Ronde.ro


HOROSCOP Capricorn

Perioada: 22 decembrie – 19 ianuarie
Simbolul zodiei
Descrierea zodiei: Capricornul este o zodie feminină de pământ, predominant practică, structural și materială, guvernată de planeta Saturn, o planeta care accentuează spiritul practic, dorinta de siguranță și protecție pe toate planurile, seriozitatea, tenacitatea, determinarea și perseverenta, diplomația dar adesea și rigiditatea, izolarea, pesimismul, încăpățânarea și conservatorismul.

Nativul născut în zodiac Capricornului este un om care va munci toată viața pentru a se face remarcat într-un anumit domeniu de viață și de regulă, acela este cariera. Motivația lui principală este să atingă un anumit statul și poziție socială, eventual cât mai sus posibil pe scara ierarhică și pentru asta se naște cu toate abilitățile psihice, îndeletnicirile practice și cunoștințele teoretice. Copil fiind învață foarte bine și încă de mic se vede care sunt ambițiile lui și de cât muncitor poate fi atunci când își dorește să atingă un scop sau un obiectiv material precum note mari, premii la final de an, coronițe și alte recunoașteri oficiale. Acești nativi se simt cel mai bine atunci când adună un palmares întreg de diplome, premii și distincții însă cel mai mult contează pentru ei experiența și cunoașterea acumulată. Au în sânge sentimentul ascensiunii și fac tot ce este omenește posibil pentru a ajung metodic acolo unde-și doresc.
Spre deosebire de Berbeci (cealaltă zodie cu coarne) Capricornii nu-și asumă riscuri într-un mod impulsiv ci mai degrabă calculat, cu multă strategie și muncă de sistematizare în spate. Le place să pună totul la punct înainte de a se prezenta cu ceva în fața lumii și mai ales sunt extrem de atașați de o structură, de niște principii și rigori pe care le respect cu sacralitate aproape.
Având în vedere imaginea și reputația pe care o au de păstrat, adesea sunt oameni care-și exprimă cu greu sentimentele, însă atunci când se îndrăgostesc pot spune că este pentru totdeauna. De regulă, Capricornul iubește cu adevărat o singură dată în viață și tinde să lucreze la construirea acelei relații asemeni celorlalte lucruri și aspecte din viața lui. Poate fi foarte romantic și înțelegător cu partenerul său. În orice caz, Capricornul este un nativ complet abia când ajunge la maturitate, tinerețea este o zonă de explorare și învățare perpetuă pentru el.
Compatibilitate cu alte zodii:
• Foarte bună cu zodiile de pământ – Capricorn, Taur, Fecioară
• Favorabilă cu cele de apă – Pești, Scorpion
• Delicată și problematică în raport cu – Berbec, Balanță
• Dificilă cu – Rac, Leu, Gemeni
• Nerecomandat cu Vărsător, Săgetător

Calități: răbdător, obiectiv, cu o capacitate de concentrare crescută. rezistent, tenace, perseverent, determinat dar și prudent, organizat, ambițios, experimentat, serios, aproape sobru uneori, stabilit, calculat, întelept, matur cu o gândire logică, rational, conștiincios muncitor, disciplinat.

Defecte: avar, cu tendința de a fi singur, probleme legate de timp, înârziere, blocaj, se leagă de obstacole, rece din fire, suspicios, distant, încăpățânat, conservator, nu-i plac schimbările, rezervat, negativist, pesimist, cu are de superioritate, orgolios.

Motto: „Îmi pun în practică toate gândurile și intențiile utile ascensiunii mele în societate și-mi definesc statutul și personalitatea.”
Verb caracteristic:
A folosi. Folosesc.

Talismane norocoase: Granat, Cuart roz, Cuarț de stâncă, Safir, Onix, Opal negru

Profesii și domenii de activitate
Administrație și secretariat, agricultură, minerit, anticariat, librării, ceasornicărie, analiză și control, politică și diplomație, medicina pentru bătrâni, reumatologie, geriatrie, dermatologie, artă, sculptură, geologie, ghid turistic, pădurar, gemologie, arheologie, fermier, , inginer, afaceri, birocrat, deputat.Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!