azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

7 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a avea o relație fericită

Sâmbătă, 18.Feb.2017 00:00 Comunicare si relatii, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

După cum știm cu toții nici o relație nu se menține de la sine. Este suficient de greu să îți găsești partenerul, dar și mai greu este să menții relația după ce l-ai găsit. Relațiile, în general, implică timp, energie, responsabilitate.

Mass-media ne învață, greșit de altfel, că viața este ca în filme, ca atare pornim din start greșit pentru că avem niște noțiuni romantice despre cum ar trebui să fie dragostea  și cum ar trebui să evolueze o relație. Avem impresia că dacă în filme totul se termină cu ”happy-end” la fel va fi și în viața reală. Nu, viața nu este ca în filme! Ca să păstrezi o relație vie, cu aceeași pasiune de la început este nevoie de multă muncă.

De aceea , dacă vrei să ai o relație reușită, care ar putea să dureze o viață (deși nimic nu este bătut în piatră), m-am gândit să vă împărtășesc din experiențele altora, acei puțini fericiți care au rămas toată viața împreună.

7 promisiuni  pe care trebuie să le faci într-o relație ca să treci testul timpului

 

  1. Promit să fiu deschis și să îți împărtășesc sentimentele mele – toți ne dorim o conexiune profundă cu partenerul de viață, dar din păcate acțiunile pe care le întreprindem sunt contrare acestui lucru. Nu vorbim cu partenerul nostru, nu îi comunicăm acestuia dacă ne deranjează ceva , dacă dorim ceva de la el, sau dacă suntem mulțumiți de ceea ce avem. Știu că este greu să îți împărtășești gândurile și sentimentele cu un om, dar se presupune că îl vrei lângă tine toată viața, ca atare rușinea nu ar trebui să existe, și nici aroganța sau faptul că el ar trebui să fie telepat și să îți citească gândurile.
  2. Promit să te ascult și să fiu lângă tine fără prejudecăți – nu trebuie să îți dai cu părerea asupra oricărei povestiri, trebuie doar să asculți atent și să fii prezent, nu cu gândul la fotbal sau la ce rufe ai spălat sau nu. Nu întoarce discuția spre tine, nu ești centrul Universului, chiar dacă ți se pare o prostie relatarea respectivă, încearcă să realizezi că poate avem nevoie doar să ne descărcăm, și nu neapărat să primim o lecție moralizatoare sau un”Eu așa am făcut și eu sunt cel/a mai tare!”. Ascultă atent și cu înțelegere!
  3. Promit că nu o să te schimb niciodată și nu o să am alte așteptări – este important să nu ai așteptări, în primul rând pentru că o să fii dezamăgit. Dacă crezi că o să vrea să meargă în același loc cu tine, sau să vadă același spectacol sau TV- show ca tine, te înșeli. Nu suntem toți creați după același calapod, fiecare ne dorim altceva, important este să ajungem la o cale de mijloc, și astfel să fiți mulțumiți amândoi. Și încă un lucru: dacă îți place de un om înseamnă că ceva din el te-a atras de la început, nu încerca să îl schimbi! Ți-a plăcut de acea persoană așa cum era, de ce  ai schimba- o?
  4. Promit să fiu alături de tine și să te susțin întotdeauna – dacă partenerul tău de viață are probleme în familie sau la muncă, atunci este momentul când într-adevăr are nevoie de tine. Poate ție nu ți se pare important dar pentru el/ea este un capăt de țară! Dă-i dreptate indiferent despre ce este vorba, fi alături de el/ea moral și emoțional, fi suporterul său numărul 1!
  5. Promit să te accept necondiționat și să iert repede – înainte de orice, gândește-te că primul lucru care ți-a plăcut la partenerul tău au fost defectele ( gândește-te puțin și o să-mi dai dreptate). Poți trece peste anumite lucruri repede, poți să-i explici ce te deranjează, poți trece peste aceste lucruri pentru a putea merge mai departe împreună?
  6. Promit să îți dau încredere în tine și să te ajut să te dezvolți – încearcă să nu te mai plângi și folosește cuvinte motivaționale, astfel în loc să vă ”dați în cap” unul altuia, vă veți arăta mai mult respect și încurajare. Nu vă descurajați sau criticați unul pe altul, tot ceea ce trebuie să faceți este să aveți discuții deschise în care fiecare să îl ajute pe celălalt.
  7. Promit să te iubesc și să îți arăt considerație întotdeauna – o relație este o entitate vie, în continuă schimbare, în evoluție. Nu trebuie să stagneze sau să se usuce precum o floare. Știu, vei spune ”da, dar am responsabilități: familie, copii, muncă”! Da dar și relația este o responsabilitate și mai mare, datorită ei poți face față greutăților de la muncă, faptului că poate copiii nu au fost cuminți sau au luat note proaste, că nu ai avut timp să faci mâncare sau s-a stricat mașina. Gândește-te că partenerul este cel care te va ajuta să treci peste toate greutățile, pe care viața se încăpățânează să le arunce în calea ta,el este cel cu care trebuie să împarți,și să vrei să o faci, și bucuriile și greutățile.

Relația cu partenerul tău trebuie să fie pe primul loc, arată-i că este important pentru tine, că îl/o iubești, și că îi mulțumești pentru fiecare zi petrecută alături de tine!

 Alexandra Dănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *