Ronde.ro

7 semne că viața ta se schimbă în bine

Duminică, 26.feb..2017 00:00 Psihologie, Psihologie Spirituala Lasă un răspuns 1 vizualizari

Mi s-a întâmplat, cum de altfel cred că ni se întâmplă tuturor la un moment dat, să am impresia că viața mea a ajuns într-un punct în care nici nu e rău, dar nici bine. Evident, încerci să îți dai seama cu ce greșești până când, ajungi să te resemnezi, să te adaptezi  vieții pe care o ai sau să iei totul așa cum este.

Fiecare dintre noi am avut în viața noastră un moment în care lumea noastră sau lumea pe care o știam, s-a prăbușit. A fost un moment  cathartic, care a venit la fel de repede pe cât a dispărut, dar care ne-a lăsat fără suflu, fără vlagă, ne-a ridicat multe întrebări și ne-a făcut să ne îndoim de întreaga noastră existență.

Până în acel moment ni se pare că lumea are o ordine, că totul se întâmplă rațional, pentru că așa trebuie, nu pentru că așa este scris sau sortit. Avem impresia că există o ordine într-un haos total, sau cel puțin încercăm noi să îi găsim rațiunea pentru a merge mai departe. Mirajul acesta al ordinii nu face decât să ne dezorienteze și să ne arunce cumva în fața vieții pe care trebuie să o avem ( nu cea pe care ne-o dorim), nepregătiți, vulnerabili, dar totodată liberi.

Mirajul acesta ne eliberează de dogmele societății și de abia atunci are loc adevărata transformare. Este destul de greu de identificat, dar atunci când vine, te ia pe nepregătite și te izbește de pământ atât de puternic, încât momentul  recunoașterii devine un nou început, o nouă viață.

De aceea m-am gândit – cum ar fi dacă fiecare dintre noi ar avea o mapă, pe care să o consulte și care să îl lumineze asupra momentului important din viața sa?

Îmbrățișează paroxismul din viața ta

  1. Stagnare – te simți ”împotmolit”, nu ai nici o satisfacție fie că este la muncă, fie în alt domeniu, dar îți este prea frică să părăsești spațiul acesta sigur, de aceea te plafonezi, nu știi ce nu merge , dar nici nu faci nimic ca să ieși din această stare. Sună familiar nu? Aici intervin momentele când dăm vina pe ceilalți pentru ce ni se întâmplă nouă, îi judecăm pe ceilalți pentru că nu ne asumăm responsabilitatea acțiunilor noastre, ajungând astfel să eliminăm judecata analitică. Problema este că astfel ajungem să rămânem singuri, pentru că energia emanată în aceste momente ale vieții îi îndepărtează pe cei din jurul nostru. Deși, te vei simți speriat și singur, acum este momentul să profiți de singurătate și să descoperi adevărul. Cel mai bun sfat pe care ți-l voi da este: profită din plin de singurătate, oprește-te din alergătură , închide-ți telefonul și bucură-te de timpul petrecut cu tine!
  2. Conflict – transformarea vine întotdeauna printr-o schimbare dramatică în formă sau aparență. Dacă te cerți cu părinții, soțul/soția, frați, surori, șefi, și o faci frecvent; încearcă să îți dai seama cât de frecvente sunt aceste certuri , privește-le cumva sub sfera spiritualității și simbolismului și dacă ți se pare ceva anormal, caută mai adânc. Decât să-ți fai griji pentru problemele apărute, privește lucrurile ca și cum ai fi tu observatorul și nu cel care trăiește acele lucruri. Observă ce se întâmplă cu multă atenție, fi deschis pentru a putea explora adevăratul sens al conflictului, nu doar conflictul în sine, ci adevăratul motiv al acestuia.
  3. Nu te poți concentra – dacă nu te simți în stare să îți îndeplinești îndatoririle , nu te impacienta, corpul tău este echipat să funcționeze la un anumit nivel într-un anumit interval de timp. Transformarea spirituală ne secătuiește fizic, de aceea este în regulă să punem rutina cotidiană pe pauză pentru a putea întâmpina lucruri mai importante. Odihnește-te, plimbă-te în natură, ia pur și simplu o gură de aer curat! Când te vei întoarce rutina va fi aceeași , dar anumite griji vor dispărea ca prin minune.
  4. Insomnie sau oboseală cronică – când începi să evoluezi, transformarea acestea implică anxietate sau depresie, ca atare aceste stări te vor impulsiona să dormi mai mult sau te vor împiedica să dormi. Cel mai simplu mod de a trece peste este să –ți asculți și respecți corpul. Dacă nu poți citi, nu se întâmplă nimic! Citește o carte, transpune ceea ce simți în scris sau ia-ți câteva zile libere doar pentru tine!
  5. Explozie emoțională – vei plânge și nu vei știi de ce, vei ofta sau țipa, vei râde incontrolabil sau fără să existe vreun motiv de râs. Nu te speria! Eliberează-te de aceste emoții, permite-ți să treacă prin tine, să le simți, permite-ți să fii vulnerabil!
  6. Coincidențe – transformarea în general, vine natural și este ”de pe altă lume”: orice întâlnire cu un om sau orice altă vietate poate părea inexplicabilă, sau dacă ți se pare că vântul îți șoptește ceva, ascultă și fi atent! Știu că poate suna ciudat, dar poate aceste lucruri îți vor oferii răspunsurile pe care le cauți în acest moment. Nu există coincidențe!
  7. Calm și liniște interioară – tot timpul ne aflăm într-o pseudo-stare de transformare, cu toate acestea mai avem suișuri și coborâșuri, dar când trecem printr-o schimbare majoră suntem reduși la o formă primitivă, bazată strict pe nevoile primare. În această formă, (un fel de a năpârli) scăpăm de orice grijă și devenim calmi, liniștiți, iar corpul  ni se va simți moale, ușor  și  deschis către orice îți oferă viața.

În timp ce viața continuă să te ”zgâlțâie”  sau ” zguduie” puțin spre scopul tău în viață, fi curajos, îmbrățișează realitatea ( pentru că oricum nu ai altă alternativă )  faptului că trebuie să te schimbi și rabdă, în timp ce aștepți în tăcere și singurătate ceea ce va veni, cine sau ce se află la capătul drumului să te întâmpine. Fi curajos, trăiește-ți viața fără frică!

”Somnul  rațiunii naște monștrii!” – Goya

Alexandra Dănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!