Ronde.ro

De ce ar trebui să alegem calea spiritualității

Duminică, 27.aug..2017 00:00 Psihologie, Psihologie Spirituala Lasă un răspuns 1 vizualizari

Deseori auzim frazele: ”este un om foarte spiritual” sau ” duce o viață spirituală”, sau ”voi alege drumul spiritualității”. Dar ce înseamnă de fapt, viața spirituală? În general spiritualitatea o asociem cu biserica, cumva cu retragerea din societate, cu a fi un om bun care își ajută aproapele în detrimentul său. Asociem spiritualitatea cu ajutarea umanității.

Într-adevăr poți alege spiritualitatea și urmând calea bisericească, dar și ajutându-ți aproapele. Acum, întrebarea este dacă prietenii tăi au nevoie de tine și tu nu ai chef sau nu vrei în momentul respectiv să îi ajuți, mai ești un om spiritual? Dacă tu vrei să fii singur, să te relaxezi,mai poți fi considerat un om spiritual?

Dacă alegi să faci ce e bine pentru tine, să îți îndeplinești visele, tocmai ai ales calea spiritualității. Cu toții știm că spiritualitatea este drumul spre fericire, așa că de nu am profita de acest lucru? De ce să vorbești sau să îți petreci timpul cu cineva care îți și dă o stare de negativitate, în loc să faci ceea ce vrei tu?

 Alege-ți fericirea și fă ceea ce îți dorești!

Dacă mă aleg pe mine nu mai sunt spiritual?

Spiritualitatea nu este un job este ceva ce ar trebui să îți aducă libertate. În această viață, sau în toate viețile de până acum ( depinde în ce crezi), ar fi trebuit să învățăm, să evoluăm, să fim fericiți, să iubim, să creăm viața potrivită pentru noi în Universul material. Învățăturile spirituale ne arată că trebuie să trăim la niște vibrații foarte înalte.

Asta presupune că întotdeauna trebuie să alegem să fim fericiți. Normal că nu o să aleg fericirea mea în detrimentul altuia. Nu te gândi la ”călcatul pe cadavre”. Nu vreau să progresez profesional în detrimentul altui om. Aici mă refer strict la a fi fericit fără să influențez pe nimeni în nici un fel.

Amintește-ți că toți suntem liberi să alegem, așa că dacă prietenul tău alege să fie supărat, lasă-l. Aceasta este decizia sa. Tu acționează așa cum crezi tu de cuviință: să îl asculți sau să faci ceva pentru tine, ceva care îți aduce bucurie.

Spiritualitatea te învață că nu este bine să îi judeci pe ceilalți, dar ce ne facem cu auto-critica?

Fii liber

În marea majoritate a timpului ne simțim vinovați atunci când facem ceva pentru binele nostru și nu ca să îi facem pe ceilalți fericiți. În momentul în care decizi să îți ridici vibrațiile nu ai ce căuta lângă oameni care au vibrație joasă ( pentru că ei sunt supărați, mânioși, frustrați).

Nu este loc pentru judecată  și vină, și nici măcar timp. Așa că, data viitoare când te simți vinovat să știi că nu ești tu ci Ego-ul tău. Adu-ți aminte care este vibrația constantă a sufletului: fericire, iubire și bucurie. Așa că fii fericit!

În principiu ne naștem ființe spirituale, deci nu ar trebui să devenim altceva. Doar trebuie să învățăm  să nu judecăm și să alegem fericirea.

Spiritualitatea presupune să învățăm cum să iubim, și în special pe noi înșine.

Alexandra Dănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!