azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Crezi că adoptarea unui câine este cel mai sănătos lucru pentru tine?

Dacă ești fericitul posesor al unui câine sau doar dacă îi iubești dar nu ai adoptat încă, cunoști sentimentul de bucurie pe care acesta ți-l aduce în viață. Să fim sinceri, cui nu îi place afecțiunea , loialitatea și pupăturile ”lipicioase”?

Din fericire, beneficiile unui câine nu se oopresc aici. Un câine te ajută să îți controlezi nivelul stresului din viața ta, îți reduce tensiunea arterială ( asta când nu a făcut vreun pocinog J ), ba chiar poate reduce riscul de a face astm la copii.

Un studiu din Jurnalul de Epidemiologie și Sănătate a Comunității, a dezvăluit faptul că un câine te poate face mai activ, chiar și în zilele când ești sedentar ( ce vă ziceam de pocinog).

Cum te poate menține un câine activ?

Acest studiu  a evaluat activitatea fizică a 3 000 de participanți, timp de 7 zile. Au descoperit că posesorii de câini sunt mult mai activi decât cei care nu au, în special pentru că primii sunt obligați să asă și să plimbe câinele. Pe de altă parte, studiul a arătat faptul că posesorii de câini sunt mai puțin sedentari chiar și în zilele urâte față de cei care sunt sedentari și în zilele frumoase.

Ce înseamnă acest lucru pentru tine?

Conform studiilor (deci nu este doar părerea mea) trebuie să îți iei un câine neapărat. De ce? Pentru simplul fapt că te motivează să fii activ, mai ales în zilele friguroase de iarnă; când există riscul să să stai mai mult în pat și să te uiți la televizor.

În momentul în care ai un patruped canin, ești obligat să ieși la plimbare și să îți faci cel puțin  necesarul de 30 de minute pe zi. Deși acest lucru nu pare foarte mult, pentru cineva tânăr și activ, implicațiile sunt de lungă durată.

În zilele noastre, cel mai mare dușman al sănătății este sedentarismul ( pe lângă stres). Faptul că decizi să adopți un câine nu te va bucura doar la nivel spiritual ci și la nivel fizic, deoarece un animal te va menține în ”priză”, dar sănătos.

Chiar dacă la început nu vei fi încântat  să ieși afară în ploaie sau ninsoare, pe termen lung vei elimina bolile legate de o viață sedentară ( infarctul de exemplu, fiind doar una din ele).

Avantajele unui posesor de câine:

  • Eliminarea vieții sedentare
  • Adoptarea unui suflețel care are nevoie de tine
  • Iubirea necondiționată
  • Loialitatea
  • Prietenia
  • Și nu în ultimul rând, pupăturile umede și zgomotoase.

Alexandra  Dănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *