Ronde.ro

Să experimentăm bucuria de a trăi liberi

Marți, 27.oct..2015 14:13 Libertate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Zilnic vedem oameni încruntaţi, trişti, certăreţi de parcă au uitat să zâmbească

De cele mai multe ori cearta este pentru lucruri banale ceea ce reflectă faptul că oamenii nu se mai tolerează între ei, ce să mai zicem de iubirea aproapelui. Aceste manifestări sunt dovezi că foarte mulţi se lasă dominaţi de mocirla vremurilor, amplifică vicisitudinile cotidiene, caută nod în papură, vor ca alţii să fie pe placul lor, toată lumea din jur e vinovată iar în propria ogradă nu văd nimic. Toate acestea sunt încorsetări în calea libertăţii, mulţi nu cunosc cum e să trăieşti liber, libertatea nu înseamnă a trăi în fărădelegi, fără autocontrol şi în dezechilibre. Libertatea este precum o rugăciune, ea te înalţă, te luminează şi te îndeamnă să o faci cunoscută şi altora. Această comoară o descoperi prin muncă, prin dragoste şi prin comuniune cu Dumnezeu. Nimic nu vine de-a gata, primeşti dacă ştii să dai cu ambele mâini şi să-l priveşti pe cel de lângă tine dăruindu-te.

Sa experimentam bucuria de a trai liberi 2

Când trăieşti liber nu te mai preocupă ce a zis sau ce a făcut cutare, nu te mai interesează amănunte din viaţa altora, nu încerci să şantajezi sau să dezavantajezi pe cineva. Evident că interrelaţionarea şi socializarea îşi au locul de onoare într-o societate, important e să aibă la bază legile divine, buna convieţuire, prietenia, sinceritatea, normele sociale şi disponibilitatea de a fi util oricând, în orice loc. Libertatea ne ajută să fim adaptabili la condiţiile de viaţă, la schimbările atmosferice şi de mediu, la vremurile prin care trecem, ne ajută să fim compatibili cu toată lumea, să îi acceptăm pe semenii noştri aşa cum sunt ei, altfel spus libertatea ne arată calea spre iluminare.

De ce  se complac unii oameni în a trăi  prinşi în lanţuri ?

Oare nu doresc să trăiască liber, să nu-şi îmbâcsească mintea cu tot felul de puzderii aducătoare de nenorociri pentru ei şi de multe ori pentru cei din jur ?? Le sunt mult mai familiare şi mai uşor de abordat atitudinile care îi gârbovesc şi fac din viaţă un chin? Ar fi bine ca fiecare să îşi evalueze traiul pe care îl duce zi de zi, nu din cauza crizei financiare ci din cauza crizei lăuntrice şi în confidenţialitatea personală să îşi răspundă la un şir de întrebări, răspunsuri care să ducă la îmbunătăţirea vieţii personale şi implicit a celor din jur.

Vă invit să iubim libertatea. Pentru început voi da doar câteva întrebări:

  • Verificaţi-vă relaţia în care sunteţi cu propria persoană, vă acceptaţi aşa cum sunteţi, vă iubiţi templul divin în care locuiţi -propriul corp? Oare propriul corp nu suferă datorită multor programe malefice implementate prin modul de a gândi, prin activităţi care sunt în detrimentul bunei funcţionări a lui?Acceptaţi- vă trecutul asumându- vă responsabilitatea pentru greşelile făcute, corectaţi, schimbaţi stilul de viaţă şi trăiţi prezentul în toată plenitudinea lui fără să învinovăţiţi pe nimeni. Ascultaţi muzică, jucaţi-vă cu copiii, dansaţi, zburdaţi prin natură precum un copil fără griji, mângâiaţi florile, îmbrăţişaţi copacii, oferiţi ajutor necondiţionat oriunde şi oricând e nevoie – toate acestea vor da o altă nuanţă vieţii personale.
  • În ce relaţii sunteţi cu copiii, părinţii, fraţii, surorile, bunicii, străbunicii, unchii şi mătuşile (cu rudele de sânge)? Cui trebuie să îi cereţi iertare şi pe cine trebuie să iertaţi? Pe care dintre ei aţi dorit sau doriţi acum să îi dominaţi şi de ce, la ce vă foloseşte acest lucru? Ura, ranchiuna, neiertarea, duşmănia, invidia, orgoliul, lipsa de recunoştiinţă pentru părinţi şi strămoşi – îşi găsesc locul în relaţiile cu ei? Dacă da, începeţi să corectaţi treptat lucrurile până ajungeţi la relaţii armonioase, înţelegere, ajutor reciproc, compasiune şi iubire necondiţionată, aşa veţi contribui la înlăturarea multor blocaje la nivel fizic, mental, emoţional şi spiritual, la armonizarea relaţiilor pe arborele genealogic. Recunoaşteţi-vă greşelile, asumaţi-vă consecinţele şi renunţaţi la a vă victimiza, trăiţi prezentul şi luaţi învăţătura din toate lecţiile de viaţă.
  • În ce relaţii sunteţi cu colegii de la serviciu, dintr-un colectiv în care aveţi un obiectiv comun ? Priviţi acestSa experimentam bucuria de a trai liberi 3 lucru de pe postura în care vă aflaţi, subaltern, şef sau colegi pe poziţii egale. Analizaţi dacă sunteţi pe locul potrivit, dacă acel loc vi se cuvine sau l-aţi ocupat forţat alungând pe cineva, desconsiderând pe cineva; ceea ce faceţi la locul de muncă faceţi cu plăcere, sunteţi cu adevărat util, aveţi competenţele necesare sau sunteţi apreciat pe alte considerente; în ce relaţii sunteţi cu şeful, dacă sunt şubrede căutaţi cauzele în ambele părţi, asumaţi-vă responsabilitatea faptelor, implicaţi-vă în rezolvarea problemelor la locul de muncă pentru că aveţi de îndeplinit o misiune; dacă aveţi funcţie de conducere întrebaţi-vă dacă sunteţi în relaţii armonioase cu angajaţii, dacă voi creaţi un cadru relaxant pentru desfăşurarea activităţii şi dacă îi apreciaţi pe măsura muncii lor, dacă le faceţi surprize plăcute şi îi stimulaţi să devină mai eficienţi?? Oare nu sunteţi un zbir pe capul subalternilor şi căutaţi tot timpul să le arătaţi că nu sunt în stare de nimic? Oare nu sunteţi în postura de om bogat care huzureşte pe pielea altora şi constataţi că în viaţa personală e un dezastru?
  • În ce relaţie sunteţi cu Divinitatea, cu Universul, cu Natura? Indiferent de ce religie sunteţi, indiferent ce credinţe şi ce cultură aveţi şi trăiţi pe această planetă, într-o anumită ţară, într-un anumit loc, ceea ce nu este întâmplător, aveţi o misiune în planul divin, nimeni nu a venit pe această lume degeaba, întrebaţi-vă dacă vă îndepliniţi misiunea sau o pângăriţi creând dizarmonii. Divinitatea, Natura ne dăruiesc mereu lucruri utile, unele sunt chiar indispensabile vieţii, chiar dacă nu le răspundem cu aceeaşi monedă ele nu ne părăsesc. De multe ori le cerem ajutor, e important să ştim ce şi cum să cerem. Noi ce le dăruim în schimb pentru a genera echilibru? Măcar să le mulţumim şi să le onorăm pentru tot ce ne oferă, pentru că purtăm în noi scânteia divină, lumina cristică. Cât timp acordăm rugăciunii, ce înseamnă a posti pentru fiecare, cât timp acordăm în a relaţiona cu duhovnicul ? Nimic din toate cele prezentate nu este imposibil, nu disperaţi sub povara problemelor cotidiene! Să creştem spiritual şi totul va fi altfel, să deschidem larg ferestrele sufletului nostru pentru a pătrunde cât mai multă Lumină. Doamne ajută !

Marilena Moldovan


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!