Ronde.ro

Relaţia dintre minte şi corp

Joi, 21.ian..2016 16:00 Meditatie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Câţi dintre noi sunt conştienţi de corpul fizic?

Practic nici nu ne simţim corpul decât în momentul în care ne îmbolnăvim. Banala durere de cap ne face să devenim conştienţi de el. Atâta timp cât totul este în regulă nici măcar nu ne amintim de acesta. Astfel rămânem inconştienţi. Cel mai propice moment când putem lua legătura cu corpul nostru fizic este atunci când totul este în regulă, pentru că altfel contactul se stabileşte doar prin intermediul bolii şi al dezechilibrului, ceea ce ne arată nouă faptul că ducem lipsa bunăstării interioare. De obicei atunci când ne doare câte ceva (exemplu capul), luăm contact cu durerea şi nu cu organul în cauză. Atunci când ne simţim foarte bine de fapt noi am pierdut legătura cu corpul fizic.

Este important să vă cunoaşteţi propriul corp, fiind atenţi la semnalele pe care le trimite către voi!

Fiecare este unic şi irepetabil, deci şi semnalele sunt unice! Nu trebuie să ne comparăm durerile şi afecţiunile pentru că niciodată o persoană nu simte la fel ca o alta care are aceeaşi boală. Primul pas pe care este necesar să îl facem este de a ne accepta aşa cum suntem şi din acest punct putem începe o relaţie sinceră şi fructuoasă alături de corpul nostru. Atunci când aveţi uneori posibilitatea şi anotimpul v-o permite, întindeţi-vă pe iarbă, închideţi ochii şi fiţi atenţi la ce simţiţi în interior. Fie că vă scăldaţi în apa unui râu sau a unei cascade, fie că faceţi plajă, fiţi atenţi la semnalele trimise de corp către voi. Apa Relatia dintre minte si corp 2ne va mângâia corpul şi îl va răcori, iar soarele ne va alinta, încălzindu-ne. Fiecare fibră şi celulă din corpul nostru este atinsă cu graţie şi iubire de natură. Contactul cu Mama Natură este esenţial pentru a beneficia de sănătate, armonie şi echilibru!

Exerciţiul de a fi atenţi la corpul nostru este necesar a fi făcut zilnic, doar aşa putem crea o mare prietenie cu el! Vom redescoperi frumuseţea vieţii şi a armoniei interioare. Atenţia aduce cu sine o mai mare sensibilitate şi o legătură mai bună cu corpul fizic. Dacă îl vom asculta, el ne va spune foarte multe lucruri, însă de obicei nu îl ascultăm, fiind preocupaţi cu mintea de multe alte probleme. Acesta este respectul pe care îl acordăm noi zilnic trupului şi ne mai mirăm de ce nu ne slujeşte aşa cum trebuie! Ba chiar ne şi supărăm, ne lovim uneori sau cine ştie… De cele mai multe ori mintea noastră intră în conflict cu corpul şi cine credeţi că are dreptate? Corpul, este mai mult decât evident, pentru că el este natural, pe când mintea este de natură socială. Să nu uităm un lucru esenţial, corpul nostru vibrează întotdeauna în jurul inimii, aşa cum sistemul nostru solar se învârte în jurul soarelui. Inima este centrul solar al trupului nostru, nu uitaţi cum trataţi inima! SUCCES!

Virgil Marcu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!