De ce avem o relaţie nocivă cu alimentaţia noastră?

Marți, 10.Noi.2015 16:11 Nutritie, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Întrebarea din titlul vine pe fondul unor aspecte pe care le-am observat ca fiind comune în modul de alimentaţie a unor persoane atât din generaţia de după anii 90’ cât şi cei de dinainte.

De ce avem o relatie nociva cu alimentatia noastra? 2

Pentru a explica anumite carenţe în alimentaţie, moduri defectuoase de a ne alege hrana şi de a ne forma gusturile trebuie să privim problema puţin în ansamblu şi să ne punem întrebări la un nivel mai înalt.

Din momentul în care oamenii au plecat de la ţară şi s-au mutat la blocuri, alimentaţia naturală şi provenită din propriile surse nu şi-a mai făcut loc în stilul nostru de viaţă pentru că am fost lipsiţi de condiţiile necesare. Populaţia a devenit din ce în ce mai numeroasă, punând presiune din ce în ce mai mare pe hrana industrială. Din acest moment s-a creat un efect de cerc vicios extrem de interesant. Pentru că ne-am înmulţit numeric am început să producem hrană industrială şi din cauza calităţii scăzute ale acestei hrane, care nu se poate compara nicicum cu cea naturală, au început să apară diverse afecţiuni gastro-intestinale care ne obligă acum să revenim la hrana naturală.

Care sunt motivele pentru care am recurs la hrana industrială ?

  • producerea unei cantităţi de mâncare care poate acoperi cu vârf şi îndesat cererea pieţei
  • costurile scăzute

Acum, pentru că am făcut economie pe propria sănătate, plătim scump pentru a creşte piaţa alimentelor naturale şi uneori fiindcă ni se par foarte scumpe alegem să le cumpărăm tot pe acelea care ştim că ne dăunează.

Cum ne-am schimbat gusturile datorită hranei industriale?

De ce avem o relatie nociva cu alimentatia noastra? 3Cele mai dăunătoare efecte ale faptului că am înlocuit hrana naturală cu cea artificială sunt acelea că ne-au fost modificate gusturile şi din cauza anumitor substanţe care sunt din plin în anumite alimente precum dulciurile de exemplu nu mai ştim să apreciem dulceaţa unui măr sau a unei pere.

De asemenea, din cauza lipsei unor substanţe din anumite alimente care sunt sintetizate în laborator şi care nu au nici un fel de legătură cu alimentul pe care îl mimează nu mai ştim să apreciem gusturile naturale. Aici, se încadrează foarte bine alimentele care conţin multe arome, de la iarturi cu arome de fructe ci nu fructe naturale, sucurile din concentrat de fructe sintetizat chimic, nu extras din sucul şi pulpa fructului respectiv şi până la produsele de patiserie uscată precum covrigei sau pâine prăjită cu brânză, roşii, busuioc sau ceapă şi usturoi.

Cine ar putea crede că există alimente naturale în acest tip de hrană?

Nu ne mai lăsăm de mult păcăliţi de faptul că este introdusă brânză sau ceapă/usturoi în aceste alimente menite să se vândă pe bandă rulantă şi care nu vizează sănătatea omului, decât poate, dintr-un punct negativ de vedere. Nu mai vorbim despre acele alimente precum mezelurile care nu au cunoscut carnea adevărată din primul moment deDe ce avem o relatie nociva cu alimentatia noastra? 4 fabricare.

Nici nu mai contează cu ce sunt înlocuite alimentele naturale. Cu prafuri, arome, compuşi sintetici sau alte forme de hrană artificială. Singurul lucru asupra căruia trebuie să ne concentrăm este acela că toate aceste alimente care există pe piaţă în momentul de faţă şi care se produc la scară largă, de multe ori au mai multe şanse să ne prejudicieze sănătatea decât să ne hrănească şi în ultimă instanţă trebuie să ne punem întrebarea: cât de jos am decăzut din punct de vedere spiritual şi organic de acceptăm să ne hrănim cu orice altceva, numai cu hrană naturală nu?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *