Ronde.ro

29 de lucruri pe care o să le regreți la bătrânețe

Joi, 20.apr..2017 00:00 Atitudine si personalitate, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

În viață este bine să nu ajungi să regreți că nu ai făcut tot  ce ai vrut. Nu vrei să ajungi la bătrânețe, să îți mângâi animalele de companie și să te gândești că ” as fi vrut să fac și eu x lucru”.

Generația noastră deja se uită în urmă cu regret. Poate am fi putut profita de anumite lucruri și nu am făcut-o.

Timpul nu e trecut! Din acest moment poți trăi viața la maxim, făcând ceea ce vrei și îți place. Fă ceva înainte de a regreta!

29 de lucruri pe care o să le regreți dacă nu le faci acum

 1. Nu ai călătorit când ai avut șansa – o să înveți multe lucruri călătorind, lucruri care nu pot fi învățate în școală. Când o să ai copii o să fie din ce în ce mai greu.
 2. Nu ai învățat o limbă străină – o să te bați singur/ă când o să-ți dai seama că ai învățat la școală o limbă străină și nu mai ții minte nimic.
 3. Ai stat într-o relație în care nu trebuia – șansele sunt să ieși din această relație la un moment dat. Marea majoritate regretă că nu au făcut-o mai repede.
 4. Nu ți-ai văzut muzicianul preferat –  o să te duci la concert la Nirvana data viitoare! Da, sigur!
 5. Ți-a fost frică să riști – când te vei uita înapoi, o să te întrebi de ce ți-a fost așa frică?
 6. Nu ai făcut din sport o prioritate – când suntem tineri ne petrecem timpul liber în fața unui televizor sau în pat. Fă yoga, aleargă, când vei ajunge la 50 de ani o să îți mulțumești!
 7. Nu ți-ai dat demisia din job-ul pe care îl urai – trebuie să îți plătești facturile, toți trebuie să o facem. Dacă însă nu faci nimic, o să îți dai seama după 40 de ani de iad, că ți s-au dus anii pe apa sâmbetei.
 8. Nu te-ai străduit mai mult în școală – nu mă refer neapărat la note ci la faptul că ar fi fost tare să fi studiat mai mult. Ai fi știut atâtea lucruri!
 9. Nu ai realizat că ești un om frumos – cu cât realizezi mai repede acest lucru cu atât este mai bine. Toți ne plângem în tinerețe de cum arătăm, dar nu realizăm că atunci arătăm cel mai bine.
 10. Ți-a fost frică să spui ”te iubesc” – dacă asta simți spune-o, nu știi cum persoana respectivă va reacționa și e păcat să te întrebi toată viața.
 11. Nu ți-ai ascultat părinții – când ești tânăr  nici nu vrei să auzi sfaturile părinților, dar cel mai ”înfiorător” lucru este că tot ceea ce spun ei despre viață este adevărat.
 12. Nu ai învățat să mergi pe bicicletă – știu, știu nu a avut cine să te învețe! Poți învăța singur/ă.
 13. Nu ți-ai exprimat sentimentele – plângi, râzi, trăiește!
 14. Ți-a păsat prea mult de părerea celorlalți – crede-mă nu merită!
 15. I-ai susținut pe alții în defavoarea ta – e foarte frumos să te gândești la alții, dar nu când o faci în detrimentul tău.
 16. Ai păstrat resentimente față de cei dragi – la un moment dat o să îți dai seama că viața este prea scurtă pentru așa ceva.
 17. Nu ai făcut voluntariat – și nu mă refer la voluntariat în stilul Jocurile Foamei, ci mai degrabă la a face ceva pentru a crea o lume mai bună.
 18. Ți-ai neglijat dinții– toți știm reclamele la Corega, dar nu știm ce importantă este o dantură sănătoasă decât atunci când nu o mai avem.
 19. Nu ai apucat să îți întrebi bunicii diverse lucruri înainte ca ei să moară.
 20. Ai muncit prea mult – nimeni nu regretă faptul că nu a muncit mai mult, dar o să regreți că nu ai apucat să petreci mai mult timp cu prietenii, cu familia.
 21. Nu ai încercat gastronomia diferitelor culturi.
 22. Nu ai trăit clipa.
 23. Nu ai terminat ce ai început– ”am vrut să dau la medicină, dar apoi a intervenit…”
 24. Ai încheiat niște prietenii doar pentru că v-ați distanțat.
 25. Nu te-ai jucat cu copiii tăi suficient.
 26. Nu ți-ai asumat un risc mai mare de frică că o să te faci de râs.
 27. Ți-ai făcut prea multe griji – majoritatea lucrurilor pentru care îți faci griji oricum nu se întâmplă. Relaxează-te!
 28. Nu ți-ai petrecut timpul cu cei dragi.
 29. Nu ai fost recunoscător – apreciază ce ai în viață, nu alerga după ceea ce nu ai.

Alexandra Dănciulescu


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!