arleto.ro

5 moduri naturale prin care te poţi detoxifia fără să te înfometezi

Joi, 11.Feb.2016 13:54 Diete, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Canalele media şi noile tendinţe în mâncare promovează metode drastice de detoxfiere, iar motivul pentru care detoxul a devenit atât de popular este faptul că este perceput ca un regim de slăbire.

Ce este detoxifierea?

Detoxifierea este procesul natural al organismului prin care sistemul nostru elimină toate rezidurile şi toxinele de care nu avem nevoie. Ceea ce oamenii nu au în vedere este faptul că detoxifierea organismului se produce în fiecare zi, respectiv pe timp de noapte atunci când organismul întră în repaus pentru a-şi reface funcţiile şi dimineaţa prin producerea digestiei.

5 moduri naturale prin care te poti detoxifia fara sa te infometezi 2

Astfel, detoxul nu este nimic nou şi nici fabulos.

Organismul nostru este obişnuit cu el încă de la naştere. Tot ce putem face este să ne asigurăm că procesul de detoxifiere lucrează la cote maxime şi că nu avem un surplus de toxine în organism. Practic asta înseamna detoxifiere – eliminarea toxinelor dăunătoare. Există anumite alimente care conţin toxine naturale, precum seminţele, cartofii sau varza care nu dăunează decât consumate în cantităţi foarte mari, şi evident, alimente care sunt afectate de metalele grele şi procesările la care omul supune anumite alimente.

Ce putem face pentru a ne detoxifia organismul eficient?

  1. Elimină mâncare de tip fast-food

Ştim deja foarte bine că mâncarea procesată şi prăjită este cea mai dăunătoare organismului nostru şi mai ales alimentele prăjite în ulei folosit de 2,3 sau chiar de mai multe ori. Pentru a ne detoxifia organismul trebuie să începem prin eliminarea acelor alimente care ne consumă cele mai multe resurse de energie şi care nu ne oferă nimic bun în schimb. În primă instanţă am putea înlocui cafeaua cu ceai verde sau negru, produsele de patiserie şi cele care conţin o cantitate mare de zaharuri procesate.

  1. Hidratare, hidratare şi iar hidratare

Există deja sfatul general conform căruia este bine să bei doi litri de apă pe zi. Asta pentru că principalul mod prin care organismul se detoxifică este eliminarea lichidelor pe care le ingerezi şi cu cât consumi lichide cât mai multe şi cât mai diverse,nu numai apă ci şi sucuri naturale din fructe sau legume, ceaiuri şi altele, organismul tău se va detofixia mai eficient!

  1. Legume şi fructe proaspete

Legumele şi fructele proaspete conţin vitamine şi minerale de 5 moduri naturale prin care te poti detoxifia fara sa te infometezi 3care ficatul tău se ajută pentru eliminarea toxinelor. El este cel responsabil de eliminarea toxinelor din organism şi cu cât îi oferim mai multe surse din care îşi poate amplifica funcţiile cu atât o să fie mai eficient procesul de detoxifiere. Alimentele care conţin un aport ridicat de fibre şi clorofilă sunt cele care ajută ficatul să elimine grăsimile şi toxinele din organism şi anume: salata verde, kale, varza, spanacul, dar mai ales ştevia şi urzica şi orice alte tipuri de frunze verzi care le putem pune în mâncare.

  1. Sport

Prin transpiraţie eliminăm o mulţime de toxine şi metale grele din organism, motiv pentru care sunt recomandate acele tipuri de mişcare care implică o solicitare fizică abundentă sau efectuarea exerciţiilor într-un mediu cu o temperatură de peste 26-28 de grade Celsius. De asemenea, sauna este o alternativă eficientă pentru eliminarea toxinelor şi pentru regenerarea pielii.

  1. Calitatea alimentelor

Nu în ultimul rând, pentru ca procesul de detoxifiere să se producă eficient este obligatoriu să consumăm cu atenţie numai produse şi alimente proaspete, atunci când valorile lor nutriţionale sunt la cote maxime şi nealterate de vreun tip de procesare industrială. Organismul nostru se detoxifică mult mai eficient atunci când mâncăm natural şi alegem numai alimentele lipsite de  ingrediente necunoscute şi complicate. Evitaţi astfel să mâncaţi fructe alterate, produse expirate sau mâncăruri gătite de mai bine de 3 zile. Mâncarea proaspătă şi calitativă este de o mie de ori mai folositoare organismului decât cea care este lipsită de orice tip de proprietăţi.

Ţineţi cont de aceşti paşi şi veţi îmbunătăţi considerabil capacitatea organismului de a se detoxifia şi de a se menţine cât mai sănătos!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *