azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

14 întrebări pe care ar trebui să ți le adresezi dacă vrei o iubire pentru ...

Luni, 20.Mar.2017 13:24 Comunicare si relatii, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Vorbim despre dragoste ca și cum nu avem de ales  când și cum se va întâmpla, dar avem de ales. În mod normal prietenia este cheia unei relații de succes. Așa că de ce nu am încerca să ne ”împrietenim” întâi?

Dragostea ar trebui să fie ca grădinăritul: ambele au nevoie de pregătiri și responsabilitate. Nu putem primi decât ceea ce dăm la rândul nostru!

Ce avem nevoie pentru a crea dragoste pentru totdeauna

Dacă plantele au nevoie de apă, nutrienți, minerale, îngrășământ, oxigen, o relație de ce are nevoie? Fiecare caracteristică a personalității tale contribuie la păstrarea unei iubiri ”rezistente”:

 • Încredere
 • Răbdare
 • Corectitudine
 • Bunătate
 • Perseverență
 • Integritate
 • Generozitate
 • Disciplină

Avem nevoie de toate aceste caracteristici pentru a avea o relație de durată. Din păcate, majoritatea iubirilor moderne se bazează pe lucruri superficiale. În loc să cătăm virtuți, căutăm un cocktail chimic care să ne furnizeze ceea ce avem nevoie. Atenția, sexul și complimentele ne vor proteja doar pentru puțin timp, deoarece soluțiile superficiale nu sunt de durată.

Cum să te pregătești pentru iubire

Grădinarii știu cum să elimine bălăriile de pe plantația lor. Ei ajută solul să devină mai puternic, în așa fel încât să poată susține viața plantelor sale. Ei știu foarte bine că, chimicalele ajută doar la îndepărtarea simptomelor și că de-a lungul timpului acestea slăbesc abilitatea solului de a lupta contra acestor elemente.

Știu că ți se pare ciudat că tot vorbesc de grădinărit, dar dragostea, responsabilitatea și grija pe care o pui într-o grădină, trebuie să o pui și într-o relație. Gândește-te la relația ta ca la o grădină! Dacă dragostea ta este o grădină și tu ești grădinarul, scopul relației este să construiești. Astfel, poți construi o relație frumoasă fără ”bălării” cum sunt: gelozia și inferioritatea.

Este greu să construiești ceva atâta timp cât ai probleme cu ”„fundația”. Este greu dacă nu imposibil pentru un arhitect să construiască o casă fără podea, la fel cum este greu pentru un grădinar să crească flori într-un sol care nu îi permite acest lucru.

Dacă aveți probleme cu ”fundația” relației probabil elementele de virtute sunt cele care lipsesc. Adică: disciplina, integritatea, altruismul și curajul sunt cele care vor face relația mai puternică, lăsându-vă să creșteți împreună, dar să aveți și libertatea să vă dezvoltați.

Întrebările care te ajută să crești în relație

Normalul este relativ, toți vrem să evoluăm și să trecem de testul timpului. Fiecare dintre noi caută răspunsul său, de aceea este bine să ieșim din zona de confort și să ne întrebă mereu:

 1. Planific să am ceva frumos în relație sau planific să nu am o relație urâtă?
 2. Ce anume trebuie să schimb la mine pentru a da tot ce e mai bun în relație?
 3. Am încredere în mine? Ce anume mă împiedică să iubesc necondiționat? Sunt pregătit/ă să față acestor neliniști cu speranță?
 4. Prietenii mei mă provoacă să am mai mult curaj, să fiu mai creativ, să am spirit aventurier, să fiu mai generos? Mă inspiră prietenii mei să fiu curajos în iubire?
 5. Sunt într-o relație doar pentru confort și siguranță?
 6. Vreau să devin o persoană mai bună în viața de zi cu zi?
 7. Sunt convins/ă că pot fi loial/ă acestei iubiri pentru totdeauna? Ce sacrificii am făcut a să îndeplinesc acest lucru?
 8. Principiile mele vor atrage o persoană virtuoasă alături de care să cresc sau orice persoană care îmi arată afecțiune?
 9. Sunt dispus/ă să sacrific plăcerea trecătoare pentru o dragoste rezistentă, pentru totdeauna?
 10. Sunt dispus/ă să elimin obiceiurile care mă împiedică să am o relație de durată?
 11. Sunt dispus/ă să îndepărtez cerințele societății din relația mea pentru că este doar a mea?
 12. Sunt dispus/ă să îndur disconfortul pentru a avea un viitor mai luminos?
 13. Cât sunt de responsabil/ă ?
 14. M-am acceptat necondiționat în primul rând pe mine, pentru a putea accepta o altă persoană?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *