Ronde.ro

4 reguli spirituale despre viață ale lui Lao Tzu

Luni, 12.iun..2017 00:00 Psihologie, Psihologie Spirituala Lasă un răspuns 1 vizualizari

Lao Tzu este unul din marii Maeștri Chinezi, care a trăit acum multe secole. El a creat cele 4 Virtuți Cardinale sau reguli de viață. Atunci când le practicăm, ne furnizează  o viață plină de pace și un scop bine definit.

Lao Tzu credea că, atunci când îți bazezi viața pe aceste 4 virtuți, vei putea accesa adevărata înțelepciune a Universului, și te vei putea alinia energiei Sursă.

” Atunci când îți vei conecta cu succes energia ta cu tărâmul divin, prin iluminare și prin practicarea virtuții imparțiale, va urma și transmiterea ultimului adevăr subtil”. –Lao Tzu

Lao Tzu înseamnă de fapt, Bătrânul Maestru. Cele 4 Virtuți Cardinale apar în textul religios Taoist: Tao Te Ching. Tao( înseamnă Drumul) conține  înțelepciune universală antică, transmisă în format criptic dar profund. Această transmitere criptică te invită să îți găsești spiritualitatea prin propria interpretare a textului.

Cum fiecare dintre noi caută răspunsuri la întrebările vieții, Lao Tzu ne invită să pornim într-o călătorie spirituală prin învățăturile sale.

Cele 4 Virtuți Cardinale

  1. Venerație pentru toate viețuitoarele – prima regulă cardinală spune că trebuie să respectăm orice formă de viață, și să nu încercăm să o controlăm sau să o dominăm. Întâi și întâi trebuie să ne iubim și să ne respectăm pe noi, astfel această dragoste va cuprinde și tot ce ne înconjoară. În această lume depindem și de alte forme de viață, de aceea este bine să le tratăm cu respect, bunătate și recunoștință. Lao Tzu credea că putem trăi în pace și armonie dacă respectăm această regulă de viață.
  2. Sinceritate naturală – această regulă înseamnă de fapt, onestitate, simplitate și autenticitate. Adică, să fii sincer cu tine, să nu permiți forțelor externe să te schimbe.  Fii sincer cu tine și nu îi lăsa pe ceilalți să te schimbe. Atunci când ești sincer cu tine însuți, vei fii mai fericit și mai liniștit; dar și mai important îi vei putea inspira și pe ceilalți să trăiască la fel. Atâta timp cât gândurile și acțiunile tale sunt aliniate, atunci vei cunoaște adevărata sinceritate.
  3. Blândețe – în societatea și lumea din ziua de azi avem nevoie de blândețe din ce în ce mai mult. Acest lucru înseamnă doar să fim mai buni cu orice viețuitoare, să nu fim egoiști și ă ne gândim doar la noi. Atunci când ne gândim la alții, renunțăm la ”a avea dreptate”, deoarece a fi bun este mai important decât a avea dreptate. Mulți consideră ca a fi bun înseamnă că ai o slăbiciune, ceea ce este greșit . Această părere o au doar cei care sunt extrem de mândri și orgolioși.
  4. Susținere – această virtute implică faptul că trebuie să susținem orice formă de viață și implicit, pe noi. Acest lucru presupune să iubim și să ajutăm necondiționat, fără să ne gândim că putem profita. Nu trebuie să fim individualiști, să ne gândim doar la bunăstarea noastră ci să încercăm să le facem viața oamenilor mai ușoară.

Astfel, practicând aceste 4 reguli de viață, vei scăpa de tot ce este distructiv, de tot ce îți sabotează pacea și liniștea interioară.

Alexandra Dănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!