Calitatea alimentaţiei ne afectează starea de spirit zilnic

Joi, 04.Feb.2016 15:37 Nutritie, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Zilnic ne hrănim cu intenții și gânduri care nu ne fac cinste. Zilnic alergăm după himere ce n-ar putea umple spațiile goale, atât ale sufletului cât și ale trupului. Este necesar să fim atenți începând cu gândurile, vorbele și faptele noastre, ca mai apoi să avem în vedere și alimentația necesară corpului fizic. A sosit momentul să facem alegeri optime care să reflecte atât la interior cât și la exterior înțelepciunea divină a sufletului, dacă vrem cu adevărat să avem parte de o viață lungă trăită în pace și armonie, atât cu noi cât și cu ceilalți.

Ceea ce se reflectă acum la exterior arată cât de bulversați și agresivi suntem la interior. Multitudinea de măști la care facem apel zi de zi, nu va schimba digestia de la o zi la alta. Ea va rămâne deficitară iar calitatea hranei, începând cu gândul și terminând cu un anumit produs sau fel de mâncare, nu se va îmbunătăți de la o zi la alta decât dacă ne străduiți cu adevărat. Calitatea hranei pentru corpul vostru fizic este mediocră.

Calitatea alimentatiei ne afecteaza starea de spirit zilnic 2

Mâncăm mai mult decât avem nevoie

Ați observat că uneori este nevoie de mai multă hrană care să vă satisfacă necesitățile pe care foamea le declanșează în corpul fizic. De ce? Pentru că hrana nu conține elemente nutritive suficiente care să vă mențină corpul, mulți dintre noi suntem obosiți, blazați, triști și deprimați. Și toate acestea se datorează hranei! Sigur că în astfel de cazuri intră în acțiune calitatea gândurilor și sentimentelor voastre, și nu doar a hranei materiale. Este necesar să reînvățați în a alege doar acele gânduri, gesturi, sentimente și fapte care fac trup comun cu sufletul vostru care este Dumnezeu întrupat, iar unui Dumnezeu întrupat nu îi putem oferi ca hrană ceea ce noi alegem cu dărnicie din marile supermarketuri. Acolo nu vom găsi hrană sănătoasă care să onoreze și să ne folosească dar și să ne susțină corpurile. Abia în momentul care în care vom înţelege că este imposibil să ne hrănim cu alimente artificiale şi cu produse care sfidează funcţionarea organismului nostru, abia atunci ne vom simţi mai bine.

Cei ce locuiesc în mediul rural fac o mare greșeală, când aleargă dupăCalitatea alimentatiei ne afecteaza starea de spirit zilnic 3 mai mulți bani în detrimentul sănătății lor dar și al celorlalți, mai ales atunci când folosesc tot felul de substanțe care nu corespund unor norme de securitate și sănătate, doar de dragul profitului. Cei de la țară trebuie să iubească pământul cu adevărat, să-l ude cu sudoarea lor şi să le mulțumească pentru tot. Nici o lucrare agricolă să nu înceapă fără o rugăciune pentru binele mai înalt al Pământului, iar lucrarea pe care o aveți de făcut, binecuvântați-o! Veți observa la început mai timid, ca mai apoi Pământul să vă răsplătească și pentru binecuvântări dar și pentru rugăciuni. Poate părea stupid, însă au fost făcute studii care au demonstrat că roadele cele mai bune se găsesc în locuri în care omul a dăruit multă iubire şi a pus suflet în ceea ce face. De unde credeţi că vine şi zicala conform căreia ingredientul secret al unei reţete constă în cantitatea de suflet pe care bucătarul o pune în mâncarea făcută de el?

Fiţi recunoscători în fiecare dimineață și seară, și binecuvântați pământul, iar roadele și calitatea acestora vor fi cu totul altele!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *