arleto.ro

Cine este Satya Sai Baba şi ce ştim despre viaţa lui spirituală?

Joi, 21.Ian.2016 12:34 Personalitati din lumea spirituala Lasă un răspuns 1 vizualizari

S-a născut la 23 noiembrie 1926 la Puttaparty în India, arealul geografic, spiritual şi cultural despre care un text străvechi din Shamballa face referire când descrie apariţia Avatarului Kalki. Informaţiile privind autenticitatea acestor realităţi vin de la Comandamentul coordonat de Comandantul Ashtar Sheran, cel care conduce Flota Spaţială aflată dincolo de Lună. „Cristul planetar actual este Maitreya. Domnul Satya Sai Baba care locuieşte în prezent în sudul Indiei, manifestă christianitate cosmică, paternitate şi maternitate dumnezeiască fiind un Avatar complet, lucru extrem de rar întâlnit, el fiind cunoscut de către noi sub numele de Avatar Kalki. Prin Sai Baba ca om şi prin Conştiinţa sa ca entitate spirituală, Logosul Galactic numit Kalki Avatar a coborât până la nivelul conştiinţei de Logos Cosmic, deţinută de Sai Baba.” – ne comunică Astar Sheran.

Întruparea spiritului superior al lui Sai Baba şi misiunea lui în lumea noastră

La nivelul unei planete precum Terra un om întrupat are în el doar o parte a spiritului său cu care vine la încarnare. Cealaltă parte mult mai mare rămâne în lumea spirituală de origine de unde veghează şi coordonează viaţa respectivei fiinţe venite la reîntrupare. Dacă acel om are o anumită misiune spirituală, prin anumite practici şi printr-o atitudine morală pozitivă poate aduce cu timpul în trupul său terestru încă o parte mai mare a spiritului său. Deci Avatar Kalki este o parte mai mare din spiritul superior al lui Satya Sai Baba. În vremea lui Iisus, Maitreya, fiind mai avansat spiritual s-a folosit de Conşiinţa Christică pentru a-l ajuta pe acesta să îşi ducă până la capăt misiunea.

Avatar s-ar traduce prin „Îndrumător Divin”. Satya Sai Baba este regent spiritual, prin asta înţelegând că ţine locul în lumea noastră, acelui Rege desemnat de Divinitate să conducă lumea.Cine este Satya Sai Baba si ce stim despre viata lui spirituala 2

Acesta este Sanat Kumara, Conducătorul Shamballei. Datorită diferenţei de nivel vibratoriu şi evolutiv dintre omenire şi acesta prezenţa lui în lume este înlocuită de Sai Baba. Aşadar, Satya Sai Baba întrupează la nivel terestru Conştiinţa Christică Cosmică şi din acest motiv toată activitatea lui Sai Baba este axată pe ajutorarea oamenilor, prin tot ce face el determinând şi stimulând în oameni natura iubirii. Acest Maestru lucrează direct cu Shamballa şi cu Ierarhia Luminii, dar şi cu adepţii săi în plan terestru. În unele situaţii deosebite, mai ales în zilele marilor sărbători spirituale, Maestrul materializează ceea ce se numeşte „vibhuti” – o cenuşă fină şi sacră ce ajută la vindecarea multor boli, unele chiar incurabile.

Dacă ar fi să traducem ce înseamnă Sri Satya Sai Baba ar ieşi „Întruparea Luminii Tatălui”. Redau un fragment din învăţătura sa: „Descoperiţi Cerul care se află în voi şi dintr-o dată toate dorinţele vă vor fi îndeplinite, toate durerile şi suferinţele vor înceta. Simţiţi-vă deasupra corpului fizic şi a îngrădirilor sale, deasupra gândirii şi a motivaţiilor acesteia, deasupra dorinţei de succes sau a temerilor de orice fel. Adevărata cauză a suferinţei în lume se datorează faptului că oamenii nu privesc către interior, ci se încred prea mult în forţe situate în afara Sinelui (Spiritul)… Iubirea este în toţi; Iubirea este la toţi; Iubirea este totul.”

Cecilia David


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *