Ronde.ro

Legătura dintre astrologie, potenţialul cerebral şi folosirea minţii

Legătura dintre astrologie, potenţialul cerebral şi folosirea minţii (partea I)
Joi, 04.iun..2015 20:13 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Care este legătura dintre potenţialul cerebral şi astrologie?

Un subiect interesant… aşa e? Cine n-ar vrea să-şi cunoască un asemenea potenţial pentru a înţelege în ce mod se poate descurca în viaţă şi mai ales la ce e bun? Chiar dacă multă lume este încă neîncrezătoare în ceea ce este astrologia, ca ştiinţă de graniţă neconvenţională, totuşi există peste tot în lume suficiente exemple clare şi concrete prin care li se poate demonstra scepticilor că astrologia este cât se poate de adevărată.

În primul rând astrologia se bazează pe capacitatea predictivă, deci ea nu spune că ceva este bătut în cuie şi nu se mai poate face nimic, ci îţi arată o stare de potenţial, îţi descrie ce anume se poate întâmpla, fie că ştii şi acţionezi în acest sens, fie că nu ştii şi ca atare nu iei măsuri. Elementele din astrologie care indică potenţialul cerebral, atât din punct de vedere funcţional, cât şi anatomic, sunt planetele Marte – pentru organic (creierul propriu zis) şi Pluton pentru funcţional (energia biologică ce alimentează creierul) şi Mercur – pentru organic (sistemul nervos)  şi Uranus pentru funcţional (energia sistemului nervos şi a scoarţei cerebrale).

Care sunt efectele planetelor asupra organismului uman?

Legatura dintre astrologie, potentialul cerebral si folosirea mintii 2Ca urmare avem două perechi de planete care acţionează şi determină potenţialul cerebral pentru fiecare individ în parte. Harta naşterii ne indică felul în care propriul potenţial cerebral funcţionează şi care este domeniul de viaţă în care acest potenţial ne asigură performanţa necesară. Este necesar să spunem aici că Marte şi Uranus joacă un rol esenţial în funcţionarea energetică a întregii formaţiuni cerebrale. Dacă Marte este partea organică, Uranus este cea energetic-funcţională, astrul marţian guvernând din punct de vedere astrologic fierul, iar Uranus zincul care este foarte necesar proceselor neuro-psiho-energetice din scoarţa cerebrală. Ştim că fierul este necesar pentru buna funcţionare a întregului corp, însă de exemplu capacităţile paranormale depind în amplitudinea lor de cantitatea de fier din organism. De asemenea zincul asigură atât pe partea organică şi energetic-subtilă viteza cu care vibraţia fierului circulă prin corp şi mai ales prin aură. Deci poziţiile dintre cele două planete în horoscopul de naştere indică faptul dacă asemenea capacităţi sunt relativ blocate sau nu. Zincul se comportă ca un fel de amplificator energetic pentru energia emisă de fierul care este implicat în metabolismul cerebral, atunci când creierul este ocupat cu rezolvarea unor chestiuni dificile. De aceea este necesar să avem cantităţile suficiente de minerale în organism pentru a avea un randament în activitatea desfăşurată.

În ce mod este influenţat creierul uman în funcţie de poziţia planetelor?

Poziţia lui MaLegatura dintre astrologie, potentialul celebral si folosirea mintii 3rte în semn şi casă arată potenţialul cerebral, şi de exemplu, dacă astrul marţian se află în semne de Foc, favorabile lui, chiar dacă realizează cuadraturi în harta de naştere cu alte planete, totuşi potenţialul poate fi utilizat cu ceva eforturi în plus. Dacă însă Marte se află în Rac, semn de Apă, atunci potenţialul cerebral poate fi afectat în sensul că ori e parţial blocat, ori funcţionează excesiv consumând prea mult din energia cerebrală. Cu totul altfel stau lucrurile când Marte se află în semnul Scorpionului pe care îl guvernează împreună cu Pluton. Este tot un semn de Apă dar aici Marte primeşte energiile cosmice specifice zodiei Scorpion, pe când în Rac avem de-a face cu energiile ancestrale de grup, care se moştenesc şi în care pot exista blocaje karmice pe neam, fie din cauza unor greşeli de familie, de neam sau de grup, fie datorită unor energii vechi ce vin întotdeauna pe linie maternă ereditară şi care se înmagazinează, prin intermediul ADN-ului, în structura cerebrală producând blocaje sau disfuncţionalităţi.

Uranus la rândul său patronează conştiinţa astrologic vorbind. Mai exact fluxul energetic care circulă prin conştiinţă şi care este inclus în ceea ce numim idei. Poziţia astrului uranian în zodie şi casă ne arată câtă energie avem la dispoziţie, ca un fel de program dat la naştere şi derulat de-a lungul vieţii, pentru a o folosi întotdeauna în viaţa de zi cu zi. Altfel spus, mai simplu, Uranus ne arată care e procentul de energie pe care-l putem primi zilnic spre a-l folosi în activităţile noastre. Conform poziţiei astrului uranian, şi mai ales ţinând cont şi de karma cu care venim la naştere, unii primesc 15%, alţii 45% alţii 80% şi aşa mai departe. De exemplu dacă Uranus se afla între 1956-1963 în semnul Leului, generaţiile din anii respectivi care s-au născut când astrul uranian se afla în aspecte negative cu Marte, sunt persoane care au avut de-a lungul primei părţi a vieţii dificultăţi de concentrare şi de adaptare. De ce aşa? Deoarece Uranus în semnul Leului are o poziţie de exil, deci una negativă, iar potenţialul cerebral al acelor generaţii a fost alterată de multă mândrie, orgoliu, tendinţe agresive şi nu în ultimul rând confruntare având la bază începutul „Războiului Rece” între Vest şi Est, aşa cum a fost cunoscut de-a lungul istoriei postbelice.

Iată că cel puţin două planete ne pot indica atât de multe lucruri, atât la nivel individual, cât şi colectiv, încât devine fascinant să descifrezi cauzele trecutului, dar şi ale unui viitor pe care-l putem construi în echilibru şi armonie între noi toţi…

Radu Ran


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!