Ronde.ro

Prima mea experiență de yoga: o călătorie în Universul interior

Duminică, 28.mai.2017 00:00 Meditatie, Spiritualitate Lasă un răspuns 1 vizualizari

De la trend la practică adevărată

Prima oară am făcut cunoștință cu acest tip de mișcare în luna mai 2015. De atunci am început să practic yoga acasă prin intermediul tutorialelor online. Am avut parte de o inițiere interesantă și potrivită pentru nivelul fizic, mental și spiritual la care mă aflam la acel moment. A venit însă clipa în care am realizat că am nevoie de îndrumare în yoga și că reprezintă mult mai mult decât știam sau intuiam eu la început. Precum ați citit în articolele anterioare yoga implică un întreg sistem filozofic de viată ce vizează atât corpul fizic cât și planul mental și spiritual. Tratează omul ca un întreg.

Trupul este templul tău

Am ajuns așadar la un studio de yoga, un templu mai bine-zis în care primul lucru pe care l-au observat ochii și mintea mea este că mediul se aseamănă unei încăperi spirituale în care te duci să te regăsești în primul rând, să stai de vorbă cu tine și ulterior să parcurgi un proces de transfomare. Așadar, mediul, locul în care abordezi practicile de yoga este extrem de important. Poți alege evident să faci yoga acasă, la o prietenă, la un studio de dans/fitness, centru cultural, etc. însă contează foarte mult scopul final și evoluția prin care vrei să treci prin intermediul acestei practici. O dată stabilit acest obiectiv vei nimeri în locul potrivit. Așadar, așa arată studio-ul la care eu am mers, întocmai ca un templu (interior) spiritual.

Ai nevoie de un instructor cu care să rezonezi

Deși nu există o ordine a priorităților, parcurgând traseul acestei experiențe pe care o relatez aici, următorul lucru pe care l-am trăit/observat este că totul pornește de la profesorul de yoga, el este cel care rezonează cu tine, nu invers și face asta prin intermediul nivelului de conștiință la care a ajuns. Profesorul reprezintă în acest caz canalul de energie prin care se scurg toate învățăturile și energia de care este nevoie în acel cadru, iar ea este transmisă ulterior participanților de pe covorașe. Are un scop, o metodă și o modalitate proprie prin care transmite cursanților lui ceea ce aceștia au nevoie să experimenteze pentru a parcurge o transformare spirituală.  Se conectază la sursa energiei divine, inițiază transmiterea ei către cursanți, iar trăirea acestora depinde de gradul de conștiință la care ei au ajuns, de percepțiile lor și de scopul pe care-l au aflându-se în acel loc.

Desha Prana Kryia

Experiența propriu-zisă a constat într-o serie de exerciții de inițiere, respirație, mantre și meditație. Veronica, profesoara noastră a început prin a ne explica ce urmează să se întâmple și care sunt pașii acestui tip de yoga, care este denumit general yoga antistres. Ești invitat să mergi până unde simți că poți merge, din punct de vedere spiritual, desigur; nu a fost o practică solicitantă la nivel fizic. Beneficiile acestui tip de meditație constau în faptul că energia este îndrumată prin corp cu ochii minții și reușești astfel să deblochezi iar ulterior să înlături somatizările și simptomele bolilor în corp. Vizualizând energia vindecătoare ai ocazia să relaxezi mintea de gândurile obositoare de zi cu zi și să te concentrezi pe ceea ce ai nevoie: relaxare și vindecare.

Este o călătorie pe care merită să o începi în Universul tău interior și de pe urma căreia poți avea numai beneficii. Important este să ai un profesor potrivit. Mai multe detalii despre practicile Nirvana Yoga găsiți aici: https://www.nirvanayoga.ro/cursuriyoga-1/. De asemenea, puteți primi informații scriind la adresa:  yogi@nirvanayoga.ro sau la 0733756897.

Vă urez mult succes și aștept să ne scrieți despre experiența voastră în cadrul studio-ului Nirvana Yoga pe adresa office@zenivers.ro. De asemenea, vă așteptăm săptămânal pe covorașe!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!