azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

5 modalităţi de a merge mai departe atunci când încă iubești partenerul di...

Joi, 30.Mar.2017 11:11 Comunicare si relatii, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Nimic nu te ţine pe loc din a avea un viitor fericit, mai mult ca iubirea pentru un fost/ă. Toţi trecem prin astfel de momente. Iubim, totul merge bine şi dintr-o dată relaţia se termină.  Nu prea contează circumstanţele, sau cine a avut sau nu dreptate.

Ceea ce contează este că doare şi că nu poţi merge mai departe. Deşi timpul vindecă tot, există 5 paşi pe care îi poţi urma pentru a facilita procesul:

  1. Rupe orice legătură – nu ai de ce să rămâi în relaţii cu fostul sau fosta. Nu înseamnă că eşti matur/ă, ci că îţi place să suferi. Ceea ce contează este să ai grijă de tine și de nevoile tale emoționale. Nu păstra relația de prietenie cu fostul sau fosta, în ideea că la un moment dat v-ați putea împăca. Puteți fi prieteni doar atunci când orice sentiment de iubire a dispărut și v-ați vindecat de relația respectivă. În general, dacă păstrezi relația cu fostul sau fosta, nu ai grijă de tine.

Impune limite, anunță că ai nevoie de spațiu și că nu dorești nici un fel de contact pentru o perioadă de timp. În cazul în care există copii, atunci este bine să realizezi că există o diferență majoră între a fi prietenos și a fi prieteni. Dacă cineva te-a tratat în mod necorespunzător nu o să se schimbe  doar pentru că acum vreți să fiți amici.

  1. Renunță la fantezie – mulți dintre noi nu realizăm că durerea despărțirii nu este din cauza relației pe care au avut-o. Orice relație se termină dintr-un anumit motiv. Mulți nu ne dorim relația pe care am avut-o, ci ceea ce credem că a fost bine în relație. Pentru că încercăm să ne vindecăm nu ne mai gândim la lucrurile rele, ci la momentele fericite. Uităm cine a fost cu adevărat cel de lângă noi și ajungem să idealizăm de fapt persoana pe care am văzut-o noi. Sfatul meu este să pui pe hârtie ceea ce nu a mers bine, toate clipele dureroase, tot ce s-a întâmplat rău și recitește de câte ori ai ocazia. Ideea este să îți aduci aminte adevărul, nu să fii tot timpul supărat. La un moment dat, acest lucru te va ajuta să uiți și să ierți, dar mai întâi trebuie să înțelegi și să accepți ce s-a întâmplat.
  2. Fă pace cu trecutul – în momentul în care cineva te rănește este absolut natural să fii mânios. Acest sentiment te face să fii conștient de situații în mod realist. Ceea ce nu facem bine însă, este să ținem de aceste sentimente, pentru că le vom lua cu noi în viitor. Iertarea nu înseamnă că treci cu vederea ce ți-a făcut celălalt, ci că vrei să fii liber emoțional.
  3. Este în ordine să îl/o mai iubești – atâta timp cât ai avut oportunitatea să iubești pe cineva, să nu îți pară rău. Consideră iubirea un dar! O parte a maturizării implică recunoașterea faptului că doar iubirea singură nu este suficientă să țină o relație. Ține minte că acest sentiment de iubire se poate transforma, poate evolua, iar amintirile pe care le avem vor fi întotdeauna cu noi. Singurul lucru pe care trebuie să îl reținem este că în toate relațiile noastre sunt lecții de viață, important este ceea ce învățăm din ele!
  4. Iubește-te mai mult pe tine– în primul rând învață să te ierți, învață să te respecți tu pe tine pentru că altfel ceilalți nu o să o facă.

Avem nevoie de relații cu ceilalți pentru că avem nevoie să ne vedem într-o lumină mai clară. Realizează că nici o relație nu reprezintă un eșec, ci o lecție de viață și o amintire frumoasă până la un anumit punct.

Alexandra Dănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *