Ronde.ro

5 lecții pe care le-am putea învăța din Alchimistul

Luni, 14.aug..2017 00:00 Psihologie, Psihologie Spirituala Lasă un răspuns 1 vizualizari

Alchimistul lui Paulo Coelho, ne poartă într-o călătorie de auto-descoperire în timp ce ne dezvăluie cele mai profunde principii spirituale. Această carte mititică, cu un limbaj clar și nu prea subtil, ne prezintă adevărul vieții umane. Merită citită pentru simplul fapt că îți îmbunătățește calitatea existenței.

E scurtă și la obiect. Alchimistul te ajută să îți transformi viața, aplicând aceleași principii pe care ciobanul andaluzian Santiago le-a aplicat. El căuta bogăția materială, dar ceea ce a aflat de-a lungul călătoriei sale, a fost mult mai important: auto-descoperirea este cea mai importantă comoară.

5 lecții spirituale

Chiar dacă aceste lecții spirituale s-au desfășurat de-a lungul istoriei, adevărul și abilitatea de a transforma  existența sunt în continuare relevante.

  1. Ascultă-ți inima și urmează-ți visele – fiecare dintre noi are anumite pasiuni, chemări sau atracții față de anumite locuri sau oameni. Fiecare dintre noi are anumite lucruri pe care vrea să le experimenteze în viața sa. Atunci când îți asculți inima înseamnă că asculți ceea ce îți spune și nu îți mai impui limitele impuse de rațiune.
  1. Trăiește clipa– știu că pare un clișeu perpetuu, dar insistăm să ținem trecutul aproape chiar dacă s-a terminat; insistăm să suferim pentru amintirile care ne-au rămas; insistăm să ne preocupăm de lucruri care încă nu s-au întâmplat și nici nu știm dacă se vor întâmpla. Ce te face să crezi că poți controla viitorul?evident că, putem învăța din trecut, și ar fi bine să o facem, dar vina și regretul sunt emoții care ne trag în jos și ne fac să suferim. Dacă ne concentrăm pe ceea ce se întâmplă acum avem abilitatea să ne transformăm  viața noastră și poate și pe a celor din jurul nostru.
  1. Caută semnele Universului – Universul  întotdeauna ne dă semne, încearcă să ne ajute să alegem calea cea mai bună de urmat pentru noi. Atunci când cauți aceste semne, sau le aștepți, cooperezi cu forțe nevăzute și ai încredere în ghizii tăi spirituali. De unde știi că este un semn? Poate are vreo însemnătate  pentru  tine, la nivel spiritual, sau poate reprezintă exprimarea fizică a ceva ce până de curând se afla doar în gândurile tale. Sincronicitatea este personalizată, nu poate fi determinată decât de persoana pentru care ar putea avea o semnificație.
  1. Cea mai importantă comoară pe care ți-o poate oferi viața nu este bogăția ci lecțiile din care înveți – bogăția poate sau nu constitui un scop în viața ta, dar indiferent de rezultatul  final, călătoria vieții este adevărata destinație. Fiecare experiență, indiferent cât de însemnată, sau cât de pozitivă sau negativă o percepem noi, vine cu oportunitatea de a învăța ceva , de a evolua. Odată ce acceptăm evoluția ne putem transforma  și putem atinge potențialul  pe care suntem meniți să îl atingem.
  1. Toți avem un scop în această viață – fiecare dintre noi vine pe această lume cu un țel. Bineînțeles, că nu este genul de scop pe care îți propui să îl atingi într-o zi, o săptămână, o lună sau un an. Scopul acesta este de fapt întreaga rațiune a existenței noastre, adevărata noastră chemare. Calea pe care ne-o alegem pentru a urma această chemare trebuie să fie în echilibru cu lumea. Doar atunci când suntem în armonie cu Universul ne putem atinge adevărata chemare.

Dacă nu ai citit încă această carte, oferă-ți ocazia! Mai ales, dacă ești în căutarea adevărului spiritual.

Alexandra  Dănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!