Caracteristici generale zodia Scorpion

Joi, 27.Iul.2017 12:44 Scorpion Lasă un răspuns 1 vizualizari

Perioada: 23 octombrie – 21 noiembrie

Simbolul zodiei 

Descrierea zodiei: Scorpionul este o zodie feminină de apă, predominant emoțională, psihică, guvernată de planeta Marte, o planetă care favorizează energia fizică, curajul, vitalitatea dar și agresivitatea, gelozia, posesivitatea, spiritul răzbunator și nervozitatea.

 

Nativul din zodia Scorpionului are o personalitate magnetică, ușor misterioasă, dar și plină de șarm și carismatică, astfel că toți cei din jur se simt atrași de modul în care se prezintă în societate dar mai ales în intimitate. Scorpionul are țeluri înalte, e capabil să preia multe responsabilități și să ducă lucrurile la un cu totul alt nivel atunci când se apucă de ceva. Este puternic din fire,  însă nu mereu arată această calitate, fiind și timid la suprafață. Are capacitatea totuși de a-și juca așii din mânecă și de a scoate colții atunci când se simte amenințat. Are gust pentru dreptate și este combativ, așadar nu se lasă nedreptățit prea ușor.

În societate, în ciuda faptului că-și face ușor prieteni, cei din jur îl înțeleg cu greu și nu reușesc să-I anticipeze mereu mișcările sau strategia după care urmează să acționeze. Este expert în a forma strategii și planuri de acțiune/luptă. Mintea sa este concentrată pe detalii dar și scheme și metode interesante de pus în aplicare, greu de descifrat pentru ceilalți. Le fel se întâmplă și pe plan emoțional – cu greu își arată emoțiile iar ce din jur nu pot spune că știu mereu ce gândește, simte sau pune la cale nativul din Scorpion.

La exterior afișează  siguranță de sine, este încrezător,  calm și controlat, chiar dacă în interiorul său cel mai adesea este un freamăt puternic. Din acest punct de vedere se poate spune că deține arta disimulării, deși ceea ce face el de fapt este să se apere și să minimeze riscurilor unor situații dificile sau probleme greu de rezolvat.

Chiar dacă nu o arată mereu Scorpionul de fapt sensibil si emotional, dar dezvoltă de-a lungul timpului arta de a ține sub control aceste laturi ale sale. Așadar, capacitatea de a iubi este foarte importantă pentru el, însă păstrează acest dar pentru o persoană extrem de specială în viața lui. Este pasional din fire și se implică trup și suflet în relațiile sale, chiar dacă poate părea superficial și detașat.

Intensitatea este cheia la acest nativ. Indiferent despre ce tip de sentimente vorbim, fie ele pozitive sau negative, Scorpionul resimte puternic orice tip de emoție. Un alt motiv pentru care are rețineri în a se exprima cu adevărat este acela din teama de a nu scăpa de sub control anumite stări și emoții căci atunci există riscul să nu mai răspundă de acțiunile sale. Nu se enervează foarte ușor, însă erumpe precum un vulcan atunci când este provocat. Nu este un nativ pe care să ți-l dorești dușman.

Într-o notă mai pozitivă este un om deschis către experiențe originale, către explorarea locurilor și a aventurilor neobișnuite având chiar un spirit investigator și incitat către secrete și lucruri misterioase.

 

Compatibilitate cu alte zodii:

  • Foarte bună cu zodiile de apă – Scorpion, Pesti, Rac
  • Favorabilă cu cele de pământ – Capricorn, Fecioara
  • Delicată și problematică în raport cu- Varsator, Leu
  • Dificilă cu – Taur, Gemeni, Berbec
  • Nerecomandat cu Săgetător, Balanță

 

Calități:  exigent, capacitatea de a se reface repede, auto-cunoaștere, introspectiv,are  abilități psihice și spirituale, pasional, magnetic,  are un instinct puternic, ambițios, motivat,  energic, dispune de o inteligență înaltă.

 

Defecte: răzbunator, răutăcios, despotic, posesiv, gelos, violent, greu de înțeles, intolerant, are un  temperament puternic, suspicios, ironic, lipsit de discretie, misterios, secretos.

MOTTO: „Pornesc un proces de transformare  și mă înalț către adevăr și lumină. Exprim adevărul ființei mele interioare.”

Verb caracteristic

A dori. Doresc.

Talismane norocoase: Rubin, Ametist, Acvamarin, Topaz, Ochi de tigru

Profesii și domenii de activitate:

Medic, ginecolog, farmacist, chirurg, militar, scafandru, arheolog detectiv, politist, spion, justitie, scriitor, radiestezist  și alte profesii legate de  cautare si investigare a lucrurilor ascunse și misterioase, precum și sexolog  sau alte profesii legate de sex, erotism, pornografie, psiholog, astrolog și alte profesii legate de mister, ocultism, esoterism.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *