azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Lecțiile spirituale pe care le avem de învățat de la vară

Marți, 04.Iul.2017 00:00 Atitudine si personalitate, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ciclul anotimpurilor ilustrează perfect călătoria pe care o facem în viața noastră.Dacă am urmări natura, aceasta ne-ar spune de calea spirituală pe care ar trebui să o apucăm în fiecare moment al anului. Atunci când profităm de energia anotimpurilor putem maximiza dezvoltarea noastră spirituală.

5 lecții de care trebuie să profităm vara aceasta

 1. Onorează-ți focul interior – focul este elementul verii. Focul puternic al Soarelui va hrăni plantele în săptămânile ce vor urma, iar toamna vom culege roadele pământului. Exact ca și centrul Pământului, fiecare dintre noi are un foc interior, care ne hrănește visele și speranțele. Focul interior este exact partea aceea din tine care este neînfricată. Exprimă-ți recunoștința pentru această caracteristică a ta.

 Ce întrebări trebuie să îți adresezi:

 • Ce te-a ajutat să realizezi anul acesta, focul tău interior?
 • Cum se manifestă această parte din tine în viața de zi cu zi?
 • Ce binecuvântări ți-a adus anul acesta focul tău interior?
 1. După ce ai terminat ceva este bine să îi renunți ușor – pentru că am trecut de solstițiul de vară, zilele încep să se scurteze iar. Soarele și-a început ciclul descendent, în timp ce întunericul își reia ușor ușor drepturile. În fiecare an, Soarele ne aduce aminte de ciclul creșterii, al expansiunii, și apoi al reîntoarcerii la origini. Chiar dacă este trist să renunți la relații, job, gândește-te că totul face parte din acest ciclu al dezvoltării.

Ce întrebări ar trebui să îți adresezi:

 • Ai atins vreo culme? Ai progresat ?
 • Ce motive de bucurie ai acum în viața ta?

 3. Celebrează și recunoaște energia masculină pe care o emani – vara este anotimpul energiei masculine yang. Această energie este cea care ne ajută să construim și să creăm, este pasională și expansivă, curajoasă și hotărâtă.  Elementele energiei feminine și masculine se află în noi toți. Amândouă sunt importante și necesare. Societatea asociază energia masculină cu agresivitatea și mânia, dar și cu protecția și hrana. Când ești capabil să atragi și să folosești această energie în folosul tău, aceasta devine un instrument foarte puternic. Astfel, recunoaște și bucură-te de această energie.

Ce întrebări ar trebui să îți adresezi:

 • Energia masculină m-a ajutat în vrun fel anul acesta?
 • Pentru ce ai avut nevoie să fii curajos, puternic și să îți cer drepturile?
 • Ce vei construi vara aceasta cu energia masculină? 
 1. Crează un echilibru între activitățile verii și orele de relaxare – sezonul va fi plin de planuri, proiecte, activități și aventură. Cele mai multe necesită timp și puțin efort. De asemenea, spiritele noastre tânjesc după orele lungi de relaxare petrecute în apă sau bucurându-te de un cocktail rece, sau citind o carte bună. Este important să știm să echilibrăm munca cu orele de relaxare. Rezervă-ți timp să te scalzi în căldura radiantă a Soarelui, dar nu în orele de caniculă.

 Întrebări pe care trebuie să ți le adresezi:

 • Cum ai plănuit să lenevești în vara asta?  
 1. Muncește, apoi ai răbdare și încredere – o să te bucuri de fructele muncii tale la momentul potrivit, nu dispera. Nu grăbi lucrurile! Trebuie doar să fii mai încrezător. Universul deja, a făcut tot posibilul pentru ca tu să te bucuri de roadele muncii tale în cel mai scurt timp posibil.

Întrebări pe care să ți le adresezi:

 • Ce semințe ai plantat anul acesta? Ce roade crezi că ți se cuvin?

Alexandra Dănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *