Ronde.ro

5 motive pentru care nu ar trebui să te căsătorești

Sâmbătă, 17.iun..2017 00:00 Comunicare si relatii, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Unii dintre noi au visat la nunta din povești încă din copilărie, pe când alții nici măcar nu s-au gândit la acest lucru. Indiferent că ai făcut deja acest pas sau încă îți mai cauți jumătatea, căsătoria este este un subiect cu care te vei confrunta mai mult ca sigur, la un moment dat.

Luând în considerare contextul actual în care ne aflăm, este căsătoria o mișcare bună sau nu?

Motive pentru care nu ar trebui să te căsătorești

  1. Dacă ai impresia că nu mai ai timp – nu este un motiv pentru a te căsători. Chiar dacă ai fost domnișoară de onoare la prea multe nunți, sau este vorba de ceasul tău biologic, de părinți sau familie care te presează să faci acest pas, acestea nu sunt motive pentru a te căsători. Acești factori externi  te pot convinge că acesta este pasul următor în viața ta sau te pot împinge într-o relație cu prima persoană pe care o întâlnești. În primul rând trebuie să te gândești de ce vrei să te căsătorești, care sunt motivele? Chiar dacă ești logodită, este bine să îți pui această întrebare. De ce nu este bine să te grăbești? Pentru că acest pas se presupune că îl faci cu persoana potrivită, și va fi pentru toată viața.
  2. Ai impresia că partenerul tău se va schimba după căsătorie – dacă au apărut neînțelegeri în viața voastră și ai impresia că doar căsătoria îl va schimba, te înșeli. În general dragostea este oarbă, ca atare nu te vei putea baza pe rațiune. Dacă vrei mai multă atenție, dacă vrei să îți arate că ești importantă pentru el, nu căsătoria este primul pas. Primul pas în acest caz, va fi să termini relația pentru că de cele mai multe ori, astfel de relații ajung la un divorț iminent. Căsătoria înseamnă un parteneriat pe viață, nu a schimba persoana!
  3. Familia și rudele se împotrivesc – nu mai ai 15 ani, căsătoria este importantă. De aceea faptul că familia ta vede că nu este potrivit pentru tine, s-ar putea să aibă dreptate. În general luăm decizii contrar părerii familiei, indiferent de vârstă, tocmai pentru că așa vrem noi. Mama ta s-ar putea să vadă niște semne pe care tu nu le vezi, de exemplu. Nu te grăbi! Chiar dacă nu vrei să o crezi, încearcă să îți dai singură seama dacă ceea ce spune poate fi adevărat sau nu.  Într-adevăr, există și varianta ca ei să vadă ceea ce tu nu vezi, da pe de altă parte, nici ei nu văd ceea ce vezi tu. Știu că mă repet, căsătoria este un pas important, tratează-l ca atare! Nu te grăbi, doar pentru că acum ești îndrăgostită.
  4. Căsătoria pare a fi următorul pas logic – v-ați definit relația, ați avut prima aniversare, părinții s-au cunoscut, v-ați mutat împreună. Evident, următorul pas logic este căsătoria. Nu este chiar așa! Întâi și întâi, este bine să vorbești cu partenerul să vezi dacă sunteți pe aceeași lungime de undă, să vedeți dacă vă doriți aceleași lucruri. Dacă vezi că schimbă subiectul sau nu acordă importanță discuției, atunci știi ce ai de făcut!
  5. Dacă îți place mai mult ideea dee nuntă, decât ceea ce o să urmeze după – este absolut normal să îți dorești o nuntă superbă, dar nu să te gândești doar la acest lucru. Dacă pui mai mult accent pe nuntă decât pe ceea ce se va întâmpla după, înseamnă că ideea de a fi căsătorită nu este atât de importantă. Și deci, te poți căsători cu oricine pentru că te interesează doar nunta, și atât.

Indiferent cât de bine organizată va fi nunta sau cât de disperată ești să te căsătorești,nu o face din motivele greșite! Căsătoria este un pas foarte important! Ține de tine și partenerul tău să descoperi ce fel de familie vreți să aveți. Și, ca n orice relație comunicarea este cheia, fără acest lucru nu puteți afla dacă într-adevăr sunteți meniți sau nu să fiți împreună.

Alexandra Dănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!