un moment dat, după un anume timp petrecut împreună. Aşa cum spuneam unele relaţii bune ale ei, ori ale lui, şi aici vorbim la modul general, au de suferit şi pot fi puse sub semnul riscului deoarece el sau ea, în relaţia de cuplu, încurcă sau face ca lucrurile să se desfăşoare cu dificultate, lungind perioada de achitare a karmei, iar în intervalul în care e lungită achitarea karmei negative în cuplul respectiv, unii din prietenii unuia sau a celuilalt partener fie se îndepărtează sau sunt îndepărtaţi de însuşi comportamentul lui sau al ei în cadrul cuplului, fie sunt sacrificaţi în cazul în care partenerii din cuplul respectiv nu înţeleg faptul că s-a încheiat plata karmei lor negative şi insistă prosteşte să rămână împreună pe mai departe, afectând vieţile celor din jurul lor. Pentru că o karmă negativă, pentru a fi plătită, i se oferă un interval de timp suficient pentru a se consuma datoria pe care cei doi, el şi ea, o au unul faţă de celălalt. Şi dacă limita acestui interval e depăşită, acest lucru afectează vieţile prietenilor celor doi, fie ai lui, fie ai ei sau chiar ambele situaţii.

Este foarte important să ştim foarte bine în ce stadiu se află relaţia noastră de cuplu

De aceea e bine să ştim în ce fel de relaţie ne aflăm unii cu alţii, pentru a ştii ce să facem. Pentru că mai ales în ultimul an s-au văzut destule karme pozitive între indivizi, chiar şi în cupluri necăsătorite, care au avut de suferit foarte mult pentru că partenerii aflaţi într-o karmă negativă cu altcineva, din orgoliu sau pasiune greşit înţeleasă, ori din ignoranţă, au vrut să rămână în acea relaţie de karmă negativă, prelungind inutil efectele neplăcute asupra lor şi a celor din jur, determinând consecinţe care au dat peste cap viaţa celor din jur.

Să luăm aminte în ce relaţie ne aflăm pentru a evita astfel să facem rău celor din jurul nostru care ne sunt alături şi cu care avem karmă pozitivă. Aceasta se vede simplu şi uşor prin simpatia şi rezonanţa sufletească ce se manifestă în privinţa aceloraşi idei şi trăiri. Karma pozitivă o avem cu persoanele pe care avem impresia că le cunoaştem de-o viaţă, ele fiind în realitate din aceeaşi familie spirituală din care provenim ca individ.    


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *