7 lucruri ascunse pe care le dezvăluie scrisul despre personalitatea ta

Grafologia reprezintă studiul și analiza scrisului de mână, un mijloc de a descoperi personalitatea unui om, fiind folosit din ce în ce mai mult și la recrutarea personalului, interviuri, consiliere și planificarea carierei, precum și în studierea caracterului infractorilor.
Știința grafologiei a fost folosită de chinezi, încă de acum 3 000 de ani, fiind abordată apoi, de romanii din antichitate dar și de alte culturi. Un grup de clerici francezi au pus bazele grafologiei moderne. Acest grup era condus de abatele Bichon, care a definit aspectele fundamentale ale științei după 30 de ani de studiu, în anul 1870.
La fel ca și psihologii, grafologii apelează la această știință pentru a înțelege caracterul oamenilor, pentru a identifica calitățile și capacitățile acestora, a talentului și potențialului unui individ.
Stilul prin care te exprimi în scris reprezintă o formă fizică de exprimare a lumii tale interne, astfel, știind mai multe despre grafologie poți să îți dai seama mai bine cine ești tu de fapt.
7 caracteristici pe care ți le dezvăluie scrisul
- Mărimea scrisului – studiile arată că, cu cât scrii mai mare cu atât personalitatea ta este mai mare. Oamenii care au un scris mare sunt gregari, sociabili și puțin lăudăroși. Le place să fie în centrul atenției, sunt foarte generoși cu timpul, banii și dragostea lor. Pe de altă parte, cei care scriu mărunt, tind să fie timizi, introvertiți și secretoși. Cei care scriu mărunt, de asemenea pot fi perfecționiști și cam zgârciți. Dacă scrisul tău este normal, înseamnă că ești echilibrat, flexibil și te adaptezi foarte ușor în orice situație.
- Spațiul dintre cuvinte – dacă spațiul între cuvinte este destul de mare, înseamnă că ai nevoie de spațiul tău personal, că impui anumite limite. Cei care scriu distanțat preferă serile liniștite cu câțiva prieteni față de petreceri și aglomerații. Ceea ce înseamnă că ai nevoie de libertate chiar și în scris! Cei care scriu apropiat preferă să fie înconjurați de alți oameni, tind să aibă 50 de prieteni foarte buni. Totuși, studiile arată că aceștia nu își pot manageria timpul cum trebuie, tocmai pentru că încearcă să facă cât mai multe lucruri într-o zi.
- Stilul scrisului – dacă tinzi să scrii ascuțit, înseamnă că ești ambițios, deștept și intens, ești cel mai mare critic al tău. Dacă literele sunt rotunde, înseamnă că ești creativ, flexibil și că ai simț artistic, tinzi să eviți conflictele și să faci ce vor alții. Cei care termină cuvintele cu înflorituri sunt avizi după atenție, iar cei care scriu cu litere de tipar preferă să nu dezvăluie foarte multe despre ei.
- Cum pui punctul pe i – dacă punctul este mai sus decât trebuie, înseamnă că ai o imaginație bogată. Dacă punctul tinde spre stânga ești delăsător și nu îți place să renunți la lucruri. Dacă punctul tinde spre dreapta înseamnă că ești orientat către detalii. Dacă în loc de punct faci steluțe sau inimioare înseamnă că ești opersoană vivace, care vede tot ce e mai bun în oameni.
- Cum pui liniuța la t – dacă t-ul tău seamnănă cu o cruce, înseamnă că ai o părere bună despre tine, că ești arogant și foarte ambițios la serviciu. Dacă liniuța care marchează t-ul este lungă, înseamnă că ești foarte hotărât și determinat, ești un bun organizator și rezolvi probleme. dacă în schimb, această linie este scurtă, atunci ești încăpățânat, nu te poți concentra pe termen lung. Dacă liniuța este fix la mijloc, atunci ești echilibrat și ai un spirit generos.
- Detectorul de minciuni – unii grafologi consideră că poți determina prin scris dacă o persoană te inte sau are ceva de ascuns. Scrisul extrem de înghesuit denotă o persoană care minte, care are ceva de ascuns. Cei care adaugă mai mult de o buclă la ”o” sunt mincinoși patologici, iar cu cât sunt mai mari buclele cu atât sunt mai mari mincinoși.
- Semnătura – reprezintă cum îți place să te prezinți lumii. Dacă nimeni nu îți înțelege semnătura înseamnă că ești o persoană privată, nu îți place să dezvălui prea mult despre tine; poți părea secretos și cu capul în nori, dar de fapt ești foarte prudent. Dacă ți se înțelege semnătura, înseamnă că ești sigur pe tine și că nu ai nimic de ascuns. Dacă adaugi înflorituri înseamnă că îți place să te lauzi. Dacă omiți litere din semnătură înseamnă ă există aspecte în viața ta pe care ai vrea să le schimbi.
Nu trișa, ia o foaie de hârtie și scrie o frază, abia apoi citește și analizează-ți scrisul! Toți vrem să fim cei mai buni, cei mai deștepți și cei mai frumoși. Nu asta contează, contează să te descoperi pe tine cu bune și cu rele!
Alexandra Dănciulescu