Ce întrebuințări poate avea uleiul de jojoba

cum te ajuta uleiul de jojoba
Miercuri, 02.Mai.2018 18:34 Frumusete, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Uleiul de jojoba este o ceară care se extrage din nuca unui arbust care poartă denumirea științifică de Simmondsia chinensis. Această plantă salbatică se găsește pe teritoriul Statelor Unite, iar indienii utilizau fructele pentru consum, iar din pasta obținută din nuca acestei plante se prepara un amestec utilizat pentru îngrijirea pielii și a părului.
Încă din cele mai vechi timpuri, uleiul de jojoba este recunoscut pentru proprietățile sale mai ales în civilizațiile amerindiene – care îl numeau Hohowi. De altfel, aceștia utilizau o pastă din nuca acestei plante pentru consum și pentru îngrijirea părului și a pielii.
Uleiul de jojoba are proprietăți asemănătoare sebumului – substanța cerioasă pe care o produce organismul uman pentru a proteja țesutului pielii. În forma sa neprocesată, acesta are un miros ușor de nucă și o culoare aurie. În general, uleiul de jojoba rafinat nu are deloc miros, așadar produsele utilizate care conțin astfel de ingrediente sunt folosite pentru uz cosmetic sau medical. Iată care sunt beneficiile pentru sănătate pe care le poate aduce uleiul de jojoba:

1. Are rol de hidratare

La ora actuală, pe piața de cosmetice există multe produse de îngrijire a pielii care previn uscăciunea, protejându-ne pielea. De fiecare dată când ne spălăm pe mâini sau pe față, chiar și cu apă, înlăturăm un strat protectiv de sebum. De aceea, pielea noastră are nevoie să fie hidratată, iar uleiul de jojoba are proprietăți de hidratare intensă. Așadar, pune câteva picături în palmă, iar mai apoi aplică pe față și pe mâini înainte să ieși afară. Vei putea remarca instant efectele pozitive ale uleiului de jojoba asupra pielii tale.

2. Are efecte pozitive asupra tenului gras

Uleiul de jojoba poate fi un adjuvant foarte bun in tratarea multor afecțiuni ale pielii cum ar fi mătreața sau acneea, prin efectul de control pe care îl are asupra glandelor seboree.Tenul gras nu este altceva decât rezultatul unei activări excesive a glandelor seboree ale feței și scalpului. Așadar, pielea uleioasă strânge mai mult praf din atmosferă și de aceea ai nevoie să-ți cureți părul și fața în mod frecvent. Dacă ai probleme cu scalpul sau cu tenul, aplică ulei de jojoba pe părțile afectate, iar la scurt timp, se va vedea diferența.

3. Poate constitui un remediu împotriva acneei

Acneea reprezintă o problemă comună a adolescenților, dar poate fi și a unora dintre adulți. Excesul de sebum este una dintre cauzele acestei afecțiuni și uneori complicată de prezența unor bacterii care infectează pielea. Uleiul de jojoba curăță pielea în profunzime, dizolvă depozitele de sebum și contribuie la îndepărtarea comedoanelor, curățând fața de acnee.
beneficiile uleiului de jojoba

4. Poate fi utilizat ca un tratament pentru buzele crăpate

Uleiul de jojoba poate fi utilizat ca un balsam de buze obișnuit, asigurând protecție buzelor tale. Poți prepara singură un balsam de buze natural – folosind ulei de jojoba și ceară de albine pură.

5. Poate fi bun pentru cuticulele uscate

De regulă, cuticulele sunt delicate și predispuse la a se usca, în special dacă utilizez lac de unghii și acetonă foarte des. Uleiul de jojoba are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare și are vitamina E, așadar este foarte potrivit pentru îngrijirea unghiilor. Poți aplica câteva picături de ulei pe cuticule după fiecare baie. Pentru a absorbție mai bună, pune mânile 5-10 minute în apă călduță, iar mai apoi aplică uleiul. Dacă vei urma constant acest tratament, vei observa că unghiile tale vor arâta mai sănătoase, iar mâinile vor deveni mai fine.

6. Poate constitui un remediu pentru călcâiele și mâinile uscate

Călcâiele și mâinile se usucă și pot crăpa repede – mai ales în sezonul rece. Din acest motiv, au nevoie de îngrijire specială și atentă. Pentru a beneficia de un efect intens al hidratării, înmoaie picioarele și mâinile în apă caldă timp de 10 minute, iar mai apoi, șterge-te cu un prosop și măsează tăpile și mâinile cu ulei. Stratul de ceară uleioasă îți va hidrata pielea în zonele afectate, totodată protejând-o. În plus, aplicarea regulată previne infecția cu bacterii și dezvoltarea crăpăturilor.

7. Poate fi un tratament bun pentru eczeme și psoriazis

Eczemele apar ca o reacție alergică a pielii la anumiți factori care irită precum sunt vopselurile comune sau diferite chimicale care se găsesc în cosmetice. Psoriazisul este o boală cronică autoimună ce cauzează aglomerarea celulelor moarte pe anumite porțiuni, iar mai apoi inflamarea acestora.
Astfel, uleiul de jojoba poate fi contribui la îndepărtarea senzațiilor neplăcute – dacă este utilziat ca bază pentru formularea tratamentelor de îngrijire a pielii afectate de eczeme, psoriazis, iritații.

Sursa foto 1: http://www.stylecraze.com/
Sursa foto 2: http://levitatingmonkey.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *