dehaine.ro

Cât de tare ne afectează dependenţele şi obiceiurile noastre zilnice?

Marți, 12.Ian.2016 14:53 Dependente si vicii Lasă un răspuns 1 vizualizari

Este bine să medităm din când în când la obişnuinţele noastre deficitare, tributare vieţii noastre de zi cu zi.

Ce obiceiuri nesănătoase avem?

Trăim într-un iureş, iar faptul că ziua s-a scurtat ne aruncă într-un haos total. Oamenii îşi crează tot felul de dependenţe periculoase, prin automatisme necontrolate. Cea mai mare dependenţă ne-o crează televizorul care este la îndemâna tuturor. Ne interesează ce se mai întâmplă prin ţară, timpul probabil, politica la zi şi, fiindcă nu suntem în stare să ne trăim viaţa, ne creem dependenţa faţă de viaţa personajelor din telenovele. Calculatorul ne ţine în casă cu orele şi suntem dependenţi de el ca de un drog. Ce dacă ne strică ochii şi ne mănâncă energia, este un mod ,,sublim” de-a ne crea iluzia că navigăm stând pe scaun, în toată lumea şi că ştim foarte multe lucruri importante.

Obiceiurile nesănătoase devin dependenţe care ne macină zilnic

De fapt, umplem creierul cu tot felul de nimicuri care nu-i folosesc, ci îl încarcă până la refuz cu mesaje subliminale. Apoi, evident căpătăm dependenţă de mâncare şi mâncăm dezordonat la televizor, la calculator, când citim, când vorbim sau când ne odihnim. Mâncăm tot timpul şi nu conştientizăm că mâncatul este un act sacru, ritualic şi nu un mod dea umple stomacul până la refuz. Şi, când mai mâncăm şi preparatele civilizaţiei de consum, ne consumăm singuri… Urmează apoi dependenţa de blănuri, de bijuterii, de îmbrăcăminte… care nu este deloc simplă, ci foarte costisitoare. Frustrările ne fac să credem că schimbând hainele, se schimbă ceva în noi. De fapt noi rămânem aceiaşi, dar egoul nostru ne condamnă la un ataşament stupid faţă de nişte ,,ţoale” care de cele mai multe ori nu ne vin bine; nu ne simţim în largul nostru, dar ne străduim să fim în pas cu moda.

Toate obiectele din jurul nostru înmagazinează energii negativeCat de tare ne afecteaza dependentele si obiceiurile noastre zilnice 2

Oamenii cu adevărat mari sunt întotdeauna de-o eleganţă simplă şi discretă. Şi când aduni munţi de haine în care ai fost îmbrăcat şi care s-au impregnat cu trăirile tale, nu trebuie să te miri că nu ai linişte şi armonie în casa ta. Oricum nu te poţi îmbrăca cu zece haine în acelaşi timp şi tot ce este în exces oboseşte. Şi evident, bijuteriile sunt excesiv de râvnite şi cumpărate, chiar dacă stai cu ele în casetă cu anii, dar măcar sunt o valoare – bune pentru timpuri grele! Şi câte energii înmagazinează şi ele numai Dumnezeu ştie!

Mulţi evrei au scăpat de la moarte, în timpul războiului, cu ajutorul acestora! Dependenţa de soţ şi de copii e cea mai periculoasă, fiind obositoare şi stresantă. Îi faci un transfer de putere soţului (soţiei) şi apoi eşti dependent de toanele acestuia. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu copiii care se cred stăpânii părinţilor şi viceversa. Toate acestea se văd cu ochiul liber pe stradă. Bătrânii noştri părinţi merg umili şi recunoscători pe lângă noi, bucuroşi că le ,,permitem” să ne crească copiii şi să ne ajute. În societăţile civilizate se poate să ai parte şi de lipsa grijilor, de neimplicarea excesivă în viaţa copiilor şi de libertatea pe care ai jinduit-o toată viaţa şi abia la pensie ţi-e permisă.

Cecilia David


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *