Ronde.ro

Purifică-ți organismul cu ajutorul celor mai bune sucuri pentru detoxifiere

sucuri detoxifiere
Joi, 22.mart..2018 14:31 Diete, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Zi de zi, organismul nostru este asaltat cu toxine provenite atât din alimentație, cât și din mediul înconjurător. De aceea, este recomandat să încercăm să ne menținem cât mai mult sănătatea, imunitatea și energia, purificându-ne periodic organismul prin cure de detoxifiere.

Astfel, ne vom ajuta corpul să scape de acele toxine înmagazinate de-a lungul timpului și să devină mai puternic în fața virușilor, bacteriilor și, implicit, a bolilor.

Printre cele mai eficiente cure care ne pot purifica organismul se numără cele cu sucuri pentru detoxifiere, acestea fiind bogate în nutrienți, vitamine și minerale de care organele noastre vitale au nevoie pentru a funcționa perfect, și, în plus, oferă  marele avantaj de a putea fi consumate cu ușurință, fiind de-a dreptul delicioase!

Cele mai bune fructe și legume pentru sucurile detoxifiante:

  • morcovii;
  • merele;
  • sflecla roşie;
  • spanacul;
  • ghimbirul;
  • lămâia;
  • țelina.

Cele mai bune sucuri pentru detoxifiere

sucuri detoxifiere

Suc de fructe și legume pentru detoxifierea sângelui

Cu ajutorul storcătorului de fructe, se prepară un suc din sfeclă roşie, măr, morcov și ghimbir, care se consumă proaspăt, timp de 3 zile.

Suc pentru detoxifierea ficatului cu lămâie şi sfeclă roşie

Se prepară un suc din câteva tulpini de ţelină, o jumătate de lămâie, o sfeclă roşie mică și o bucăţică de ghimbir ras. Sucul se serveşte proaspăt.

Suc pentru detoxifiere cu morcovi şi sfeclă roşie

Se prepară un suc din 2 morcovi, o sfeclă roşie mică și o lămâie medie și în 24 de ore, timp în care poate fi păstrat la frigider.

Suc pentru detoxifiere cu portocale şi ţelină

Cu ajutorul storcătorului de fructe, se prepară un suc din 2 portocale decojite, o lămâie bine stoarsă, o jumătate de ţelină și o jumătate de legătură de pătrunjel. Sucul trebuie consumat imediat.

Pe parcursul zilelor în care se ține cura de detoxifiere, este recomandat consumul de fructe şi legume proaspete, fie în stare crudă, fie preparate foarte simplu, fără adaos de ulei sau alte grăsimi.

Ce alte sucuri pot ajuta la detoxifierea organismului:

  • Sucul de iarbă de grâu;
  • Sucul de varză;
  • Sucul de citrice, ghimbir și castraveți.

Ce avantaje oferă detoxifierea cu sucuri?

În mod evident, o cură detox ajută organismul să elimine toate toxinele nocive pentru sănătatea noastră. Însă acesta nu este singurul avantaj oferit de detoxifiere.

Spre exemplu, sucurile detox reduc balonarea, te energizează și au efecte benefice și asupra pielii și a tonusului. Astfel, după o asemenea cură vei simți că ai mai multă energie, iar asta pentru că ai eliminat din organism toate acele produse procesate consumate de obicei.

Mai mult decât atât, în timpul detoxifierii, caloriile din alimentație sunt mult mai reduse, astfel încât la finalul celor câteva zile de dietă vei putea constata și o scădere în greutate, ceea ce poate fi minunat pentru corp. În cele din urmă, cine nu își dorelte să aibă câteva kilograme mai puțin și un organism purificat?

În schimb, pentru că vei reduce substanțial consumul de alimente de proveniență organică, vei pierde și proteine, însă pentru că organismul va fi curățat, după încheierea curei, nutrienții specifici produselor animale vor fi mult mai ușor asimilați.

Foarte important de reținut, însă, este că pe toată durata curei de detoxifiere este obligatoriu să consumi multă apă, peste 2 litri pe zi. Iar pentru rezultate și mai bune, poți încerca înlocuirea apei obișnuite cu o apă detoxifiantă.

Apa detoxifiantă poate fi preparată în casă cu ajutorul legumelor proaspete, după următoarea rețetă: se prepară un suc dintr-un castravete mediu, o lămâie și zece frunze de mentă. Acest suc se diluează în doi litri de apă, iar amestecul obținut se poate păstra la frigider şi consuma oricând pe parcursul zilei.

 

sursa foto 1: ultravie.co.uk

sursă foto 2: blackdoctor.org


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!