Ronde.ro

Compatibilitatatea zodiilor si relația de cuplu în astrologie – II

Marți, 04.aug..2015 16:14 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Compatibilitatea zodiilor si relatia de cuplu in astrologie - II 2

În acest articol vom continua cu alte date interesante privind compatibilitatea în cuplu.

Conjuncţie şi similitudine

Oricare dintre planetele Soare, Lună, Venus în tranzit, ori cu Ascendentul care formează o conjuncţie cu planetele natale, de exemplu Lună Ea – Lună El, sau cu oricare planetă din acest grup, de exemplu Soare Ea – Ascendent El, este foarte puternică şi putem vorbi despre compatibilitate. Conjuncţia Marte Ea – Marte El este, de regulă, extrem de sensibilă şi chiar conflictuală, deşi dacă este să stabilim priorităţile şi sexualitatea este pe primul loc, atunci putem vorbi despre compatibilitate. În particular trebuie spus că orice conjuncţie, cu excepţia lui Marte (ori a lui Saturn şi a lui Pluto), dau o mare compatibilitate. Şi ca orice lucru, pentru a întregi tabloul, normal că sunt importante detaliile, care musai trebuie să le luăm în considerare. O relaţie nu poate fi citită ca orice aspect astrologic. Dar conjuncţiile sunt într-adevăr cele mai bune aspecte pentru compatibilitate deoarece compatibilitatea incumbă în primul rând similaritate şi nici un aspect astrologic nu sugerează similitudinea aşa cum o face conjuncţia.

Opoziţia este interesantăCompatibilitatea zodiilor si relatia de cuplu in astrologie - II 3

Opoziţiile sunt incredibil de puternice atunci când vorbim despre atracţie şi, de asemenea, puternice ca bază pentru compatibilitate. Dar opoziţia, orice am spune, tot opoziţie rămâne. Le putem considera rezonabile când se produc între planetele personale (Marte, Saturn şi Pluto în nici un caz nu vor fi incluse aici), dar şi atunci cu anumite rezerve mai ales dacă fac aspecte stresante cu celelalte planete. Pe de altă parte, prea multe opoziţii înseamnă prea mult,. Un orb de 8 grade este mai relaxat, dar dacă opoziţia se realizează sub un orb de 6 grade deja ea devine puternică.

Puţină tensiune nu strică dar…

Pătratul dintre oricare din armoniile planetare: Venus – Venus, Soare – Soare, Lună – Lună, Ascendent – Ascendent, ş.a sunt dificile nu doar prin definiţie şi sugerează incompatibilitatea. Compatibilitatea absolută ar însemna idealul ceea ce este imposibil, dar puţină tensiune nu strică niciodată, poate fi o condiţie pentru ca lucrurile să meargă bine. Când însă pătratul se realizează sub un orb de 6 grade deja avem un aspect care atrage atenţia, este ca şi cum ne-am afla în faţa a două pietre de moară care permanent se ciocnesc şi sar scântei, iar în aceste condiţii compatibilitate nu poate exista.

Stimularea sensibilităţii prin sextile

Compatibilitatea zodiilor si relatia de cuplu in astrologie - II 4

Sextilele şi trigoanele vorbesc despre comuniunea de idei şi comunicare din interiorul relaţiei, fiind aspectele cele mai bune pentru o sinastrie. Acestea sunt cu atât mai puternice cu cât sextilele se formează sub un orb de 5 grade, iar trigoanele sub unul de 6 grade. Sextilele au o mai mare putere de stimulare a sensibilităţii, iar trigoanele fac să conştientizaţi cu mai multă uşurinţă sentimentele. În general, observăm mai întâi conjuncţiile pentru a considera compatibilitatea ca fiind excelentă apoi trigoanele şi abia pe urmă, sextilele.

 

Prietenie nu înseamnă dragoste

Compatibilitatea zodiilor si relatia de cuplu in astrologie - II 5Semi-sextilele sunt aspecte care se formează între planete dispuse în semne vecine, unghiuri de 30 de grade. De exemplu, Luna unuia dintre parteneri este în Taur, iar Luna celuilalt în Berbec. Acesta este se pare cel mai puţin studiat şi înţeles aspect din sinastrie. În mod normal nu ar fi un aspect bun deoarece energia semisextilului arată exact ceea ce nu am vrea să vedem la partenerul nostru şi invers, ce nu am vrea să ştie partenerul despre noi. Iar mai multe planete în semi-sextil nu sunt deloc bune pentru compatibilitate. Când Luna şi Soarele celor doi sunt în semi-sextil ne aflăm în faţa unei prietenii care nu se va transforma niciodată cu adevărat într-un cuplu, în schimb dacă sunt în semi-sextile Soarele lui cu Soarele ei şi Luna lui cu Luna ei, este un aspect foarte bun pentru relaţiile sexuale excelente.

 Quincunx sau reglajul karmicCompatibilitatea zodiilor si relatia de cuplu in astrologie - II 6

Quincunxul este poate cel mai confuz aspect dintr-o sinastrie. Partenerii tind să aibă ciocniri frecvente care de cele mai multe ori le fac mai mult un deserviciu decât să îi ajute. În schimb, astrologia modernă consideră că un quincunx strâns între planetele interesate în compatibilitate cum sunt Venus – Venus, Lună Lună, Soare – Soare or Asc – Asc, este un aspect foarte bun. Este vorba despre un reglaj karmic între parteneri. Disfuncţionalitatea vine de la aspectul în sine, dar faptul că acesta se realizează între planetele care vorbesc despre compatibilitate, înseamnă că cei doi au încă ceva de făcut împreună, misiunea lor încă nu s-a terminat, iar balanţa cosmică trebuie reechilibrată.

Conjuncţia Lună – Ascendent

DCompatibilitatea zodiilor si relatia de cuplu in astrologie - II 7Un alt element care vine să susţină compatibilitatea dintre două persoane este ca acestea să aibă planetele în acelaşi gen de semne. Astfel, persoanele cu o tendinţă sporită spre masculinizare au nevoie de parteneri de acelaşi gen, pe când cele feminine au nevoie de parteneri cu acelaşi grad de feminitate. Conjuncţia dintre Lună şi Ascendent, Soare sau Lună ori Soare şi Ascendent sunt câteva dintre cele mai bune aspecte pentru a vorbi despre o compatibilitate pe termen lung. Conjuncţiile de tip Lună – Lună, Asc – Asc sau Soare – Soare fac parte, de asemenea din aceeaşi categorie în ce priveşte compatibilitatea de cuplu. Când calitatea acestor aspecte se regăseşte în hărţile amândurora, în particular Lună – Asc, am putea avea situaţiaunui cuplu cu o foarte mare compatibilitate, iar problemele oricât de mari ar fi nu vor zdruncina cuplul. Există oameni care au relaţii dizarmonice între planetele care ar trebui să consolideze cuplul, dar faptul că el sau ea are Luna natală conjunctă cu Asc celuilalt, face ca cei doi să fie împreună împotriva tuturor. Se pare că acest aspect are darul de a diminua influenţele negative. Trigoanele şi sextilele între Venus Venus, Venus – Marte, Marte – Marte sau conjuncţia Venus – Venus sunt aspecte foarte bune care indică dorinţa şi compatibilitatea sexuală între cei doi, pentru foarte multă vreme.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!