Ronde.ro

5 trucuri pentru a construi o relație bazată pe adevăr

Marți, 04.iul..2017 00:00 Atitudine si personalitate, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Toți vrem să ne găsim partenerul perfect, evident fiecare cu partenerul său 🙂 . Fiecare dintre noi își dorește un om alături, care să nu fie doar iubit/ă, dar și cel mai intim confident. Cu toate acestea, având în vedere trendul actual, este din ce în ce mai greu să îți găsești partenerul, sau să ai o relație care întrunească cele mai importante calități. Ceea ce face ca oamenii să fie frustrați și dezamăgiți, în loc să fie fericiți și îndrăgostiți.

Există o multitudine de repere după care să ne ghidăm atunci când mergem la întâlniri. Societatea ne oferă diferite sfaturi, dar din păcate nimic care să creeze o conexiune intimă și de durată. Chiar dacă reușești să îi captezi atenția, sau să îți capteze atenția cu niște replici nesărate, cu bancuri spuse în șoaptă, nu aceste lucruri te fac să rămâi.

Da, este bine să va faceți să râdeți reciproc, este o calitate importantă; dar nu cu bancuri proaste, nici cu ultimele bârfe din viața mondenă.

Fiecare dintre noi se comportă așa cum crede că vrea să îl vadă celălalt, în nici un caz cum este în realitate. Și asta, tocmai pentru că primim o grămadă de sfaturi despre cum ar trebui să fim, dar nici unul care să ne spună că de fapt, trebuie să fim noi înșine.

În loc să promovăm iluziile, ar trebui să încercăm să căutăm lucrurile reale, conexiunile reale cu oameni reali, nu cu fanteziile din publicațiile de scandal.

Ar trebui să ne dăm întâlnire cu oameni autentici ca și noi, nu să ne lăsăm vrăjiți de aparențe.

Și pentru că schimbarea în general, trebuie să înceapă, în primul rând de la noi, vă propun 5 modalități pentru a te întâlni cu oameni în mod conștient, și nu doar de dragul de a o face.

5 metode de a descoperi persoana potrivită

  1. Practică profunzimea – când ne respectăm pe noi înșine nu înseamnă că dorința de a avea o relație ne orbește într-atât încât uităm să ne ascultăm: inima, corpul și spiritul. Nu te desconsidera, recunoaște-ți meritele, recunoaște faptul că ești o ființă divină și senzuală. Când nu avem încredere în noi, tindem să avem parteneri care oglindesc lipsa noastră de respect față de noi înșine. Doar când ne respectăm putem atrage persoane care să ne respecte, și evident nu tolerăm lipsa de respect.
  2. Fii autentic – de câte ori nu ai tăcut din gură pentru că ai crezut că așa cere situația? De câte ori nu ai zis că îți place ceva doar pentru că îi plăcea celui cu care te-ai întâlnit? De câte ori nu ai spus ceva doar ca să pari mai interesant? Majoritatea dintre noi adoptă această mască, sau mai degrabă ne ascundem în spatele fricii. Dacă nu se va mai întâlni cu tine pentru că nu ți-a plăcut nu știu ce? Dacă nu o să îi placă de tine atunci când îl contrazici? Aici intervine problema: ne este mai ușor să purtăm o mască decât să fim NOI, autentici. Important este să te placă pentru ceea ce ești, nu pentru ceea ce arăți că ești.
  3. Fii curios – este bine să ne cunoaștem pe noi înșine, să știm cum ne comportăm și cum interacționăm cu ceilalți. Pentru a putea ieși dn zona de confort, atât fizică cât și emoțională, trebuie să creștem, să evoluăm, să învățăm din greșelile noastre. Când ne dorim să progresăm ni se schimbă perspectiva asupra lucrurilor. În loc să vedem o întâlnire ca fiind eșuată, putem învăța din ea.
  4. Cultivă și practică dragostea de sine – știu că poate părea absurd, dar atunci când îți arăți aceeași afecțiune și bunătate pe care a-i arăta-o unui copil sau animăluț, de abia atunci relațiile din viața ta se pot schimba. Când ne iubim, și nu mă refer la narcisism, ne acceptăm cu bune și cu rele. Când vom face acest lucru, vom lua decizii care să reflecte această iubire de sine. În loc să ieșim în oraș cu orice Ion, Gheorghe sau Vasile, mai bine aștepți persoana care merită toate calitățile tale. Pentru a avea o relație sănătoasă din toate punctele de vedere, trebuie să ne onorăm pe noi înșine.
  5. Asumă-ți responsabilitatea de a te simți bine – dacă te-ai ars odată, sufli și în iaurt, nu? Tocmai așa este și cu relațiile. Dacă nu îți face plăcere acea persoană, de ce continui să ieși cu ea?

Aceste metode sunt la îndemâna oricui. Evident că este nevoie de puțin efort, dar trebuie să realizăm corelația dintre dragostea pe care o ai pentru tine însuți, și dragostea pe care ți-o oferă ceilalți. Știu, este un clișeu, dar atunci când te vei aprecia tu pe tine, de abia atunci o vor face și ceilalți.

Alexandra Dănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!