arleto.ro

Cum ne dăm seama cine ne este duşman şi cine ne este prieten?

Miercuri, 11.Mai.2016 12:00 Comunicare si relatii Lasă un răspuns 1 vizualizari

Atunci când ai numai prieteni este minunat.

Prietenia este o floare rară, o bijuterie care în zilele noastre cu greu o mai găsești! Prietenia și prietenii se verifică în momentele cele mai grele ale vieți – atunci vedem cu adevărat cine ne este prieten și cine nu! De obicei relațiile noastre de prietenie se bazează pe interese, pe favoruri, pe lipsa de sinceritate, pe complimente care nu au acoperire.  Cu toții cunoaștem aceste aspecte. Cine își dorește o prietenie cu adevărat?! Mulți dintre noi nu acceptăm criticile și observațiile celorlalți la adresa noastră, ne simțim jigniți, agresați. Însă eu cred că este util să avem și astfel de oameni prin preajmă.

De ce este bine să fim criticaţi?

Pentru că acești așa zis dușmani ne ajută să evoluăm și să progresăm. Progresăm ca oameni ai societății din sânul căreia provenim și evoluăm ca spirite ce au venit la întrupare pe Pământ. Foarte mulți dintre noi avem mai mulți dușmani decât prieteni. De ce avem mai mulți dușmani?! Pentru că nu am înțeles mesajul pe care aceștia îl poartă pentru noi, pentru sufletul nostru. Din punctul meu de vedere nu există dușmani, mi-au trebuit foarte mulți ani ca să îmi dau seama de acest fapt. Ei sunt cu adevărat prieteni pentru că ne dau lecții care verifică maturitatea noastră ca oameni, dar și ca spirite! Aceștia nu ne scutesc și nici nu ne menajează, ba chiar subliniază tot ceea ce este în neregulă cu noi, în noi!

Uneori aceștia sunt foarte incomozi pentru că poartă în ei o lentilă de tip oglindă care mărește toate trăsăturile noastre care nu ne fac cinste. Eu cred că este util ceea ce se întâmplă în asemenea momente pentru că altfel nu suntem conștienți de minusurile pe care le avem.

Duşmanii ne fac mai mult bine decât prietenii în anumite situaţiiCum ne dam seama cine ne este dusman si cine ne  este prieten 2

Așadar aceștia sunt prieteni veritabili, cine înțelege mesajul acestora este un fericit, un înțelept. Dacă dorim cu adevărat să progresăm, să evoluăm trebuie să acceptăm acest lucru, deoarece acești dușmani ne sunt mai de folos decât prietenii! Dușmanul ne obligă să ne corijăm, să ne îndreptăm, să acceptăm și să găsim soluții pertinente la problemele pe care conjunctura le crează. Mulțumită lor, noi devenim mai receptivi, mai puternici și mult mai conștienți. Cine nu va înțelege rolul pe care aceștia îl joacă în viața noastră, are doar de pierdut. Atunci când nu înțelegem acest mesaj devenim agresivi, începem să îi urâm, să îi detestăm și chiar să ne răzbunăm pentru ceea ce ne-au făcut la un moment dat. Se poate observa și cu ochiul liber că printre oamenii inteligenți se găsesc foarte puțini care să accepte provocările dușmanilor! Ei preferă complimentele și lustruiala din partea prietenilor şi în felul acesta ei își refuză dreptul la afirmare conștientă prin prisma evoluției umane și spirituale oferită de momentele neplăcute oferite de dușmani!

Acceptați-vă dușmanii și apreciați mesajul pe care aceștia îl poartă pentru fiecare dintre noi.

Ei ne fac la modul inconștient un serviciu de care nu suntem conștienți. Probabil că mult mai târziu vom aprecia acest fapt. Având un înalt ideal în viață însoțit de dorința noastră sinceră de a progresa, vom ști să primim cunoașterea pe care dușmanii noștri ne-o oferă cu atâta generozitate. Să sperăm că vom apuca ziua când vom recunoaște cu adevărat efortul lor de a ne ajuta și le vom mulțumi pentru tot ce au făcut pentru noi!

Virgil Marcu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *