esteto.ro

Cum ne influenţează culorile caracterul şi starea de spirit?

Miercuri, 14.Oct.2015 14:32 Psihologie Spirituala Lasă un răspuns 1 vizualizari

Omenirea conţine o multitudine de modele comportamentale şi temperamentale, dat fiind faptul că noi ca specie dispunem de un foarte bogat fond genetic. Cu toate acestea, combinaţiile acestor modele sunt limitate, dacă ar fi să transpunem cu ajutorul matematicii toate aceste combinaţii. Întrebarea care s-ar pune sună în felul următor: care ar fi limita ca număr de indivizi pe Pământ pentru a se ajunge la limita combinaţiilor acestor modele? Căci se pare că 7 miliarde e încă prea puţin. Poate fi doar începutul şi poate fi doar un cel mult 3% – 4% din total. Deocamdată nu ştim, chiar dacă geneticienii au acum harta completă a genomului uman. Trecând la chestiuni mai concrete să vedem dacă hainele şi culorile lor pot să ne influenţeze viaţa la modul clar.

Cum ne influenteaza culorile caracterul si starea de spirit? 2

“Nu haina îl face pe om”  – anecdota lui Mahatma Gandhi

O anecdotă care circula pe vremea când trăia Mahatma Gandhi spunea că odată regina Marii Britanii l-a invitat pe conducătorul Indiei la palat, cu ocazia vizitei lui Ghandi în Anglia. Eticheta şi bunele maniere londoneze cereau ca toţi oaspeţii să vină îmbrăcaţi la smoking. Când Gandhi a ajuns la intrarea la palat, majordomul de acolo, neştiind cine era Gandhi, i-a spus că nu poate intra decât dacă poartă smokingul. Liderul hindus venise în obişnuita-i ţinută hindusă. A făcut cale întoarsă la hotel, de unde a comandat un smoking, l-a ambalat frumos într-o cutie şi într-o oră şi ceva a trimis pachetul reginei. Aceasta l-a primit şi deschizând cutia a citit mirată pe bilet: „Aţi solicitat să fie prezent un smoking… un smoking aţi primit…”

Dincolo de umorul unor astfel de situaţii, există într-adevăr momente şi conjuncturi când un costum sau alte haine adecvate ne ajută să obţinem rezultatele aşteptate.

Cum ne comportăm în club şi la serviciu în funcţie de culorile în care suntem îmbrăcaţi?

Este foarte posibil acest lucru, având în vedere faptul că chakrele noastre sunt centre energetice şi fiecare dintre ele au culoarea lor specifică. Ca o picanterie lumească sunt binecunoscute situaţiile când oameni serioşi şi cu funcţii importante, care din punct de vedere profesional pot fi consideraţi responsabili, se duc în anumite locuri pentru a se distra. Acolo – să zicem că este un club, privirile lor pot întâlni persoane pe o scenă îmbrăcate oarecum sumar dar în culori vii. Un asemenea impact determinat de culori îi face pe asemenea indivizi să devină dintr-o dată alţi oameni, uşuratici, de parcă ai zice că niciodată nu au fost acei indivizi serioşi şi responsabili. De ce se întâmplă un asemenea fenomen? Explicaţia este destul de simplă. Atâta timp cât asemenea persoane se află la serviciu, îşi folosesc preponderent chakrele gâtului – culoarea albastru şi frunţii – culoarea indigo, celelalte chakre care prezintă culorile calde fiind ori inactive, ori trecute în plan secund ca factor energetic. Şi în momentul în care aceste persoane ajung în clubul respectiv, aceste chakre ale plexului solar şi ale abdomenului intră în funcţiune, determinând un alt fel de a fi şi un alt mod de a reacţiona al acestor individizi, indiferent că sunt femei sau bărbaţi.

În ce măsură ne influenţează culorile caracterul şi starea de spirit?

Dacă prin profilul psihologic cineva este preponderent pesimist, deşi trăieşte zi de zi cu ideea că viaţa se va îmbunătăţi cândva, ar trebui să poarte haine de culoare deschisă, pentru a atrage energii specifice optimismului. Dacă cineva este prea impulsiv, ar trebui să poarte haine de culoare închisă, verde sau albastru marin. Este astăzi o certitudine faptul că acţiunea culorilor ne influenţează într-un mod major existenţa. De exemplu pe perioada iernii oamenii sunt mai puţin comunicativi în comparaţie cu perioada primăverii sau verii, când culorile deschise aflate în jurul nostru intră în conexiune cu psihicul nostru. Este foarte important să cunoaştem ora de naştere pentru a vedea în horoscopul personal aspectele care ne ajută sau care ne blochează. În funcţie de ele viaţa noastră poate cunoaşte acele îmbunătăţiri de care avem nevoie.

Cum putem ajuta un om să-şi schimbe temperamentul dacă este prea impulsiv?

Cum ne influenteaza culorile caracterul si starea de spirit? 3Temperamentul după cum spuneam este legat de soartă şi latura spirituală. Şi este logic să fie aşa, căci dacă persoana este impulsivă, nu poate accede la cunoaşterea spirituală chiar dacă şi-a propus asta, deoarece modul în care reacţionează o face să se depărteze de partea spirituală. E ca un fel de autoexil. În primul rând ne uităm la ce haine poartă. Dacă acestea au culoarea zodiei în care se află Ascendentul, fiind o persoană impulsivă, rezultă că o putem ajuta cu un sfat să-şi schimbe hainele să fie de culori închise, reci. De obicei partea temperamentală ţine de chakra plexului solar, care e guvernată de către Marte şi Lună şi are culoarea galben. Uneori acest galben poate fi un galben roşiatic, cum e Soarele la primele ore ale dimineţii. Deci dacă e impulsivă sau agitată, persoanei i se poate recomanda să poarte haine specifice culorii Lunii, deci albastre cu nuanţele de rigoare ale acestei culori. Din contră, dacă ar fi prea leneşă sau timidă, i se pot recomanda haine de culoare galbenă, portocalie sau chiar de un roşu deschis, pentru a alimenta chakra şi a determina temperamentul să revină la un echilibru.

Mahatma


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *