arleto.ro

Căsătoria este o închisoare din care vrem să evadăm în permanenţă

Vineri, 04.Sep.2015 15:44 Comunicare si relatii Lasă un răspuns 1 vizualizari

De ce privim căsătoria ca pe o închisoare vie?

Noi oamenii acestui pământ suntem ignoranți la capitolul căsătorie, atunci cînd credem că doar o lege sau o biserică pot să despartă doi oameni. Această atitudine și mod de gândire limitat a produs nenumărate drame și suferințe cuplurilor, multă nefericire. Acești oameni care s-au unit în sfânta taină a căsătoriei în loc să se bucure de dragoste, iubire, considerație și respect, au acumulat ură, agresivitate, frustrări. Sunt suficiente căsătorii pe lumea asta în care partenerii se simt încătușați, limitați, controlați mai ceva ca într-o închisoare!

Nu există mariajul perfect

Există și câteva motive care a afectat relația de cuplu precum: religia, cultura, discriminarea rasială și sexuală, prejudecățile, informațiile genetice ale strămoșilor. Cei care doresc să iasă dintr-o relație de căsătorie care nu mai merge sunt oarecum condamnați de societate. Divorțul este privit ca ceva rușinos și multe cupluri rămân în această relație doar de dragul de a păstra aparențele sau pentru că așa ceva nu se face! Multe din căsătorii sunt încheiate la nivel biologic pe atracție, altele din interes economic, altele pentru a păstra intactă averea familiei etc. Fiecare partener are așteptări de la celălalt, iar imaginea pe care și-o fac reciproc unul despre altul este distorsionată, falsă, ea nu corespunde adevăratei realități.

Cu toții visăm la femeia perfectă, bărbatul perfect, însă aceștia nu există decât în planurile spirituale. Și pentru că nici unul nici altul nu se ridică la un nivel ideal de perfecțiune apare dezamăgirea, resentimentul, dezgustul, mânia. În acest fel ne creăm o imagine falsă despre partener, căci noi i-am pus în piept toate decorațiile posibile și imposibile, iar el sau ea nu s-au putut ridica la nivelul pretențiilor. Armura cu care l-am îmbrăcat pe partener s-a dovedit a fi falsă, de aceea asemenea căsătorii nu rezistă. Toată strălucirea și poleiala s-au dus! Atunci când descoperi falsitatea relației este mai bine să te desparți, să mulțumești partenerului pentru cât a putut să dea și… să mergi mai departe. Cel mai grav este atunci când partenerii au copii, când nu există un venit stabil, când doar unul dintre soți lucrează (de obicei soțul), atunci lucrurile se complică. Am întâlnit multe cazuri când soțiile au rămas în cuplu pentru copii, pentru că nu aveau un loc de muncă, pentru că aveau o vârstă și nimeni nu se mai uita la ele. Câte vise spulberate, câte dorințe înăbușite, câtă trădare de sine, câtă lipsă de respect de sine și de Dumnezeu! Toate aceste probleme îi obligă pe ambii parteneri să rămână într-o relație mai mult decât obositoare, ba chiar împovărătoare. Aici nu poate exista dragostea, respectul, iubirea, considerația, compasiunea, buna înțelegere.

Plictiseala distruge căsnicii

Căsătoria a ajuns ceva care nu are viață, ambii soți se plictisesc de moarte unul în compania celuilalt. La orizont au apărut raze de soare care anunță vremuri mai bune, dar cu schimbări dureroase pentru noi oamenii acestei planete. La ora actuală sunt multe cupluri care au ieșit din această combinație mortală pentru sufletele lor. Astfel au șansa de a trăi o nouă viață lipsită de minciună, falsitate, ipocrizie, blamare și alte limite. Societatea noastră ar fi bine să nu mai impună membrilor săi un asemenea modCasatoria este o inchisoare din care vrem sa evadam in permanenta 2 de viață greșit bazat pe materialitate și concurență. Orice alegere în viață dacă nu o facem cu bucurie, cu pasiune, cu credință, mai bine nu o facem!

Adevărata căsătorie nu are nimic în comun cu contractele noastre prenupțiale, certificatele de căsătorie, aprobările bisericii sau ale statului! Noua Eră de Aur promite tuturor o viață trăită în împlinire, iubire, dragoste, respect reciproc, considerație, însă până atunci mai este. Oare câți dintre noi vom avea zile și șansa de a apuca o asemenea viață?! Este de datoria noastră să aducem mai aproape acea zi. Să ne ajute Dumnezeu să o înfăptuim.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *