Ronde.ro

Există legături puternice între evenimentele din viaţa noastră şi modul î...

Luni, 26.oct..2015 18:00 Spiritualitate si stiinta Lasă un răspuns 1 vizualizari

Diverşi terapeuţi au remarcat faptul că există adeseori legături între datele diferitelor evenimente importante din viaţă: concepţia, naşterea, despărţirea, moartea… au studiat fenomenul şi au arătat faptul că timpul genealogic este matematic.

Exista legaturi puternice intre evenimentele din viata noastra si modul in care se manifesta anumite traumatisme 2

 Se poate observa o sincronizare a datelor sau un sindrom aniversar

Aceasta constă din repetarea evenimentelor asemănătoare în aceeaşi perioadă în care s-a produs traumatismul iniţial, ceea ce determină anumite perioade mai fragile. Aceste coincidenţe pot fi legate de vârsta la care a apărut acel traumatism, de data, sau chiar de traumatismul însuşi, care se repetă. Acest lucru se întâmplă chiar şi atunci când un incident a fost păstrat secret. Un eveniment ascuns sau neterminat se poate repeta, ca pentru a fi încheiat cu mult timp după ce a avut loc iniţial. Cercetările Josephinei Hilgard, medic şi psiholog, care a studiat dosarele din două spitale americane s-au întins pe mai mulţi ani şi au arătat faptul că sindromul aniversar este destul de relevant din punct de vedere statistic. Fiecare familie posedă date importante care îi sunt proprii, de exemplu, o sincronizare a datelor de naştere sau de deces. Astfel este posibil să detectăm o serie de corespondenţe între datele evenimentelor importante, vârsta la care apar şi intervalele de timp care le separă. Şi cum memoria circulă în trei sau patru generaţii, trebuie să căutăm cât mai departe posibil pentru a găsi evenimentul iniţial.

Un exemplu real de sindrom aniversar

Anne Ancelin a reperat un sindrom de 100 de ani şi este interesant să ştim ce au trăit străbunicii noştri, atunci când este posibil să avem acces la informaţii legate de acea generaţie. Sandra s-a căsătorit la 19 ani într-un context dificil, deoarece familia iubitului ei se opunea căsătoriei. După 19 ani de căsătorie, relaţia a fost pusă la încercare de o criză conjugală care a dus la despărţire. Va trebui să fie atentă la vârsta de 52 de ani, când va fi următoarea perioadă fragilă, pe planul schimbărilor majore din viaţa ei. Grace Kelly şi-a abandonat prematur cariera de la Hollywood, la vârsta de 26 de ani, pentru a se căsători cu prinţul Rainier de Monaco. La vârsta de 52 de ani a murit prematur.

Harta noastră rutieră pentru a ne decoda trecutul se numeşte GENOGRAMĂ. Acest instrument terapeutic are următoarele avantaje:

  • Oferă o privire de ansamblu asupra structurii familiale
  • Permite adăugarea de informaţii pentru fiecare persoană înscrisă
  • Scoate la iveală ceea ce păstrează familia în memoria sa
  • Ne ajută să trasăm toate legăturile care unesc diferite persoane
  • Este util pentru repararea repetiţiilor transgeneraţionale

Mihaela Popa


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!