arleto.ro

Care sunt acele greșeli care pot fi iertate într-o relație?

Luni, 30.Noi.2015 17:44 Comunicare si relatii Lasă un răspuns 1 vizualizari

În orice relație există momente de cumpănă. Momentul de cumpănă poate fi decisiv pentru viitorul relației și validează sentimente și trăiri prezente în sufletul partenerilor.Mulți parteneri fac greșeala să raporteze totul la trecut: cum s-au cunoscut, ce i-a legat, cum au decurs clipele intime, ce perioade au trăit. Nu. Nu trebuie raportat totul la trecut. Când ai decis să ierți, trebuie să și uiți ce a fost și totul să pornească de la zero. Dacă într-adevăr există atracție, există comunicare deschisă fără resentimente, frustrări, fără reproșuri, fără replici acuzatoare relația poate fi luată de la zero chiar cu același partener.

Care sunt acele greseli care pot fi iertate intr-o relatie de cuplu? 2

Câte greșeli pot fi iertate?

Orice om greșește. Câte greșeli poți face? Dacă gândim în numerar, lumea nu s-ar mai iubi, nu s-ar mai îndrăgosti. Oricâte greșeli poți face, ele pot fi iertate și uitate. Totul stă în puterea fiecăruia când și ce poate ierta și uita fără a număra greșelile.

Ce greșeli pot fi iertate și uitate?

Într-o relație există greșeli care nu se admit. În iubire, în opinia multora se admit orice fel de greșeli. Din greșeli învățăm să iubim, învățăm să iertăm, să empatizăm, învățăm ce este compasiunea și ce este suferința. Dar ce greșeli pot fi admise?

Tipuri de greșeli admisibile într-o relație:

  • Minciuna. De ce mințim? Să rănim. Să ne fie bine. Să nu pierdem partenerul. Dar, totuși minciuna nu ar trebui să fie prezentă într-o relație adevărată. Minciuna distruge adevăratele sentimente.
  • Înșelatul. De ce ajung partenerii să se înșele? Înșelatul nu este o soluție de a îndrepta relația. Comparația între parteneri este inevitabilă. De ce multe relații se destramă sau se întăresc după ce înșelăm? O relație adevărată nu are nevoie de această greșeală. Înșelatul este o greșeală care nu validează nimic. Nu ajută cu nimic, nu demonstrează nimic, doar încarcă conștiința. Iubirea adevărată, chiar dacă are nevoie de greșeli, aceasta nu face parte din acele greșeli care consolidează relația. E cea mai grea și apăsătoare greșeală pe care unul din parteneri trebuie să și-o asume, pe care trebuie s-o ierte și s-o uite. Poate sau nu poate să întărească o relație sau o căsnicie? Poate s-o distrugă, sau nu?Care sunt acele greseli care pot fi iertate intr-o relatie de cuplu 3
  • Prefăcătoria. Relații construite pe temelia prefăcătoriei din comoditate. Relații din interes. Relații care au la bază doar minciuna, plăcerea și evadarea din altă relație. Pentru unii prefăcătoria e ca aerul pe care îl respiră. Pentru alții este o nevoie temporară de a rezolva un conflict, de a-și satisface niște nevoi, atât fizice cât și emoționale.
  • Egoismul. De regulă, relațiile în care egoismul tronează provocă cele mei mari conflicte între parteneri. Este cel mai mare dușman într-o relație. Otrăvește sufletul celor implicați, distruge sentimente și condiționează partenerii la o relație neîmplinită. Egoismul provoacă și cele mai mari greșeli. El este responsabil pentru toate greșelile care nu ar trebui să existe într-o relație sau într-o căsnicie. Egoismul se iartă doar atunci când partenerul încearcă pe cât posibil să facă eforturi din iubire să elimine egoismul. Nu doar promisiuni și vorbe în vânt, ci și fapte. Promisiune, reacție și acțiune. Egoismul este o stare și o trăire negativă care provoacă greșeli peste greșeli. Egoismul transformă din partener victimă.

Fiecare dintre aceste greșeli sunt responsabile de certurile între parteneri. Sunt responsabile pentru despărțiri dureroase, dar pot fi și responsabile de împăcări ca în povești care pot face ca  relațiile sau căsniciile să fie pe viață.

Despre toate aceste greșeli: minciuna, prefecătoria, înșelatul și egoismul într-o relație vom discuta în urmatoarele articole și dată fiind complexitatea lor, fiecare vor fi analizate separat.

Carmen Lupita


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *