+ 10 Trucuri de frumusețe: La ce e bun uleiul de ricin?

cum te ajuta uleiul de ricin
Miercuri, 02.Mai.2018 14:37 Frumusete, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Uleiul de ricin – cunoscut adesea și sub denumirea de ulei de castor – nu este extras din grăsimea unui animal, ci se obține din presarea boabelor unei plante – Ricinus Communis.
Pe lângă faptul că acestea pot fi folosite în alimentaţie, uleiul de ricin este un derivat natural, care, prin proprietăţile sale, poate fi utilizat într-o gamă diversificată de tratamente cosmetice de înfrumuseţare, dar şi pentru prevenirea sau combaterea unor afecțiuni.
Uleiul de castor este un lichid de culoare gălbuie care este extras din semințele de ricin și este folosit de mult timp în scopuri terapeutice. Se consideră că cele mai multe dintre beneficiile uleiului de ricin provin ca urmare a concentrației sale de acizi grasi nesaturați. Cu toate că are un gust puternic și destul de neplăcut, acest ulei este folosit în compoziția produselor cosmetice, a săpunurilor, medicamentelor, și a uleiurilor de masaj. Iată ce beneficii ne poate aduce utilizarea uleiului de ricin:

1. Constituie un remediu natural împotriva căderii părului.

Poți realiza un mix din ulei de castor combinat cu ulei de măsline sau ulei de cocos, iar mai apoi aplică amestecul pe toată suprafața scalpului și păstrează acest tratament pe scalp – (câteva ore sau toată noaptea)

2. Conferă părului strălucire

Uleiul de ricin poate fi utilizat în loc de balsam, însă trebuie să ai grijă cu dozajul deoarece utilizat în exces va îngrășa părul.

3. Hrănește firul de păr și îl hidratează.

Uleiul de ricin conține acizi grași și o varietate de minerale esențiale pentru creșterea părului frumos și des. De asemenea, uleiul de castor stimulează microcirculația sângelui de la nivelul scalpului ceea ce facilitează fluxul nutrienților de la rădăcină către vârfuri, asigurându-i totodată hrănirea și rezistența. Așadar, aplică un tratament pe bază de ulei de ricin cel puțin de două ori pe săptămână.

4. Are proprietăți antibacteriene

Uleiul de castor este recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatorii și antibacterienie ce țin la distanță ciupercile și infecțiile scalpului.

5. Previne despicarea firelor de păr.

Uleiul de ricin conține ingrediente care pot preveni despicarea firelor, precum vitamina E, aminoacizi, sau acizi grași Omega 6. Aceste substanțe hidratează părul, ceea ce denotă că firele nu se vor mai rupe cu ușurință.

6. Tratează constipația

Acesta poate fi un laxativ eficient și fiind de folos temporar în cazul constipației. Așadar, dacă ai o astfel de problemă, picură trei picături de ulei de ricin într-un pahar cu apă și consumă-l

7. Constituie un remediu împotriva artitrei

Masajul articulațiilor artritice cu ulei de ricin va estompa inflamația, durerea și oboseala mușchilor.

8. Stimulează activitatea sistemului limfatic

Uleiul de ricin poate contribui la soluționarea problemelor limfatice, astfel că poate acționa ca un stimulent în ceea ce privește activitatea sistemului limfatic care e responsabil cu eliminarea deșeurilor metabolice ale organismului.

9. Ameliorează cearcănele.

Una dintre problemele cu care se confruntă majoritatea femeilor constă în apariția cearcănelor de sub ochi. Uleiul de ricin poate ameliora cearcănele și pungile de sub ochi cauzate de lipsă de somn, stres, oboseală etc. În comparație cu alte creme din comerț care conțin substanțe dure, uleiul de ricin este organic, nu conține substanțe chimice sau artificiale dăunătoare pentru piele și este mult mai ieftin. Amestecă ulei de ricin cu puțin ulei de cocos și masează zona de sub ochi cu amestecul obținut până se va absorbi în piele. Aplicat zilnic, va înlătura semnele oboselii de pe chipul tău.

10. Întărește unghiile

Persoanele care au unghii care se exfoliază sau se rup ușor pot apela la tratamentul cu ulei de ricin. Se aplică pe patul unghiei în fiecare seară ulei de ricin ușor încălzit, se lasă să-și facă efectul minim o oră. Pentru cele mai bune rezultate, tratamentul ar trebui să fie urmat timp de două luni.

11. Curăță porii și îndepărtează punctele negre.

Uleiul de ricin se poate utiiza împreună cu uleiul de jojoba pentru a curăța porii și a îndepărta punctele negre. În funcție de tipul de ten, se vor amesteca cele două tipuri de ulei în proporții diferite. Astfel, pentru un ten normal se va realiza un mix din 1/4 ulei de ricin și 3/4 ulei de jojoba, iar pentru tenul gras, se recomandă 1/3 ulei de ricin, 2/3 ulei de jojoba.

Sursă foto: ohsimply.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *