Ronde.ro

Cu toţii avem un al 6-lea simţ – intuiţia!

Miercuri, 29.iun..2016 18:02 Intuitie si instinct Lasă un răspuns 1 vizualizari

Unul din cele mai mari daruri ale Creatorului pentru noi, oamenii acestui Pământ este Intuiția sau Vocea sufletului. Foarte puțini dintre noi ținem cont de această voce și totul din teama de a nu fi ridicoli! În ochii societății asemenea oameni  nu sunt plăcuți, ba chiar sunt apostrofați și li se spun cuvinte insidioase, răutăți, gratuități, cum se mai folosește în vocabularul uman. Însă, acest instrument ne poate salva viața uneori, sau de ce nu, ne poate conduce pe o cărare mult mai curată pentru a vă realiza visurile.

Cu toţii avem un al 6-lea simţ – intuiţia!

De ce ar trebui să ne ascultăm intuiţia?

Practic intuiția este o energie inteligentă pe care spiritul nostru o mânuiește, căci nu are voie să ne încalce liberul vostru arbitru. Întotdeauna suntem puși în situația sau postura de a alege. Ceea ce nu cunosc oamenii este faptul că în fiecare clipă a vieții pot face oricând o altă alegere față de cea inițială, atunci când vezi că lucrurile nu merg pe făgașul lor natural. Noi folosim intuiția destul de rar, dar măcar este bine că totuși o folosim. Slavă Cerului că avem momente în care putem și vrem să ținem cont de această voce cristalină care animă sufletul și conștiința noastră!

Intuiţia ne ajută să ne dăm seama de ce avem nevoie cu adevărat

Uneori suntem puși în situația (ce-i drept cam forțată!) de a ține tot mai mult cont de această voce, de întoarcere la natură, la ceea ce este firesc. Zilele ce ni s-au dat sunt un răstimp pentru a putea clarifica câteva (dacă nu chiar toate!) din greșelile noastre, pentru a putea îndrepta răul făcut.

Dacă vom ține cont de această voce a sufletului, putem descoperi că nu avem nevoie de atâtea fleacuri pe care cheltuim sume enorme.

Ele sunt cele care ne patronează visele și dorințele noastre! Și tot ele le alimentează. Pentru toate aceste vise și speranțe deșarte trebuie să muncim enorm, iar satisfacția ne este garantată! Dacă am ține cont de vocea sufletului, nu am mai cade în plasa de a avea trebuință de atâtea și atâtea… și atâtea lucruri inutile!

Cum ne putem testa intuiţia?

Vă propun un test. Atunci când aveți timp uitați-vă prin casă la tot ceea ce considerați inutil (este un test de sinceritate față de voi înșivă!) și ar putea fi folosit de semenul vostru mai puțin norocos. Cu uimire veți constata (dacă sunteți sinceri cu voi!) că sunteți înconjurați, aglomerați de foarte multe lucruri pe care nu le-ați mai utilizat de ani de zile sau poate chiar nu le-ați folosit, dar le țineți depozitate (poate odată și odată vor folosi la ceva!), împrăștiate peste tot! Ideea este următoarea: tot ceea ce vă prisosește vă și îmbolnăvește, este ca și cum ați mânca fără măsură, apoi vine salvarea! Revenind la intuiție și ținând cont de aceasta veți reuși în scurt timp să faceți curățenie în propria ogradă interioară și abia apoi în cea exterioară!

Virgil Marcu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!