Legătura dintre nivelul spiritual şi alimentaţia pe care o alegem fiecare din...

Luni, 05.Oct.2015 15:01 Diete, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

În articolul trecut am explicat o parte dintre caracteristicile persoanelor care au caracter sattvic şi temperament Vatta

Spiritul este cel care ne dictează alimentaţia sau invers?

A fi spiritual şi a consuma alimente la modul combinat, în conformitate cu cerinţele propriului spirit sau a propriului mental devine la un moment dat o problemă care vizează atât sănătatea, cât şi modul în care individul uman poate să-şi realizeze etapele de evoluţie în viaţă. Felul în care oamenii se poartă derivă din treapta de evoluţie pe care se află în această existenţă, şi din modalitatea în care consumă alimentele. Căci nu este totuna să mănânci toată viaţa alimente trecute prin foc şi să pretinzi că eşti spiritual, şi să mănânci natural fără a trece alimentele prin foc şi să fi cu adevărat spiritual. Pentru că există oameni care consumă alimente la modul natural, dar manifestă încă anumite dezechilibre, şi există oameni care mănâncă în mod obişnuit ca marea majoritate, adică alimente preparate cu ajutorul focului, şi care se dovedesc de o reală spiritualitate.

Legatura dintre nivelul spiritual si alimentatie pe care o alegem fiecare dintre noi - VIII 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şi atunci ne putem da seama că în realitate nu modul în care mâncăm, obişnuit sau natural, este cel care imprimă spiritualitatea autentică, ci însuşi spiritul din noi, care aflându-se la un anumit grad de evoluţie în acest Univers, determină în fiinţa noastră, la nivelul părţii sale inferioare – corp mental, corp astral şi corp fizic, tipicul manifestării proprii prin intermediul caracterului şi temperamentului.

Diferenţa dintre temperament şi caracter

Zodia în care ne naştem fiecare, precum şi Ascendentul plasat în tema natală, definesc cele două aspecte, caracterul şi temperamentul. Dacă vorbim de caracter şi temperament, de sattva şi Vata, fără îndoială că putem să abordăm cele două noţiuni ale Liberului Arbitru, respectiv Decizia şi Voinţa. Probabil aţi considera că acestea două nu ar avea nicio legătură cu caracterul şi temperamentul. Din contră, conexiunea există şi chiar se referă la relaţia dintre Decizie- Caracter şi Voinţă-Temperament, în relaţie directă cu sattva şi Vata.

Deci putem realiza acum un mic tablou de corelaţii care să ne fie util în a stabili un mod de viaţă cât mai performant din multe puncte de vedere. Zodia de bază – Decizia – sattva – caracterul, Ascendentul – Voinţa – Vata – temperamentul. De aici pornesc o serie întreagă de modele comportamentale, deoarece specificul zodiei de naştere determină felul în care cineva prepară mâncarea şi o consumă, pentru că aşa decide şi deci aşa îşi formează caracterul. O idee foarte interesantă se desprinde de aici şi anume că în realitate caracterul omului este format din toate deciziile pe care le ia în prima parte a vieţii. Iar deciziile se răsfrâng fără îndoială şi asupra modului în care înţelegem să ne alimentăm, adică în mod obişnuit sau natural. De aceea pentru că în acest articol vorbim despre persoane cu caracter sattvic şi temperament Vata, înţelegem faptul că există anumite tendinţe de comportament individual.

Asemenea persoane, aşa cum aţi citit în articolul trecut al revistei, prezintă câteva aspecte principale care le influenţează existenţa.

Modul în care se alimentează persoanele de tip Vata

Fiind persoane dominate de temperamentul Vata – Aerul – Comunicarea – Mişcarea – Agitaţia, au de obicei tendinţa de a mânca pe fugă sau superficial, chiar dacă ar fi vorba de cei din prima categorie. Acest aspect le poate determina dezechilibre minerale care au tendinţa de a lăsa organismul într-o fază slabă a metabolismului, mai bine zis îl lasă într-o fază de tip catabolic. Dacă oamenii cu caracter sattvic şi temperament Vata sar peste una sau două mese ale zilei, atunci organismul lor e nevoit să consume din rezerve, efect ce diminuează capacitatea de apărare în faţa bolilor. De felul lor sunt optimişti, au multă creativitate, inspiraţie şi o mare energie mentală care îi face să susţină efortul intelectual de o manieră eficientă. Dar dacă lucrurile se prezintă aşa cum am descris ceva mai înainte, sărind peste mese sau mâncând superficial, atunci pot apărea şi alte probleme legate de capacitatea de memorare pe termen scurt sau lung, ori dificultăţi ce vizează posibilitatea de rezolvare a lucrurilor cu care individul se confruntă zilnic.

Mahatma


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *