Ronde.ro


HOROSCOP Berbec

Perioada: 21 martie – 20 aprilie
Caracteristici principale: Zodie masculină de foc, predominant activă, guvernată de planeta Marte, o planetă ce favorizează vitalitatea, capacitățile și energia fizică, agresivitatea, curajul și îndrăzneala.
Berbecul este mereu dornic de lucruri și experiențe noi, de provocări și de schimbări pe toate planurile. Are o înclinație puternică spre aventură în toate formele ei.
Printre calitățile lui principale se numără: leadership, competitivitate și curaj., Încrederea în forțele proprii îl ajută să dea mereu de dovadă de inițiativă și îndrăzneală. Îi place să gestioneze, să preia frâiele contextelor și situațiilor în care se află. Este extrem de activ pe plan fizic, motiv pentru care se implică mereu în activități dinamice precum sporturi de performanță, sporturi extreme, etc. Este o zodie care are nevoie de activitate fizică permanentă și implicit vede asta ca pe o formă ideală de exprimare a personalității sale.
Are o conștiință de sine ridicată și știe mereu ce își dorește. Îi place să fie în centrul atenției și caută cu toată voința lui lumina reflectoarelor. Adesea este sufletul petrecerii.
De vreme ce calitățile lui sunt perfecte pentru individul ideal al societății în care trăim, pe de altă parte printre defectele sale se numără faptul că Berbecul poate deveni furios, impulsiv si agresiv în situații în care se simte inconfortabil. Are pretenția să ocupe mereu primul loc, să joace rolul principal în orice situație și context de viață. Tocmai de aceea el trebuie sa învete echilibrul si mai ales compromisul dacă vrea sa evolueze din punct de vedere personal.
COMPATIBILITATE
• Crescută cu zodiile de foc – Berbec, Leu, Sagetator
• Favorabilă cu zodiile de aer – Gemeni, Varsator
• Delicată și problematică în raport cu zodiile de apă și pământ- Rac, Capricorn
• Dificilă cu Balanța
• Nerecomandat cu Taur, Pesti
Calități: Curajos, are inițiativă, innovator, dă dovadă de rezistență fizică și psihică, entuziasmat, dinamcic, autoritar, energic, implicat, se afirmă ușor, competitive, pasiunat/pasional, agili perseverent.
Defecte: Agresiv fizică sau psihic, impulsive, violent, obraznic, intolerant, nerăbdător, încăpățânat, îi e teamă de eșec, imprudent, arogant, ceartăreț, agitat.
Profesii și domenii de activitate – medicină,chirurgie și neurochirurgie, armata, inginerie, sport (sporturi extreme, arte martiale), politie, sistem politic, constructii, pozitii de conducere, jurnalism, publicitate și alte profesii în care e nevoie de curaj, entuziasm, îndrazneală, autoritate și efort fizic sau psihic.

Motto: „Acționez conștient și iau decizii în mod indiviual. Îmi asum propria independență”
Verb caracteristic
A fi. Sunt.
Ziua caracteristică – Marți
Culori: roșu, orange
Talismane norocoase: Agat de foc, Jasp Rosu, Ochi de tigru, Rubin, Smarald



Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!