arleto.ro

7 modalități de a atrage pe cineva care să te aprecieze la adevărata ta valo...

Duminică, 09.Iul.2017 00:00 Comunicare si relatii, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Toți ne dorim cam aceleași lucruri într-o relație: respect, dragoste, încredere, o bună comunicare. Și  acestea sunt doar câteva din aspectele unei relații. Fiecare dintre noi își dorește să simtă iubit, că există o persoană pentru care contează mai presus de orice altceva.

Cum să atragi iubitul/iubita mult visat/ă

  1. Fii tu însuți – dacă vrei să fii iubit pentru tine, atunci prefăcătoria nu trebuie să existe pentru tine. Trebuie să te poți exprima liber, să fii tu însuți fără nici un șiretlic. Astfel, totul va curge lin și simplu. Relațiile sunt și așa suficient de complicate fără alte personalități pe care le putem aduce noi în plus. Nu poți evolua alături de cineva dacă nu îi oferi adevăr și sinceritate.
  2. Fii sincer – ai nevoie de curaj și încredere în tine pentru a putea fi sincer. Oamenii nu pot decât să te respecte atunci când ești sincer și știi să îți aperi valorile. Dacă mai știi să spui adevărul și într-un fel în care nu îi rănești pe ceilalți, atunci oamenii te vor respecta și mai mult pentru compasiune.
  3. Simțul umorului – tuturor ne place să râdem, așa că nu trebuie să îți fie frică să îți arăți și această parte. Un om care știe să râdă de el însuși este un om care are încredere în el ș nu îi este frică de puțină critică. Nu te preface și arată că poți să îi faci și pe ceilalți să râdă.
  4. Fii altruist – în momentul în care știi să îți reorientezi prioritățile și știi să te scoți pe tine din centrul atenției arată că ai potențial. Atunci când pui pe primul loc persoana de lângă tine, atunci și ea te va trata în același mod și cu aceeași considerație.
  5. Fii deschis – partenerul va aprecia mult mai mult dacă ai încredere, ești competent și deschis posibilităților. Atunci când ești deschis oportunităților poți face față mult mai ușor adversităților vieții. Pe de altă parte, atunci când ești deschis oamenii pot apela la tine pentru că vor știi că nu îi judeci.
  6. Ajută – dacă poți ajuta pe cineva este bine, dar dacă poți ajuta anticipând că persoana respectivă are nevoie de ajutor fără să îți spună este și mai bine. Fiecare dintre noi are nevoie de ajutor la un moment dat, dar dacă cineva îți oferă ajutorul în așa fel încât să nu îți fure independența de abia atunci poți vedea ce fel de om este respectivul.
  7. Fii umil – nimănui nu îi place să aibă aproape o persoană arogantă, cu aere de grandoare, mai ales dacă își împarte și viața cu acea persoană. În primul rând, nu poți fi deschis față de o astfel de persoană. Un om umil poate lucra într-o echipă, de exemplu, și nu îi face pe ceilalți să se simtă inconfortabil. O astfel de persoană nu îi va face pe ceilalți să intre în defensivă. Atâta timp cât ești conștient că nu ești în măsură să judeci și îi tratezi pe toți cu același respect, de abia atunci vei putea primi același tratament și din partea celorlalți.

Alexandra Dănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *