Ronde.ro

Dieta grupei sanguine A

Vineri, 24.iul..2015 16:03 Diete, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Iată că ne aflăm la grupa sanguină A. Sperăm că articolul trecut despre dieta grupei sanguine 0 v-a captat atenţia şi v-a stârnit curiozitatea, astfel încît să vă puteţi ghida în viaţa de zi cu zi ce anume puteţi mânca fără a avea probleme de sănătate.

Aşa după cum intuiţi, între alimente, grupa de sânge şi modul de trai există strînse legături. Fiecare dintre noi îşi alege, odată cu vîrsta adolescenţei, un anumit tip de alimentaţie, în funcţie de ceea ce simte. Unii preferă o alimentaţie bazată preponderent pe glucide, consumând foarte multe dulciuri. Alţii, din contră, sunt adepţii condimentelor, ori le place să mănînce destul de sărat. Este evident că asemenea aspecte reprezintă influenţa astrelor asupra individului uman, însă lucrurile pot fi îndreptate, mai ales atunci cînd sănătatea poate suferi.

Primele rase umane şi alimentele pe care le consumau ei

Evoluţia civilizaţiei umane a cunoscut până în prezent patru stadii.

Prima formă de civilizaţie a fost cea a rasei negre, urmată de cea roşie, apoi cea galbenă şi în cele din urmă, cea alba pe care o reprezentăm noi. Astfel, putem înţelege că pe fondul moştenirilor ereditare ADN, fiecare dintre cele patru rase a transmis mai departe urmaşilor săi tipologia specificăde alimentaţie. De exemplu, cei din rasa neagră trebuiau să consume multe legume şi fructe care aveau un bogat conţinut de apă, pentru a oferi organismului hidratarea necesară şi oligoelementele pentru buna funcţionare a sănătăţii. De obicei rasa neagră consuma legume şi fructe deschise la culoare, al căror conţinut era alb, pentru a asimila culoarea albă şi a combate astfel căldura. Cei din rasa roşie, cum erau indienii nord americani, dar şi incaşii, aveau în felul lor de alimentaţie produse închise la culoare, obţinute prin prepararea lor cu diferite săruri. Lor le erau necesare legume şi fructe cu coaja spre albastru, iar ceea ce preparau din vânat, avea o culoare vînătă maronie, acest aspect indicând culoarea care combătea roşul Soarelui de pe acele meleaguri.

Grupa sanguină A şi dieta acesteia

Dieta grupei sanguine A 2Revenind în zilele noastre, putem observa că rasa albă a adunat obiceiurile alimentare a raselor de dinaintea sa. Aşa cum sunt patru rase pe Pămînt, la fel sunt şi patru grupe sanguine. De aceea nativii dintr-o aceeaşi zodie, pot avea grupe de sânge diferite, răspunsul fiind acela că strămoşii săi, mergînd înapoi pe firul timpului, îşi au originea în rase diferite. Grupa sanguină A este a oamenilor care au un sistem imunitar sensibil, relativ vulnerabil, şi din această cauză trebuie să ţină seama de acele alimente super preparate şi rafinate, care le pot da peste cap sănătatea. Cu toate acestea sistemul lor imunitar poate dovedi toleranţă faţă de anumite categorii de alimente. Asta înseamnă că totuşi individul care are grupa sanguină A se poate adapta mai bine decît ceilalţi la anumiţi factori de risc.

Caracteristicile grupei A sunt următoarele:

  • Tract digestiv sensibil
  • Predispoziţie pentru boli cardiace, diabet
  • Răspunde cel mai bine la stres prin acţiuni de calmare
  • Se adaptează bine la mediul înconjurător şi la dietă
  • Necesită o dietă vegetariană pentru a rămîne zvelt şi activ

Din punct de vedere al metabolismului, grupa A este exact opusul grupei O. Persoanele cu grupa A au tendinţa de a reţine apa şi depozitează în final carnea sub formă de grăsime. Cauza este nivelul scăzut al acidului gastric care nu favorizează digestia cărnii. Deci nu e de mirare să găsim, de exemplu, printre cei cu grupa sanguinăA, indivizi născuţi în zodiac Racului sau a Scorpionului sau cu Ascendentul într-unul din aceste semne şi asta deoarece vorbim de organisme care asimilează multe proteine, deşi acestea le fac rău. Alimentele de origine animal nu sunt benefice şi au un efect diferit faţă de grupa O făcându-i pe oamenii cu grupa A moleşiţi şi lipsiţi de energie. Pentru a obţine cele mai mari beneficii ar trebui redusă carnea din alimentaţie.

Dacă totuşi nu pot renunţa la carne, cei cu grupa Dieta grupei sanguine A 3A pot alege peştele şi carnea de pasăre. Carnea trebuie preparată mai ales la grătar (teflon). Produsele lactate sunt greu digerabile pentru persoanele cu grupa A. Fiind bogate în grăsimi saturate ele sunt contraindicate, deoarece acest tip de grăsimi afectează inima şi predispun la obezitate şi diabet. Se recomandă evitarea laptelui integral.

Este preferabil să se consume:

  • iaurt
  • kefir
  • sana
  • lapte de soia
  • brânza de soia

Legumele sunt vitale pentru grupa A. Este preferabil să fie consumate în stare cît mai naturală(crude sau puţin înăbuşite) pentru a păstra conţinutul lor nutritiv: vitamine, minerale, enzime, antioxidanţi. Evitaţi roşiile, cartofii şi varza.

Alimentele care favorizează creşterea în greutate pentru grupa A:

  • carnea
  • grăsimile animale
  • produsele lactate
  • fasolea mare
  • produsele făinoase consumate în cantităţi mari.

Alimente benefice care favorizează scăderea în greutate pentru grupa A:

  • alimentele pe bază de soia
  • legumele şi fructele care conţin o cantitate mare de vitamina C
  • uleiurile vegetale

 

Contele Incappuciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!