esteto.ro

10 beneficii ale hranei ecologice – de ce să mâncăm sănătos?

Miercuri, 22.Iul.2015 12:39 Nutritie, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Hrana naturală şi proprietățile ei benefice

În munți oamenii nu își stropesc legumele și nici nu le stimulează cu ceva creșterea, din contră, totul este natural.

Un om care trăieşte în legătură strânsă cu natura spune că fructele sau legumele își păstrează proprietățile maxime până la o oră, fiind încă vii. După ce trece mai mult de o oră este deja mort și substanțele nutritive dispar. Dacă leguma și fructul este stropit și îmbibat cu soluții de conservare va ține cu anii și noi vom mînca ceva fără viață, dar mai ales otrăvitor. Avem în livadă meri, pruni, peri, nuci, vișini, cireși, aluni, corni. Nu vă pot descrie ce gust, ce aromă, ce parfum emană aceste fructe vii, naturale.

10 beneficii ale hranei ecologice - de ce sa mancam sanatos 2

Am cumpărat ceapă și castraveți de la supermarket iar în aceeași zi vecina mi-a adus ceapă și castraveți din grădină. Nu vă pot spune ce diferență de gusturi. Castraveții ecologici erau așa cum îi păstram în memorie în copilăria mea. I-am degustat cu mare plăcere și m-am gîndit că nimic nu se compară cu un gust natural, autentic. Am fasole păstăi în grădină, evident nestropite. Nu a atacat-o nimic și cînd o pregătești se topește în gură. Cînd am tăiat ceapa de la vecina era fragedă și sănătoasă, iar cînd am tăiat ceapa de la supermarket era ațoasă și dură ca scîndura, dar ce urît mirosea odată pusă la călit. Mirosea a chimicale, a ceva otrăvitor.

Care sunt cele 10 beneficii ale hranei ecologice?

  1. Legumele şi fructele ecologice sunt de 10 ori mai nutritive decât cele tratate chimic
  2. Au un gust şi o savoare mult mai bogate
  3. Organismul nostru asimilează de 3 ori mai mulţi nutrienţi din aceste alimente
  4. Factorul alcalin din aceste alimente este de 5 ori mai mare decât în cele industriale
  5. Întărirea sistemului imunitar
  6. Asimilăm energie în stare pură
  7. Efecte benefice asupra funcţionării creierului
  8. Devenim rezistenţi la mai multe tipuri de viruşi şi boli
  9. Creierul secretă de 5 ori mai multă serotonină (hormonul fericirii)datorită nutrienţilor aflaţi în aceste alimente
  10. Trăim o viaţă mai lungă şi o bătrâneţe fericită

Hrana artificială şi proprietățile ei negative

Ne referim acum la guvernanții noștri care au acceptat cu ușurință un pesticid puternic, numit INITIUM, făcut special să provoace cancer, dat din abundență pe cartofi și pe ceapă, fiindcă sunt alimente de bază. E frumos nu? Cobaii se supun necondiționat tuturor experimentelor nefaste. Ei au în program eliminarea unei părți din populație de către cei care i-a pus la putere, iar o marionetă rămâne o marionetă mânuită de păpușar. Și păpușarul poate arunca păpușa dacă nu îl ascultă.Hrana ecologica si efectele ei benefice asupra omului 3

Am făcut un experiment. Am pus castraveții din grădină la murat și castraveți de la supermarket. Vreau să fac o comparație. Puși în același timp, cu aceeași apă și aceeași sare, vreau să văd cum o să iasă cei cumpărați plini de azot și cum o să fie cei naturali. Tragedia este că fermierul român care se ocupă de producția mare a țării este păcălit și convins să dea cu tot felul de substanțe toxice, să cultive legume modificate genetic, să facă agricultură modernă. Ei zic că, dacă nu stropești pomii, nu-i cureți ”la sînge”, nu le dirijezi creșterea, livada se deteriorează și scade drastic producția. Baliverne sigure. Livada noastră nu a fost curățată de zece ani și anul trecut a speriat lumea cu cîte fructe au fost. Anul acesta are suficient, dar la anul, îmi spunea vecinul, că va fi iar prăpăd de fructe.

Cel care a pus livada a fost un om cu cap și harnic. Sus pe culme a pus o lizieră de pomi ca ninsoarea și vînturile să nu afecteze pomii fructiferi plantați sub coastă, la adăpost. Nu a așezat-o nici pe vale unde sunt curenți puternici de aer. Și uite așa un țăran de la munte a făcut o treabă care ține de zeci de ani, dînd clasă unui specialist în pomicultură care face totul ca la carte, pentru că oamenii locului sunt încă în relație simbiotică cu pămîntul lor și cu animalele lor.

Veți rămîne uimiți de adăposturile bine plasate și bine făcute ale animalelor lor, care de cele mai multe ori sînt mai bune și mai apărate decît casele în care locuiesc. Ei văd în animale ființe care le hrănesc și îi ajută să supraviețuiască. Cinste lor!

 Cecilia David


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *