azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

11 metode alternative de vindecare a pacienților cu cancer

Miercuri, 28.Iun.2017 00:00 Sanatate, Terapii complementare si Alternative Lasă un răspuns 1 vizualizari

Medicina Occidentală și Orientală, tratează organismul uman din perspective total diferite. Medicina Vestică împarte organismul în părți mai mici pentru a trata boala existentă, tratând boala și sănătatea ca două concepte total separate. Medicina Estică vede organismul uman ca pe un întreg, care menține echilibrul energetic cu el și mediul înconjurător.

Conceptul Orientului, de mai bine de 5000 de ani, care crează o legătură între minte-corp și filozofie, a făcut impoibilă găsirea unui numitor comun între cele două tipuri de medicină.

Ultimele două decenii au îmbogățit cunoștințele medicale mai mult decât toată informația acumulată în 3000 de ani, în Egipt, când au fost descrise prima oară celule canceroase.

Durerea cronică și efectele secundare experimentate de pacienții cu cancer, a dus la căutarea unor soluții alternative de vindecare. Astfel că ușor ușor, tratamentele alternative încep să fie acceptate și de medicina Occidentală.

Vindecare alternativă cu rădăcini în filozofia și medicina Orientală

Din cauza durerilor cronice, a radiațiilor și chimioterapiei, bolnavii de cancer caută metode alternative de vindecare sau tratare. Evident exemplele prezentate mai jos, nu reprezintă decât o listă parțială a metodelor alternative.

Totuși, bolnavii de cancer trebuie să își consulte medicul înainte de a încerca o metodă alternativă.

 1. Acupresiunea – implică aplicarea de presiune asupra unor puncte din corp, care eliberează endorfine și substanțe chimice anti-inflamatorii în organism. Aceste puncte de presiune ajută și la creșterea presiunii sângelui, la circulația limfei, astfel încât să detensioneze musculatura din zona respectivă.
 2. Acupunctura – implică introducerea unor ace fine în canalele energetice de la suprafața pielii. Aceste ace deblochează energia qi ( forța vieții), ceea ce reduce simptomele emoționale și fizice.
 3. Aromaterapia – folosește uleiurile esențiale. Aromaterapia poate reduce oboseala, insomnia, greața și durerea.
 4. Ayurveda – originează în India, acum 5000 sau 10 000 de ani în urmă. Este poate cel mai vechi sistem de vindecare din lume. Ayurveda se ajută de cele 5 simțuri prin muzică, mantre, terapia culorilor, aromaterapia, ierburi și mâncare, masaj și exerciții fizice.
 5. Masajul – relaxează, reduce stresul, ajută la durerile musculare sau de încheieturi, îmbunătățește conexiunea minte-corp-spirit.
 6. Meditația – ajută mintea să fie calmă și liniștită, dar în același timp alertă. Astfel, poți trece mai ușor peste mânie, anxietate, confuzie, depresie și stres. Te ajută să te concentrezi pe prezent.
 7. Qigong – combină respirația controlată, meditația și mișcarea astfel încât să mențină circulația energiei în corp. Atunci când practică Qigong, practicanții sunt mai în contact cu organismul lor, își îmbunătățesc puterea mentală și fizică, și starea de bunăstare.
 8. Reflexoterapie – implică aplicare de presiune pe anumite puncte ale mâinilor și picioarelor. Acest lucru rezultă în stimularea circulației energiei în anumite zone ale corpului.
 9. Reiki – canalizează energia omniprezentă din mâini pentru a promova vindecarea.reiki reprezintă vindecare prin energie și ajută la tensiune arterială, insomnie, migrene, stres și condiții digestive. De asemenea, Reiki ajută și la conexiunea cu centrul spiritual.
 10. Tai Chi – îmbină respirația controlată, meditația și mșcarea, la fel ca și Qigong. Îmbunătățește calitatea vieții prin creșterea agilității, echilibrului, flexibilității și tonusului muscular, reduce stresul și induce o stare de calm.
 11. Yoga – combină aprofundarea respirației, concentrarea minții cu diferite poziții ale corpului, ajutând atât starea fizică cât și pe cea emoțională, elimină stresul, îmbunătățește somnul,reduce durerea și îmbunătățește calitatea vieții, per total.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *