arleto.ro

Consumaţi ridichii negre! De ce este atât de important fierul pe care acestea ...

Marți, 21.Iul.2015 09:56 Nutritie, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Deşi foarte mulţi dintre dumneavoastră aţi auzit de ridichea neagră, probabil nu cunoaşteţi ce anume substanţe conţine şi la ce ajută în mod concret.

Haideţi să vedem la ce este bună ridichea neagră şi ce ne oferă pentru sănătatea noastră. În primul rând este o legumă care se recomandă a fi consumată în cantităţi moderate începând cu luna noiembrie, când începe sezonul rece.

Ridichea neagră este o legumă de tip Yin cu efect de tip Yang

Este Yin prin sucul conţinut în ea, şi Yang prin acţiunea sucului cu gust puţin iute, pişcător şi energizant. Cele două energii fiind naturale şi benefice, pot combate apariţia şi manifestarea în organism a energiilor Yin şi Yang negative, cum ar fi:

  • răceala
  • reumatismul
  • arterita sau depunerile de mucoase din plâmani ce cauzează – tusea, bronşita sau alte afecţiuni pulmonare.

Este evident faptul că ridichea neagră constituie un rezervor natural de sănătate, un consum moderat al acestei legume asigurându-ne cantitatea necesară de:

  • fier
  • vitamina C
  • magneziu
  • calciu şi fier

Fierul este atât de necesar sângelui în combaterea simptomelor de anemie! Trebuie spus că oricine care respectă cele trei mese pe zi, dacă nu consumă alimente care să conţină suficient fier poate ajunge la anemie. Astfel, rolul sângelui este foarte important în menţinerea sănătăţii noastre la cote optime. De asemenea ridichea neagră mai conţine:

  • vitaminele B1 şi B9 necesare metabolismului ficatului
  • precum şi vitaminele A, D şi E, şi substanţa numită rafanol.

Acesta este un derivat al sulfului organic ce prezintă proprietăţi antibacteriene, deci este un bun agent contra infecţiilor cu microorganisme, mai ales în cazul virozelor de iarnă.

Proprietățile benefice ale ridichei negre

Ridichea neagră mai ajută şi la drenarea tractului veziculei biliare, Consumaţi ridichii negre! De ce este atât de important fierul pe care acestea îl conţin?determinând o bună funcţionare a bilei necesare în procesul digestiv. Sucul conţinut în această legumă rădăcinoasă ajută foarte mult la combaterea şi eliminarea calculilor renali, prevenind eventualele crize şi probleme la nivelul rinichilor. Conţinând multă vitamina C ridichea neagră este un remediu foarte eficient şi în combatarea reumatismului care la origine este o boală inflamatorie prezentă la nivelul articulaţiilor. Este indicat a fi consumată mai ales de către persoanele care care au probleme cu oasele, prevenind osteoporoza şi alte simptome legate de sistemul osos.

Nu în ultimul rând ridichea neagră mai conţine potasiu şi iod, cel de-al doilea element fiind atât de necesar pentru buna funcţionare a tiroidei şi a sistemului nervos, ar potasiul după cum se ştie contribuie într-un mod foarte eficient, dacă e prezent în cantitatea necesară, la menţinerea unei bune memorii şi a sănătăţii ochilor.     

Mahatma


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *