Ronde.ro

10 caracteristici ale empaticilor și cum să ai grijă de tine dacă ești unul...

Sâmbătă, 01.apr..2017 00:00 Intuitie si instinct, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Caracteristica de bază a empatului este că simte și absoarbe orice emoție și/sau simptom fizic datorită sensibilității sale crescute. Acești oameni filtrează lumea prin intuiția lor și nu pot raționaliza sentimentele lor.

Când sunt copleșiți de  stresul emoțiilor, empații pot experimenta atacuri de panică, depresie, oboseală cronică, pot face abuz de mâncare, sex sau droguri, sau să aibă alte simptome fizice care sfidează diagnosticul tradițional.

Pe de altă parte, empații pot învăța să controleze această abilitate, tocmai pentru a nu mai simți atât de mult, pentru a nu deveni suprasolicitat. Primul pas este să realizezi că ești empat.

Cele 10 caracteristici ale unui empat

 1. Empații sunt extrem de senzitivi – acești oameni sunt în mod natural alrtuiști, deschiși spiritual și foarte buni ascultători. La bine și la greu, un empat va fi întotdeauna alături de tine. Dar la fel de repede și ușor pot fi răniți. În general empatului i se spune că este prea sensibil și trebuie să devină mai puternic.
 2. Empații absorb emoțiile altora – empații sunt sincronizați cu stările celor din jur, indiferent că sunt bune sau nu. Absorb și energia negativă, de exemplu mânia sau anxietatea, sentimente care îi epuizează. Dacă în jurul lor este pace și armonie, empații ”înfloresc”.
 3. Majoritate empaților sunt introvertiți – empații nu suportă aglomerația, deoarece le amplifică empatia. Tind să fie introvertiți, preferă contactul cu o singură persoană sau cu un grup mic. Chiar dacă un empat este extrovertit, el va prefera să își limiteze timpul petrecut într-o mulțime sau la o petrecere.
 4. Empații sunt extrem de intuitivi – ei experimentează lumea datorită intuiției. Este foarte important să își dezvolte intuiția și să se ghideze după ea, când vine vorba de oameni. Acest lucru ajută empatul să aibă relații pozitive și să se ferească de vampirii energetici.
 5. Empații au nevoie de perioade de singurătate – pentru un empat este fizic și emoțional dificil să stea foarte mult timp înconjurat de oameni, de aceea el are nevoie de perioade de izolare pentru a-și încărca bateriile. De exemplu, empatul preferă să plece undeva cu mașina lui, tocmai pentru a putea pleca de unde este când vrea.
 6. Empații sunt copleșiți de relațiile intime – prea multă apropiere pentru un empat strică, de aceea s-ar putea să evite relațiile intime. În subconștient, unui empat îi este frică să nu își piardă identitatea. Pentru a se simți în largul lor într-o relație, întreaga paradigmă a cuplului ar trebui redefinită.
 7. Empații sunt victimele vampirilor energetici – sensibilitatea empatului îl face o țintă ușoară pentru vampirii energetici, deoarece aceștia din urmă fac mai mult decât să îl secătuiască pe empat de energie. Cei ai periculoși sunt narcisiștii, deoarece îl pot face pe empat să creadă că este lipsit de valoare și că nimeni nu îl va iubi niciodată. Alți vampiri ar fi : Victima, Palavragiul cronic, Regina dramei.
 8. Empații își încarcă bateriile în natură – viața în sine este prea mult pentru un empat. Natura este cea care îl hrănește și îl face ca nou. Îl ajută să se elibereze de povară și să se refugieze în mijlocul verdeții și al apei.
 9. Empații au simțurile ascuțite – nervii unui empat sunt foarte sensibili. El se poate simți atacat de prea mult zgomot, mirosuri sau prea multe discuții.
 10. Empații au o inimă mare, dar câteodată dau prea mult – empatii încearcă să retrăiască necazul celuilalt, de aceea trec de la o stare la alta: pentru că până să audă sau să vadă pe cineva cu o problemă erau bine, iar acum sunt supărați sau obosiți.

Dacă te-ai regăsit în aceste rânduri, trebuie să îți onorezi nevoile și să le comunici celor dragi!


Un comentariu

 • Andreea says:

  Nu poți vorbi cu oricine cu ce ai fost înzestrat să porți în această viață. Oamenii te vor percepe drept nebun. Vorbesc despre mine doar cu persoane care și îndreaptă ei atenția ș simt eu că la nivel de vibrații suntem pe aceeași undă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!