Horoscop saptamanal Capricorn

Caracteristici generale Capricorn
Caracteristicile care definesc un Capricorn sunt înţelepciunea, detaşarea, răbdarea cât şi rezistenţa. Fiind o zodie feminină de pământ asemeni Fecioarei, Capricornul are tendinţe de a fi practic, raţional şi îşi calculează orice pas cu precizie, nu din teamă de eşec ci pentru că iubeşte siguranţa pe toate planurile.
Care este personalitatea Capricornului?
În afara faptului că se ştie despre Capricorni că sunt foarte încăpăţânaţi asemeni Taurilor, trebuie să spunem că uneori determinarea Capricornului de a ţine cu dinţii de propria părere şi versiune a poveştii se transformă uneori într-o auto-păcălire: susţin cu atâta înverşunare ceea ce spun, încât uneori încep să se creadă şi ei, chiar dacă nu au dreptate. Un alt factor care reiese din această caracteristică este abilitatea Capricornului de a manipula situaţia astfel încât să dea o altă faţă lucrurilor, sau mai bine zis de a-i convinge pe ceilalţi să privească dintr-o altă persectivă. Este un soi de manipulare foarte inteligentă şi nu fac din răutate, ci pentru a fi pe placul tuturor mai degrabă.
Cum stă Capricornul la capitolul sănătate?
Datorită unui soi de conservatorism, Capricornii tind să nu aibă o dietă prea variată, mâncând în fiecare zi aproape aceleaşi alimente, motiv pentru care la un moment dat pot avea probleme de ordin digestiv. De asemenea, punctele lor sensibile sunt pielea, oasele, dinţii şi sistemul osos. Pentru a-si păstra tonusul este bine să facă mişcare susţinut şi să evite excesele de orice tip.
Cum munceşte Capricornul?
Capricornul este o fire foarte tradiţionalistă şi supusă regulilor. Astfel, el nu va ieşi din cuvântul şefilor săi şi nici din sistemul de reguli la care trebuie să se supună. Asta, la locul de muncă unde doresc să facă o impresie bună prin tenacitate, muncă susţinută şi seriozitate, căci de altfel în viaţa particulară Capricornul nu acceptă să i se spună ce să facă în viaţa de zi cu zi. De altfel, Capricornul este foarte idealist şi îşi atinge ţelurie cu răbdare şi perseverenţă. Nu este omul grabei, deoarece nu îi place să simtă că îi scapă ceva printre degete.
Cum iubeşte Capricornul?
În viaţa particulară Capricornul este total diferit faţă de imaginea pe care o afişează societate. Printre cunoştinţe şi prieteni e sigur pe el şi îi place să aibă o imagine bună, însă, adesea în dragoste nu e mereu sigur pe propria carismă şi poate fi rezervat în a-şi folosi farmecele făţiş. Preferă să aştepte un imbold din partea celuilalt pentru a porni către o cucerire. Dar merită! Dacă îi oferi Capricornului imboldul necesar şi îl setezi pe un drum bun, acesta te poate uimi si surprinde cu dovezile sincere de iubire şi afecţiune pe care le poate oferi. Pe cât de rezervat şi distant poate părea uneori, pe atât de romantic şi duios se comport adesea Capricornul în relaţiile sale. Construieşte legături de durată şi nu se îndură să rupă prea redepe o prietenie, preferă să ierte şi să treacă mai departe.
Cu cine se potriveşte Capricornul?
Capricornul are nevoie de o persoană cu picioarele pe pământ, dar care ştie să aprecieze şi joaca, acesta având un simţ ludic undeva acolo, ascuns sub masca de rigurozitate pe care o afişează. Cele mai bune potriviri le are cu cei din zodiile de pământ precum: Taur, Capricorn sau Fecioară şi cei din zodiile de apă: Peşti, Scorpion sau Rac.
În Zenivers puteţi citi horoscopul săptămânal, al săptămânii viitoare pentru această zodie iar în curând şi cel zilnic şi lunar.