Ronde.ro

Ce contract semnează sufletul nostru înainte de a veni pe pământ

Vineri, 16.iun..2017 00:00 Psihologie, Psihologie Spirituala Lasă un răspuns 1 vizualizari

Indiferent că știm sau nu acest lucru, înainte de a ne naște familia noastră de suflete ne întreabă: ”ce ai vrea să înveți în această viață?”. Acum sigur nu știm răspunsul, dar atunci l-am știut.

Așa apare Contractul Sufletesc: un acord pe care îl facem în forma noastră cea mai pură, înainte de a ne naște, indiferent că este prima viață sau a 30-a. Astfel, lucrul pe care îl cerem atunci, ne afectează pe toată durata vieții. Ceea ce se întâmplă pe parcursul vieții, se întâmplă pentru că trebuie să învățăm exact ceea ce am cerut.

Avem parte de exact opusul a ceea ce cerem

Astfel, dacă ai cerut să înveți ce și cum este răbdarea, șansele sunt ca acum, să fii înconjurat de oameni care te enervează și te stresează. Familia ta de Suflete îți va da în jurul tău oameni care te vor împinge spre locul în care trebuie să fii. Chiar dacă asta înseamnă, că vei avea în jurul tău numai oameni care te vor scoate din minți.

În mod evident, dacă noi cerem răbdare vom primi oameni care ne scot din ”răbdări”, tocmai pentru a învăța ce este răbdarea. Dacă cerem loialitate vom avea parte numai de oameni care nu dau dovada de loialitate. Dacă vrem să iubim n se arată ură, dacă vrem să învățăm despre libertate, atunci vom fi închiși.

Auto-dezvoltarea deși este importantă este și dureroasă. Natura nu ne lasă să scăpăm de acest lucru. Astfel, în acest proces repetitiv, devenim ceea ce  trebuie să devenim . când cineva ne calcă în picioare, ne dăm seama că nu avem ce altceva să facem decât să ne apărăm.

Când vine vorba de astfel de contracte, cel mai important lucru pe care trebuie să ni-l amintim, este că nimic nu se întâmplă fără un motiv. Aceste obstacole din viața noastră au rolul de a ne învăța. Într-adevăr, drumul poate fi dureros, dar reprezintă durerea învățăturii de care avem nevoie.

Vom învăța din lucrurile pe care le experimentăm, și în final, sufletul nostru va atinge adevărata sa formă.

Osho spunea: ” Experimentează viața în toate formele ei posibile: cu bune și rele. Experimentează toate dualitățile. Să nu îți fie frică de experiență, deoarece cu cât experimentezi mai mult, cu atât mai matur vei deveni ”.

Viața este așa cum trebuie să fie, nici prea bine nici prea rău. Noi nu avem limite, decât cele pe care ni le impunem noi înșine. Este exact ca atunci când înveți să mergi pe bicicletă: cu cât cazi mai mult, cu atât mai mult te ridici, te scuturi și continui.

Nimic nu este prea  greu în viața asta. Fiecare dintre noi are de depășit niște obstacole, dar fiecare dintre noi are propriile lui obstacole, create special pentru el.

De ce să nu mergem prin viață ca și cum am urca pe munte, cu gândul că atunci când vom atinge vârful vom găsi adevărul ascuns din spatele norilor.

Alexandra Dănciulescu


5 comentarii

 • Kallu says:

  Pe lângă ! SUFLETUL ! Sufletul este călător ! Țelul suprem , e un nivel superior ! De aici pornește totull !

 • Marioara uta says:

  A fost greu pana la 44 de ani, când am aflat aceste lucruri. Apoi a venit acceptarea și răbdarea. Acum e ușor. Mă uit la oamenii, situațiile din jurul meu și încerc sa accept. Nu pot tot timpul. Dar o sa pot.

 • Ailema says:

  No bine, eu invat ce e rabdarea, dar ai care ma enerveaza ce invata?

 • Stefani Doina says:

  Adevarat!

 • Sunt Carp says:

  Aia , invata de la tine , ca tu cu rabarea ta ai trecut peste o situatie pe care ei nu ar fi reusit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!