dehaine.ro

5 comportamente egoiste manifestate de oameni într-o relație

Marți, 13.Iun.2017 00:00 Comunicare si relatii, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Este destul de greu să recunoști atunci când cineva este egoist cu tine, mai ales dacă acel cineva este apropiat de tine. În general, trecem cu vederea și acordăm celuilalt prezumția de nevinovăție. Pe cei care se folosesc de oameni doar pentru a-și atinge scopul, nu îi interesează dacă rănesc pe cineva.

Niciunul dintre noi nu merităm să se profite de pe urma noastră, poate doar dacă ”ești o lichea”, deoarece Karma, se întoarce. Cine și-ar bate joc de partenerul de viață? Nu din nevoie, nu din lăcomie, ci din lene, trebuie să fii un anumit tip de individ, ca să faci acest lucru.

Dacă ești o persoană iubitoare și devotată, atunci într-adevăr vei fi vulnerabil/ă față de acești indivizi/de. Și tocmai pentru că tu ești iubitor și devotat, de aceea nu poți vedea cu adevărat persoana care profită de tine.

5 semne că partenerul tău este egoist față de tine

  1. Faceți doar ce vrea și cum vrea el/ea – orice relație cere sacrificii, sau mai bine zis compromisuri, pentru că atunci când ești cu persoana iubită se presupune că nu există sacrificii. Când cineva nu ține cont de părerea ta, nu îți respectă timpul, eforturile și nevoile emoționale, atunci poți foarte bine să zici că tu nu contezi. SE FOLOSEȘTE DE TINE ȘI ATÂT! Ai nevoie de aprobarea partenerului pentru a face ceva? Partenerul decide când, cum și cu cine vă vedeți? Ideile tale sunt ignorate? Dacă relaționezi măcar cu unul din aceste aspecte, atunci ar fi bine să deschizi ochii!
  2. Nu meriți efortul – adică nu dă 2 bani pe tine și părerile tale, deci NU TE RESPECTĂ. Cum comunică partenerul cu tine? Te critică? Îți răspunde ironic sau cu sarcasm? Te critică? Atunci nu valorezi în ochii săi nici cât o ceapă degerat, din păcate!
  3. Numai tu faci eforturi – nici o relație nu este ușoară, dar dacă doar tu ești cel/cea care se implică atunci clar partenerul tău nu este interesat. Dacă nu ăși asumă nici o responsabilitate în relație, atunci este imatur, egoist și fără sentimente.
  4. Nu ”etichetează” relația voastră – nu se simt confortabil cu termenul  iubit/ă sau cu orice lt termen care descrie relația voastră în alt fel decât  Când vrei să porți o discuție despre relația voastră nu mai au cuvinte  sau devin încordați? Motivul este acela că nu sunt pregătiți să facă din relația voastră o prioritate, și, s-ar putea să nu vrea o relație deloc.
  5. L-ai prins flirtând – unii oameni se folosesc de flirt pentru a-i face pe ceilalți să râdă, iar partenerul știe acest lucru. Însă, atunci când flirtezi pe la spatele partenerului, nu mai este decât un pas până la infidelitate.

Dacă ai citit și te regăsești în toate aceste aspecte, este cazul să îți revizuiești ”relația” și ”partenerul”, nu mai trebuie să stai să te gândești prea mult. orice relație implică respect, iar toate aceste semne reprezintă dovada clară a unei lipse crase de respect. Chiar dacă te regăsești doar într-una din aceste situații este bine să îți revizuiești  oricum relația cu partenerul de viață.

” Ca să fii respectat, începe prin a te respecta.”- Tudor Arghezi

Alexandra  Dănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *