Ronde.ro

Cum poți slăbi eficient cu bicarbonat de sodiu și lămâie

Miercuri, 07.mart..2018 20:40 Diete, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Considerată a fi un remediu natural pentru corpul nostru, cura de slăbire pe bază de bicarbonat de sodiu și lămâie este ideală pentru a ne ajuta să slăbim și în același timp să ne detoxifiem organismul. Însă, înainte de a ține acest regim alimentar ar fi indicat să ne bazăm pe recomandările date de specialist, altminteri se pot produce anumite dezechilibre în organism care ne pot afecta starea de sănătate.

În jurul acestei diete s-au iscat mai multe controverse, unii pun la îndoială efectele benefice pe care le are cura de slăbire cu bicarbonat, în timp ce alții consideră că acesta dietă poate furniza nutrienții necesari pentru o mai bună funcționare a organismului. Atât lămâia, cât și bicarbonatul de sodiu își găsesc utilități în mai multe domenii – se pot număra pe lista ingredientelor utilizate în bucătărie sau pe lista produselor de înfrumusețare, sănătate ș.a.m.d.

Bicarbonatul de sodiu și sucul de lămâie –mixul perfect care facilitează procesul de slăbire

În general, toxinele sunt stocate de către corpul nostru în celulele grase, iar în momentul în care începem să le eliminăm din sânge, vom îndepărta și o parte din depozitele de grăsime. Iar în acest fel, se va realiza procesul de toxifiere și de slăbire al organismului.

Printre cele mai semnificative efecte ale acestui amestec se numără alcalinizarea sistemului digestiv, eliminarea toxinelor din organism și scăderea nivelului de colesterol. Prin urmare, dacă urmați sfaturile avizate pe care le indică medicul pe tot parcursul dietei, veți avea mai multe beneficii în urma acestui regim alimentar precum:

  • întărirea sistemului imunitar, cu alte cuvinte, organismul dumneavoastră va fi protejat de anumite boli și afecțiuni – până și o banală răceală vă va ocoli datorită aportului de vitamina C pe care îl conține lămâia;
  • îmbunătățirea sistemului digestiv;
  • tratarea arsurilor și a refluxului gastric;
  • reglarea nivelului de ph din organism;
  • reducerea inflamațiilor;
  • inducerea unor efecte diuretice care duc la detoxifierea organismului
  • hidratarea organismului
  • asigurarea unei funcționări optime a ficatului
  • alungarea stării de oboseală
  • inducerea unor efecte anti-cancerigene.

În ce constă dieta cu lămâie și bicarbonat de sodiu

Pentru a ține această cură de slăbire trebuie să respectați un anumit plan alimentar organizat pe o perioadă de 10 zile.

Se amestecă o linguriță și jumătate de bicarbonat de sodiu și sucul unei lămâi în 500 ml apă. Ulterior, se consumă această băutură în fiecare dimineață pe stomacul gol, iar seara înainte de culcare, la 2-3 ore după ce ați servit ultima masă, ar trebui să mai consumați un pahar cu apă în combinație cu sucul de la o jumătate de lămâie și o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu.

În ce constă meniul dietei cu bicarbonat de sodiu

Pentru a obține rezultate eficiente, pe toată durata acestei cure de slăbire nu este indicat consumul de dulciuri, făinoase, mezeluri, mâncarea din conserve etc. De regulă, ar fi bine să evitați produsele care au multe ingrediente trecute pe etichetă.

Puteți include în meniul dumneavoastră fructe și legume proaspete, cereale integrale, produse lactate cu un conținut scăzut în grăsimi, ouă fierte, semințe, nuci, verdețuri, năut, linte, fasole, carne slabă de pește sau de pasăre – pui, curcan.

Ce înseamnă alcalinizarea organismului și ce rol are

Amestecul format din sucul de lămâie și bicarbonatul de sodiu constituie o băutură cu proprietăți alcaline care vor lupta cu acidul produs de corp, ajutând rinichii să-l elimine din corp.

Conform celor mai recente studii efectuate de cercetători, bicarbonatul de sodiu are un efect de alcalinizare a zonei din jurul tumorii la șoareci. Dr. Robert J. Gillies împreună cu alți specialiști au descoperit că bicarbonatul poate spori pH-ul tumorii și că inhibă de asemenea metastazele spontane în cazul cancerului mamar la șoareci.

De asemenea, s-a demonstrat că citricele, în special lămâia posedă proprietăți anticancerigene, întrucât conține anumite substanțe fitochimice. Alte efecte benefice pe care le poate avea lămâia la nivelul organismului rezidă în apariția efectelor antimicrobiene.

Alte avantaje pe care le prezintă consumul acestor citrice constau în stimularea fluxului limfatic care duce la înlăturarea substanțelor cancerigene din corp. De altfel, un sistem limfatic care nu funcționează corespunzător poate cauza apariția acestei boli. Vitamina C ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi care distrug celulele sănătoase.

Dieta pe bază de bicarbonat de sodiu și lămâie constituie una dintre cele mai întâlnite metode de tratament ce duce la introducerea unor substanțe puternic alcaline în sistem. Prin urmare, celule cancerigene vor fi distruse, fără a fi afectate celulele sănătoase. După cum bine știm, chimioterapia distruge toate celulele, nu doar pe cele afectate de factorul cancerigen.

Cu toate acestea, înainte să țineți cura de slăbire cu bicarbonat de sodiu și lămâie, adresați-vă unui specialist avizat să vă îndrume, arătându-vă totodată pașii corecți care trebuie urmați pe tot parcursul dietei.

Sursa foto: Cugetliber.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!