Ronde.ro

Cât de tare ne afectează dependenţele şi obiceiurile noastre zilnice? –...

Marți, 12.ian..2016 16:20 Dependente si vicii Lasă un răspuns 1 vizualizari

Acordăm mult mai multă atenţie ego-ului decât spiritului nostru

Nu te simţi inutil dacă îţi acorzi şi ţie drepturi şi libertăţi. Dacă ştii să te întorci la divinitatea lăuntrică, acest timp este cel mai indicat, fiindcă viaţa nu ţi-a permis nici un răgaz până la pensie! Vrem să facem pentru copiii noştri mult mai mult decât am făcut pentru noi, gândind că luându-le poverile de pe umeri îi ajutăm. De fapt, nu facem altceva decât să-i dezechilibrăm în altă parte. Fiindcă ceea ce au de trecut, vor trebui să treacă, bine sau rău şi legea Karmei se aplică… chiar şi pentru copiii noştri!

Cat de tare ne afecteaza dependentele si obiceiurile noastre zilnice - II 2

Ceea ce  este predestinat să se întâmple, întotdeauna se va întâmpla

În ,,Frumoasa din pădurea adormită” împăratul, la avertismentul prezicătoarei, o izolează pe prinţesă într-un turn şi îndepărtează de lângă ea orice obiect ascuţit care i-ar fi putut provoca moartea. Exact când împlineşte 16 ani, prinţesa se înţeapă într-un fus şi astfel ce era trecut în viaţa ei s-a împlinit. Deci, copiii noştri se supun aceloraşi legi şi intră şi ei în planul lui Dumnezeu şi noi nu-i putem ajuta mai mult decât o poate face Dumnezeu. Pentru că copiii noştri sunt parte din Creaţie şi Dumnezeu poartă de grijă întregii sale Creaţii! Lăsaţi copiii să-şi urmeze calea, dar mai ales lăsaţi-i în grija lui Dumnezeu! Nu-i sufocaţi cu grija voastră, nu-i controlaţi permanent şi nu interveniţi în destinul lor, decât atunci când simţiţi că este necesar!

Atunci când dependenţele se transformă în vicii

Şi nu putem încheia fără să pomenim de dependenţa de alcool, tutun şi de cafea. Ce se întâmplă în familiile în care sunt alcoolici, ştiţi cu toţii. Însă această dependenţă, ca şi cea legată de droguri este periculoasă, fiindcă are o influenţă nefastă asupra spiritului. Beţivii sunt mari inadaptabili, mari fricoşi şi mari frustraţi, marea majoritate fiind oameni timizi şi buni la origine. Nebunia şi beţia merg mână în mână, beţia de fapt fiind un soi de nebunie provocată. Fumătorii sunt şi ei dependenţi de nicotină şi acest mic viciu este la fel de periculos pentru ei cât şi pentru cei de lângă ei. Voinţa slabă şi frustrările îi determină pe aceştia să-şi distrugă sănătatea cu atâta tenacitate. Ar fi mai multe dependenţe, dar ne oprim aici, fiindcă este deja prea mult. Aceste lucruri se întâmplă fiindcă nu ne iubim deloc, nu avem încredere în noi şi nu ne dăm valoare. Ba chiar avem o tenacitate şi o legătură strânsă cu viciul nostru şi ne urâm atât de mult, încât zilnic ,,ne ajutăm” să murim puţin câte puţin. Orice prieten îţi devine duşman în momentul în care îţi atrage atenţia şi ne înverşunăm să luptăm împotriva noastră la modul cel mai inconştient posibil.

Şi când te gândeşti că omul este Culmea Creaţiei şi i s-au dat în grijă toate pentru folosinţă, te întrebi cum să folosească corect avuţia lui Dumnezeu, când el însuşi se loveşte cu atâta perseverenţă şi simţ de răspundere zi de zi! 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!