Ronde.ro

Cum îţi este stimulată activitatea cerebrală de aromele din jurul tău?

Joi, 14.ian..2016 12:36 Ezoterism Lasă un răspuns 1 vizualizari

Este binecunoscut rolul nasului ca organ de orientare şi selecţie. În funcţie de mirosul perceput, ne place o anumită persoană, mâncare, floare sau parfum. Dar v-aţi gândit până acum oare ce conexiune există între mirosuri şi activitatea cerebrală?

Cum iti este stimulata activitatea cerebrala de aromele din jurul tau? 2

Creierul este un laborator perfect al aromelor

Flora terestră conţine mii de specii cu diverse mirosuri. Există flori cu miros suav, altele cu miros puternic sau dulceag. Fiecare asemenea plantă are rolul ei rânduit cu profundă înţelepciune de către Creator. Noi ca fiinţe avem de asemenea tot felul de stări. Atunci când ne place o aromă, creierul prin neurotransmiţători o memorează într-o arie a sa, şi ori de câte ori vrem să ne amintim acea aromă, creierul este capabil să o reproducă din interior. Se poate spune că şi activitatea cerebrală cu toate funcţiile sale realizează un schimb intens de informaţie cu energia conţinută de aroma folosită. Aromoterapia se practică din vremuri foarte îndepărtate, fiind un element extrem de important în clarviziune sau în prezicerea viitorului.

Care este vibraţia aromelor?

Cum iti este stimulata activitatea cerebrala de aromele din jurul tau? 3

Cu cât aroma respectivă este mai intensă, cu atât chakrele capului se deschid mai mult permiţând contactul cu alte lumi sau dimensiuni. Anumite uleiuri volatile acţionează, atunci când sunt inspirate, extrem de rapid asupra sistemului nervos provocând aproape imediat efecte benefice de relaxare, putând constitui un remediu excelent în tratarea nevrozelor şi a insomniilor. Astfel, un anumit parfum poate genera un anumit gen de vise, deoarece chimismul cerebral pe perioada nopţii este influenţat direct de o aromă sau alta, care închide anumiţi centri nervoşi eterici şi îi deschide pe alţii. Este foarte indicat să punem înainte de culcare o lampă mică de aromoterapie şi puţin ulei volativ, asigurându-ne un somn reconfortant şi cu vise plăcute.

Aromele şi funcţiile lor:

  • Uleiul de mentă – este o aromă ce poate fi folosită îndeosebi în acele zile în care temperatura este foarte crescută, pentru că răcoreşte aura şi zona capului. Această aromă se recomandă mai ales persoanelor care prezintă agitaţie şi iritabilitate prin felul în care se comportă.
  • Uleiul de busuioc – aroma aceasta se recomandă tuturor acelor persoane care manifestă fie oboseală cronică, ori prezintă simptome de astenie. Aroma busuiocului sub formă de esenţă volativă prezintă o combinaţie de substanţe calmante, ceea ce determină un benefic amestec de efecte relaxante, revitalizante şi stimulative.
  • Uleiul de lamâie – aroma acestei esenţe, fiind dulceagă şi rafinată, este preferată de către acele persoane care prezintă simptome ale sedentarismului. Esenţa acestei ulei oferă prospeţime, limpezime şi claritate, determinând în acelaşi timp destindere asociată cu bună dispoziţie.
  • Uleiul de portocală – datorită unor componente de tip zaharos, această esenţă diferă puţin de cea de lămâie, deşi fac parte ambele din clasa citricelor, dacă ne referim la fructe. De aceea aroma ei este una mai domoală, producând mulţumire, o stare de intimitate şi face somnul mai uşor, destinzând foarte mult atmosfera între prieteni acolo unde au loc întâlniri .
  • Ulei de lavandă – este una dintre cele mai cunoscute arome, deoarece poate atenua foarte mult tensiunile psihice, inducând o stare ce predispune la somn.Cum iti este stimulata activitatea cerebrala de aromele din jurul tau? 4

Vibraţia sa diafană linişteşte sistemul nervos şi mintea, determinând efecte benefice asupra tonusului fizic. De asemenea pune sistemul nervos pe poziţia “aşteptare”, în acest fel supraconştientul purtând accesa informaţii din Planurile Divine.

  • Uleiul de trandafir – această aromă este foarte căutată, fiind folosită frecvent în urmă cu mii de ani. Dozele mici favorizează instalarea stării complete de confort, înlăturând orice tensiune la nivel psihic şi organic. Fiind printre cele mai rafinate arome provoacă o stare de visare, necesară decuplării de la stresul cotidian. În plus determină deschiderea chakrei inimii pentru rezolvarea problemelor sufleteşti.
  • Uleiul de brad – la fel ca şi aroma de pin, şi cea de brad emite o vibraţie capabilă să refacă vigoarea fizică personală, oferind totodată şi un sentiment de siguranţă şi stabilitate. Se recomandă această aromă în cazul persoanelor care sunt predispuse la oboseală fizică îndelungată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!